به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی امروز در هیئت تجمیعی حوزه علمیه اظهار کرد: خدای متعال در آیه ۱۱۹ سوره توبه میفرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَکُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ»، یعنی (ای کسانی که ایمان آوردهاید! از خدا پروا کنید و با صادقان باشید صادقانی که کاملترینشان پیامبران و اهل بیت رسول بزرگوار اسلام هستند).
وی ادامه داد: خدای متعال در این آیه به اهل ایمان میفرماید تا میتوانید به دنبال تقوا باشید، وقتی اهل تقوا شدید به صادقین یعنی به رسول اکرم(ص)، امیرالمؤمنین(ع) و اولاد آن حضرت نزدیک شوید و از شاگردان آنها شوید و متأثر از بیان نورانی و نگاه معنوی آنها شوید.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: گفته شده حدود ۴ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از مکتب امام صادق(ع) بهره بردهاند و احادیث آن حضرت را یاد گرفتهاند، در عالم حدیث یک خلأ وجود داشت و آن هم این بود که گویا فرقههای اهل سنت از ما گلایه میکردند و میگفتند شما از امامان خود مجموعههای احادیث را فراوان جمعآوری کردهاید اما راجع به رسول اکرم(ص) این کار را نکردهاید، البته کارهایی در این زمینه شده بود اما چشمگیر نبودند، همچنین ما مؤسساتی به نام آحاد امامان داریم اما در این بخش هم آنطور که انتظار میرفت ما وظیفهمان را انجام ندادیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: مرحوم حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی طی یک دوره بیست ساله، با جمعآوری اسناد معتبر، احادیثی را در این باب جمعآوری کردند و تبدیل به مجموعهای ۱۴-۱۵ جلدی شد.
وی خاطرنشان کرد: این مسئله همان است که «وَکُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ» را در ما تقویت میکند، ما از طریق ائمه (ع) آثار نبوی را داریم، سالها نقل حدیث را ممنوع کرده بودند اما این احادیث در سیره اهل بیت (ع) بود، در عصر ما و در شهر ما مرحوم حجتالاسلام ابراهیمی آمدند احادیث ائمه (ع) را جمعآوری کردند و این کار بسیار ارزشمندی است.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین تأکید کرد: حوزه علمیه اهل بیت (ع) هم از نظر پاکی و طهارت و هم از نظر عمق و کیفیت، اهمیتش از دانشگاه خیلی بهتر و جدیتر بوده است، کدام دانشگاه علم و دانش را مانند حوزههای علمیه به صورت ریشهیابانه، محققانه و عالمانه دنبال میکند؟
امام جمعه قزوین تصریح کرد: البته در دانشگاهها هم عالمان فرهیخته فراواناند اما در رابطه با جوّ تدریس، مباحثه، کلاس درس و احترام متقابل بین شاگرد و استاد، حوزهها از دانشگاهها جلوتر هستند.
وی یادآور شد: کلیدواژههای مکتب امام صادق (ع) عقل و علم است، ما باید این کلیدواژهها را به سلیقه امام صادق (ع) ببینیم، ابتدا ببینیم عقل چیست؟ آمریکاییها در طول موجودیت خود میگویند عقل این است که سرخپوستها و سیاهپوستها را قتل عام کنیم، این توحش و دور از انسانیت است، آنها مردم یمن را در جنگ نیابتی و اشتراکی بمباران کردند تا نفت آنجا را به نفع خودشان مصادره کنند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: حال ببینیم نظر ائمه اطهار (ع) ما در رابطه با عقل چیست؟ ائمه (ع) میفرمایند اگر کسی عاقل باشد بنده خدا میشود، چنین کسی بندگی را میفهمد و حلاوت بندگی را میچشد، آدم عاقل دنبال میکند تا بهشت را برای خود تحصیل کند، هر جا بوی جهنم میدهد از آن دوری میکند، دروغ، غیبت، دزدی، خیانت و ظلم بوی جهنم میدهند، عاقل به دنبال جهنم نمیرود.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی عنوان کرد: شخصی از امام صادق (ع) سؤال کرد معاویه هم خیلی عاقل است، او با حیله و نیرنگ لشکر امیرالمؤمنین (ع) را دچار چالش کرد، مگر این عقل نیست؟ امام (ع) فرمود اینها منکرات، زشتیها و پلیدیهاست، اینها شیطنت است، اینها شباهت به عقل دارد اما عقل نیست، بنابراین کلیدواژه عقل در مکتب امام صادق (ع) بسیار متفاوت از چیزی است که در عوام الناس یا نگرشهای مادیگرایه میبینیم.
