پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
طباطبایی نژاد

حوزه/ عضو خبرگان رهبری با تاکید بر اشتباه بزرگ کشور در تاسیس بانک های خصوصی گفت : کما این که یکی دیگر از ضعف های حکومت، ایجاد بانک های خصوصی است این درحالی است که اگر این بانک ها به ورشکستگی نیز برسند، به آنها کمک می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد، در دیدار با مدیرعامل بانک ملی ایران، با اشاره به این که بانک ملی از بانک های با سابقه، سربلند و همواره پناه مردم بوده است به اهمیت خدمت به مردم پرداخت و اظهار داشت: شهید بهشتی(ره) جمله ای دارد که "ما شیفتگان خدمت هستیم نه تشنگان قدرت"، این کلام، خود یک مکتب است و مکتب اسلام نیز همین امر را بیان می کند.
امام جمعه اصفهان با بیان این که هیچ پیامبر و عالمی تشنه قدرت نبوده، بلکه تنها شیفته خدمت به مردم بوده اند گفت: نزدیک به ۷۰ مورد خداوند در قرآن کریم می فرماید: "ان الله یحب المحسنین" محسنین یعنی افرادی که به مردم احسان می کنند.

وی افزود: خداوند در آیه ۲۶ سوره یونس می فرماید:" لِلَّذِینَ أَحْسَنُوا الْحُسْنَیٰ وَزِیَادَةٌ "کسانی که کار نیک می کنند حسنا به آنها می دهیم یعنی بیش از عمل نیکی که انجام داده اند به آنها اجر می دهیم و در روز قیامت چهره آنها سیاه نبوده و سرافکنده نیستند و در بهشت وارد می شوند.

نماینده ولی فقیه در استان عنوان کرد: این نشان می دهد خدمت به مردم کار بسیار عظیمی است و نصیب هر فردی شود باید شکر آن را به جا آورد و خداوند فضل خود را به هر انسانی نمی دهد و می فرماید: " وَیُؤْتِ کُلَّ ذِی فَضْلٍ فَضْلَ " لذا به هر بنده ای که لیاقت داشته باشد توفیق خدمت می دهد و این توفیق از جانب خداوند است، بنابراین شیفته خدمت بودن مکتب همه انبیاء است.

آیت الله طباطبایی نژاد در ادامه سخنان خود به مسئله تعدد شعب بانکی اشاره کرد و افزود: در مورد این که برخی از بانک های ما زیان ده هستند باید گفت یک سوم شعب بانک ها زیاد بوده و تعدد شعب، خود نشان از ضعف مدیریت است.

عضو خبرگان رهبری با تاکید بر اشتباه بزرگ کشور در تاسیس بانک های خصوصی تصریح کرد: ، کما این که یکی دیگر از ضعف های دولت ها، ایجاد بانک های خصوصی است این درحالی است که اگر این بانک ها به ورشکستگی نیز برسند، به آنها کمک می شود.

وی خاطر نشان کرد: بانک های خصوصی سبب شده اند، به علت سود های نامتعارف و معافیت مالیاتی مردم پول خود را در این بانک ها قرار دهند و به سمت ایجاد اشتغال و تولید در کشور نروند.

وی اضافه کرد: باید همه بانک ها، دولتی می بود و پول مردم در بانک های دولتی برای خدمت به مردم به کار گرفته می شد، متاسفانه این اشتباهات وجود دارد و در این میان امید مردم به بانک های دولتی مانند بانک ملی است.

وی این تصور که استان اصفهان یک استان برخوردار است را اشتباه عنوان کرد و ادامه داد: استان اصفهان یک استان کویری است و برخی نیز تصور می کنند، استانی برخوردار است و این نیز به دلیل وجود صنایع و شرکت های بزرگ در این استان بوده، اما در کنار این امر، اقشار ضعیف و کم درآمد نیز در اصفهان وجود دارند، لذا باید اجازه پرداخت وام های خرد با بهره پایین به این اقشار داده شود.

امام جمعه اصفهان با بیان روایتی از پیامبر اسلام (ص) در خصوص خدمت به خلق خدا گفت: حضرت در این روایت می فرماید: " اَلْخَلْقُ عِیَالُ اَللَّهِ فَأَحَبُّ اَلْخَلْقِ إِلَی اَللَّهِ مَنْ نَفَعَ عِیَالَ اَللَّه" تمام مخلوقات، عیالات خدا هستند و محبوب ترین افراد کسی است که به آنها بیشتر خدمت کند.

