به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست هیئت اندیشه ورز روایت پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی به همت ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه و با همکاری شبکه های جهانی ولایت بعد از ظهر امروز در سالن جلسات ابوذر مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد.
در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین علوی رئیس شبکه های جهانی ولایت، دکترمحمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه و برخی از نمایندگان خبرگزاری ها حضور داشتند.
حجتالاسلام علوی رئیس شبکه های جهانی ولایت در این نشست جزئیاتی از فعالیت های شبکه های جهانی ولایت را تشریح کرد.
وی با اشاره به وجود زیرساخت های کافی در شبکه ولایت برای پاسخ گویی به پاسخ ها و شبهات با بهره گیری از ابزار هوش مصنوعی اظهار داشت: با توجه به قابلیت هایی که در شبکه های جهانی ولایت وجود دارد، اگر در این عرصه از ابزار و فناوری هوش مصنوعی استفاده شود قطعاً نتایج بسیار خوب و خروجی های موثرتری را شاهد خواهیم بود.
رئیس شبکه های جهانی ولایت افزود: در شبکه جهانی ولایت ۱۵سال دیتای پاسخگویی و بانک اطلاعات پاسخ به شبهات جمع آوری و وجود دارد که اگر از ابزار هوش مصنوعی در این عرصه استفاده شود، کار عظیمی در عرصه پاسخگویی به شبهات شکل خواهد گرفت و کاربرد دیتاها و محتوای موجود در شبکه ولایت را افزونتر از گذشته خواهد کرد.
دکتر محمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه نیز در این نشست با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اهمیت هوش مصنوعی و لزوم استفاده از ابزارهای نوین اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که باید ایران اسلامی در عرصه فناوری هوش مصنوعی جزو ده کشور برتر دنیا باشد؛ چراکه قطعا مصرف کننده بودن در این عرصه آسیب زا بوده و غفلت در این زمینه زرنگی نیست.
وی افزود: فناوری هوش مصنوعی ویژگی های خاصی دارد که دیگر فناوری ها این ویژگی ها را ندارند و آن این است که این فناوری، علاوه بر قابلیت های دیگر فناوری ها، فناوری تحولی و راهبردی است و اگر کشوری بتواند در این عرصه موفق باشد، در بام تکنولوژی های دنیا نشسته و جزو کشورهای برتر خواهد بود.
دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی در عرصه های مختلفی کاربرد دارد و هر جایی که داده های اطلاعاتی وجود داشته باشد، این فناوری کاربرد خاص خود را دارد که به همین منظور باید دو ماموریت را در حوزه رسانه ای دنبال کنیم.
وی افزود: ماموریت اول در حوزه رسانه ای در عرصه هوش مصنوعی این است که باید این فناوری را درست و دقیق شناخته و جزئیات و دانش لازم درباره چیستی و قابلیت فناوری هوش مصنوعی را بدانیم؛ زیرا تازمانی که علم کافی در این زمینه برای رسانه ها وجود نداشته باشد، اهداف ما محقق نخواهد شد.
دکتر قاسمی بیان داشت: مأموریت دوم رسانه ها در عرصه هوش مصنوعی این است که باید رسانه ها تلاش کنند تا عموم مردم جامعه به اهمیت هوش مصنوعی پی برده و مطالبات عمومی از مسئولان، از سوی مردم برای توسعه فناوری های نوین شکل گیرد تا کشور ما در این عرصه دچار عقب ماندگی نگردد.
وی افزود: متاسفانه رتبه ایران اسلامی در عرصه هوش مصنوعی رتبه قابل قبولی نیست و کشورهای بسیاری در این عرصه پیشتازی دارند که باید در کشور مانیز مطالبه عمومی شکل گرفته و با جریان سازی رسانه ای در این عرصه، گام های موثری در حوزه هوش مصنوعی برداشته و پیشرفت لازم فراهم شود.
دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه در پایان تاکید کرد: مراکزی که داده های لازم را داشته باشند، ستاد راهبری فناوری های هوشمند حوزههای علمیه آمادگی دارد برای برخورداری و استفاده آن مراکز از فناوری هوش مصنوعی، همکاری و همیاری لازم را داشته باشد.
در پایان این نشست نمایندگان خبرگزاری ها به ارائه راهکارها و پیشنهادهای خود در این عرصه پرداختنه و بر لزوم برگزاری دوره های آموزشی و ارائه اطلاعات لازم در عرصه هوش مصنوعی برای اهالی رسانه و اصحاب هنر تاکید کردند.
یوسف شعبانعلی سردبیر خبرگزاری حوزه در این نشست، بهترین روش در عرصه هوش مصنوعی را باور به فناوری هوش مصنوعی و اطلاعات در این زمینه دانست و بیان داشت: هوش مصنوعی و فناوری های جدید امروزه کاربردهای بسیاری در عرصه رسانه داشته و بسیاری از مردم با این فناوری های ارتباط تنگاتنگی دارند.
وی افزود: هوش مصنوعی کاربرد بسیاری در عرصه رسانه دارد و با این فناوری می توان حتی اخبار صحیح را از اخبار نادرست و شایعات تشخیص داده و خواسته مخاطبان را به صورت دقیق تجزیه و تحلیل کرد.
یاسر بیدگلی از خبرگزاری فارس در استان قم نیز با بیان این که امروز اهالی رسانه در مرحله شناخت هوش مصنوعی نیازمند برگزاری دوره های لازم است و باید ابتدا اطلاعات لازم در عرصه هوش مصنوعی برای اصحاب رسانه فراهم شود، گفت: باید از ظرفیت های مردمی در عرصه هوش مصنوعی و فعالین این عرصه استفاده شود.
عباس متولیان، معاون فضای مجازی دفتر تبلیغات نیز در این جلسه بیان داشت: در معاونت فضای مجازی دفتر تبلیغات در زمینههای مختلفی از فناوری هوش مصنوعی استفاده می شود و معاونت فضای مجازی دفتر تبلیغات اهمیت و توجه ویژهای به استفاده از ابزار هوش مصنوعی در فعالیت ها و اقدامات خود دارد.
حمید اصغری سردبیر خبرگزاری ابنا در این جلسه اظهار داشت: اهالی رسانه باید از جمله افرادی باشند که در خط مقدم فناوری هوش مصنوعی قرار دارند و باید آموزش های هوش مصنوعی با ارتباط گیری با مجموعه ها، انجام شود.
وی افزود: خبرگزاری ابنا هم آمادگی لازم برای همکاری با ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه و هم ظرفیت های لازم در این عرصه را دارد.
ابوالفضل بمانی از خبرگزاری پانا و دفاع مقدس با بیان این که باید از فناوری های هوش مصنوعی در مدارس و برای اساتید، دانش آموزان و نخبگان استفاده کرد، ادامه داد: بستر مهمی از روایت پیشرفت را می توان در بستر هوش مصنوعی داشت.
فخرالدین یوسف پور، مدیر خانه مطبوعات قم نیز در این نشست با بیان این که استان قم سرانه اول رسانه را در کشور دارد، گفت: یکی از فعالیت هایی که در خانه مطبوعات داریم، دوره های آموزشی بود که دوره آموزشی هوش مصنوعی در نظرسنجی ها جزو اولین نظرات خبرنگاران بود.
وی ادامه داد: سواد رسانه یکی از دغدغه های ما در خانه مطبوعات است و خانه مطبوعات این آمادگی را دارد تا آسیب های موجود در این عرصه را بهبود بخشیده و اقدامات مؤثری را در این راستا انجام دهد.
خانم شیوا احمد زاده از خبرگزاری ایسنا در استان قم در این جلسه بر برگزاری دوره های آموزشی اهالی رسانه و تورهای آموزشی برای اهالی رسانه تأکید کرد و خانم عسگری از خبرگزاری شبستان نیز تبیین همگانی اهمیت هوش مصنوعی و کاربردهای آن در جامعه را ضروری دانست.
همچنین در این نشست خانم اعظم حاتمی از خبرگزاری شفقنا، تداوم شناخت هوش مصنوعی را ضروری دانست و خانم فرهنگیان از خبرگزاری ایکنا بیان داشت: خبرگزاری ایکنا فعالیت های بسیاری در عرصه مصنوعی داشته و دارد و آماده همکاری با ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه هستیم
موسوی مدیر شبکه فارسی شبکه ولایت نیز آمادگی برای دادن داده های لازم برای شکل گیری سامانه هوشمند در شبکه فارسی شبکه ولایت را اعلام کرد.
در پایان پیشنهاد شد برای ادامه همکاری با اهالی رسانه، کانالی ایجاد شود تا از خرد جمعی استفاده بهتری صورت پذیرد.
نظر شما