وی بیان کرد: خدای متعال در آیه ۱۳۰ سوره بقره میفرماید «وَمَنْ یَرْغَبُ عَنْ مِلَّةِ إِبْرَاهِیمَ إِلَّا مَنْ سَفِهَ نَفْسَهُ وَلَقَدِ اصْطَفَیْنَاهُ فِی الدُّنْیَا وَإِنَّهُ فِی الْآخِرَةِ لَمِنَ الصَّالِحِین»، یعنی (و چه کسی جز آنکه به سبک مغزی گراید از آیین ابراهیم روی برمیتابد و ما او را در این دنیا برگزیدیم و البته در آخرت نیز از شایستگان خواهد بود).
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: خدای متعال در این آیه میفرماید چه کسی از دین ابراهیم (ع) روی برمیگرداند؟ چه کسی دل به دین ابراهیمی نمیسپارد؟ چه کسی عاشق دین ابراهیمی نمیشود؟ البته منظور صرفاً شخص حضرت ابراهیم (ع) نیست، بلکه انبیای پس از ابراهیم (ع) را نیز شامل میشود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: خدای متعال در این آیه میفرماید آن کسی که از دین ابراهیمی روی بر میگرداند سفیه است، یعنی بویی از عقل نبرده است، اگر عاقل بود باید به دنبال دین ابراهیمی میگشت.
وی تصریح کرد: در اصول کافی به نقل از امام صادق(ع) آمده که حضرت فرمودند امام زمان(عج) وقتی ظهور میکنند دست بر سر پیروان خود و مؤمنین میکشند، یعنی لطف و محبت خود را سایه بان سر مؤمنین میکنند و عقل آنها زیاد میشود.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: همیشه دشمن تلاش میکند موفقیتهای ما را شکست جلوه بدهد و شکستهای خودشان را به عنوان موفقیت به ما تلقین کنند، باید حواسمان جمع باشد، با این وجود دوست و دشمن اعتراف میکنند که تحولی در جامعه علمی، نخبگانی، جوانان و حوزههای علمیه ما ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: عزیزانی که حوزههای علمیه قبل از انقلاب را دیدهاند و حوزههای علمیه امروز را هم میبینند، کاملاً متوجه میشوند که فوقالعاده رشد کمی و کیفی در حوزهها در زمینههای مختلف و در رشتهها و علوم گوناگون داشتهایم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: راجع به عقل مطالبی بیان شد، در رابطه با علم نیز همین طور است، اگر به دنیا بگوییم علم را برای ما تعریف کنید، معمولاً میگویند آن چیزی که وارد حافظه میشود و به قلم و بیان اظهار میشود علم است، در حالی که در ادبیات دینی طور دیگری این معنا را میشنویم، ائمه (ع) به ما یاد دادهاند که علم نور است.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) میفرماید اگر میخواهید از این نور استفاده کنید، اول ببینید بنده خدا هستید یا نه، اگر بنده شدید علم برای شما حاصل میشود، اگر بنده نبودید با حفظ کردن آدم به علم نمیرسد.
وی تأکید کرد: در روایات آمده هر کس اهل بندگی و عبودیت شد، جوشش علم از درون او اتفاق میافتد.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: امروز خیزش دانشگاهی علیه ظلم را در برخی کشورها میبینیم، امامت این کار با ایران اسلامی و رهبر حکیم انقلاب است، اگر بخواهیم این حرکت را ریشهیابی کنیم، این حرکت پاسخ قیام امام (ره) در سال ۴۲ است، پاسخ نامههای رهبر حکیم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکایی است، اینها خیلی مهم است، یک اتفاقی دارد در دنیا میافتد که همه دنیا فریاد میزنند ما دین و قرآن میخواهیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین یادآور شد: در روایات هم آمده وقتی آخرالزمان میشود، کار به جایی میرسد که پیروان مذاهب، اندیشهها و هر دینی به دنبال اسلام میگردند، به دنبال ایمانی میگردند که پیغمبر اسلام به ارمغان آورده است، این پیشبینی روایات است، امروز ما داریم این را میبینیم که فوج فوج به اسلام میگرایند، خدا را بابت این موضوع شاکریم.
انتهای پیام /
نظر شما