آیت الله طباطبایی نژاد تاکید کرد: مردمی که به بانک مراجعه می کنند عیالات خدا بوده و باید مورد احترام و راهنمایی قرار گیرند به گونه ای که در زمان خروج از بانک رضایت داشته باشند.

در ابتدای این دیدار ابوالفضل نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت سیستم بانکی و عملکرد بانک ملی در کشور اظهار داشت: بانک ملی، سابقه یک قرن خدمت رسانی دارد و مظهر اعتماد مردم به نظام بانکی است و در سفر کنونی به استان نیز در خصوص چالش ها و مسائل داخلی بانک، کارگروه هایی تشکیل شد و بررسی ها نشان می دهد عملکرد استان در سرفصل ها و بخش های مختلف مناسب بوده است.

مدیرعامل بانک ملی ایران افزود: در سال های اخیر در حوزه هایی که باید تامین مالی موثری صورت می گرفت بانک ملی فعال بوده و در راستای سیاست های دولت نیز اقداماتی انجام شده است و در حوزه زیربنایی، تسهیلات خرد و حتی در حوزه های فرهنگی و اجتماعی نیز بانک ملی حضور فعالی دارد. وی به پرداخت صد درصد تسهیلات تکلیفی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از تمام بودجه ای که برای وام قرض الحسنه ازدواج به بانک داده شده بود صد درصد آن محقق گردید و پرداخت ها صورت گرفت.

وی اضافه کرد: استان اصفهان از استان هایی است که فراتر از این ارقام نیز پرداخت شده است و بیش از منابع موجود در این استان، تسهیلات پرداخت کرده ایم.

نجارزاده با تاکید بر فعالیت ویژه بانک ملی در حوزه قرض الحسنه تصریح کرد: علاوه براقدامات بانک کارگشایی، سال گذشته محصولی تحت عنوان "محصول مهربانی" تهیه شد که سپرده قرض الحسنه و تسهیلات قرض الحسنه در این طرح تعریف شده است.

مدیرعامل بانک ملی ایران خاطر نشان کرد: در این طرح دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مشارکت داشته و منابع خود را در این طرح آورده اند و از این تعداد ۲۴۰ هزار نفر تسهیلات دریافت کرده اند و ۳۵ همت به افرادی که در این طرح شرکت داشته اند پرداخت شده است.

در این دیدار همچنین مهندس ساعدی رئیس اداره امور شعب بانک ملی استان اصفهان نیز گزارشی از اقدامات این مجموعه در استان ارائه کرد و اظهار داشت:۲۰ درصد کل منابع بانک در اختیار دولت است و ۳۱ درصد تسهیلات استان را بانک ملی دارد و تکالیف فراوانی نیز در حال انجام است.

وی افزود: در بحث تسهیلات ازدواج و فرزندآوری، تا پایان مهر ماه سال جاری ۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال نیز به یک هزار و ۵۲۰ نفر در حوزه فرزندآوری تسهیلات اختصاص داده شده.

وی با تاکید بر فعالیت ویژه بانک ملی در حوزه قرض الحسنه تصریح کرد: علاوه براقدامات بانک کارگشایی، سال گذشته محصولی تحت عنوان "محصول مهربانی" تهیه شد که سپرده قرض الحسنه و تسهیلات قرض الحسنه در این طرح تعریف شده است.

وی خاطر نشان کرد: در این طرح دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مشارکت داشته و منابع خود را در این طرح آورده اند و از این تعداد ۲۴۰ هزار نفر تسهیلات دریافت کرده اند و ۳۵ همت به افرادی که در این طرح شرکت داشته اند پرداخت شده است.

در این دیدار همچنین ساعدی رئیس اداره امور شعب بانک ملی استان اصفهان نیز گزارشی از اقدامات این مجموعه در استان ارائه کرد و اظهار داشت:۲۰ درصد کل منابع بانک در اختیار دولت است و ۳۱ درصد تسهیلات استان را بانک ملی دارد و تکالیف فراوانی نیز در حال انجام است.

وی افزود: در بحث تسهیلات ازدواج و فرزندآوری، تا پایان مهر ماه سال جاری ۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال نیز به یک هزار و ۵۲۰ نفر در حوزه فرزندآوری تسهیلات اختصاص داده شده.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha