به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست خبری فعالیتهای مرکز مستند سوره امروز ۱۷ آذر در سالن فرحالله سلحشور سوره برگزار شد.
در ابتدای جلسه محمدرضا امامقلی مدیر مرکز مستند سوره گفت: امسال مرکز سوره با ۸ اثر در جشنواره سینما حقیقت حاضر است. هفت اثر از این تولیدات در بخش مسابقه و یک مستند نیز در بخش ویژه حضور دارد. این تعداد مستند در جشنواره سوره نشان از کیفیت تولیدات مستند سوره داشته و در آینده نیز با شدت بیشتری پیگیری خواهد شد.
وی افزود: جدا از اینکه روی تعداد آثار تأکید داریم روی کیفیت آثار هم نیز نظر داریم. اولویت ما در مرکز مستند سوره توجه به انقلاب و مقاومت است اما این بدان معنا نیست که از دیگر حوزهها غافل هستیم ولی در نهایت به صورت ویژه از آثاری که موضوعشان مقاومت و انقلاب باشد، حمایت میکنیم. همچنین در این مرکز تلاش میشود که عمده آثار از روحی قرآنی بهره برند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از اولویتهای سوره، حمایت از کارهای انتقادی است، تصریح کرد: نقد صحیح میتواند عاملی مؤثر در جهت پیشرفت باشد البته آثار انتقادی باید در خود پیامی برای آینده نیز داشته باشد منظور اینکه نقد مغرضانه نبوده و از سر دلسوزی بیان شوند. همچنین مرکز مستند تلاش دارد مخاطب نوجوان را هم به سمت مستند علاقهمند کند.
مدیر مرکز مستند سوره تصریح کرد: مستند یا طرح مسئله جدید میکند، یا یک صورتبندی جدید از مسئله قدیمی ارائه میکند یا راهحلی برای یک مسئله ارائه میکند. مستندی که از این ۳ حالت خارج باشد از دایره حمایتی مرکز مستند سوره نیز خارج است.
وی درباره تولیداتی این مرکزدر حوزه مقاومت چنین توضیح داد: آقای محمدباقر شاهین (مدیر تولید مرکز مستند سوره) از اوایل شروع جنگ لبنان در منطقه حاضر شدند و تاکنون تصویربرداری ۷ اپیزود را به پایان رساندند. خود من هم ۲ اثر کوتاه تولید کردم که یکی از آنها از تلویزیون پخش شد. تنها اثری که ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را تا ۷ اکتبر ۲۰۲۴ ارائه کرد، تولید مرکز مستند سوره بود. ما به شدت اشتیاق داریم که از سناریوهایی درباره پایان اسرائیل حمایت کنیم و دنیای بدون اسرائیل را ترسیم کنیم.
امیرعباس شهدوست مدیر امور استانهای مرکز مستند سوره دیگر سخنران این جلسه بیان کرد: مسیر ما در مستند سوره، توانمندسازی مستندسازان استانی است. باور داریم استعدادهای بسیاری در شهرهای مختلف حضور دارند که شرایط برای دیده شدنشان آنچنانکه باید فراهم نشد. این امر برخلاف عدالت فرهنگی است پس مرکز سوره در دوره جدید تمرکز خود را به همه شهرهای ایران معطوف کرده است.
وی درباره ویژگیهای قهرمان در فیلمهای مستند، چنین توضیح داد: مستند با وجود قهرمان است که شکل پیدا میکند اما تصویرگری از قهرمان تنها نباید به کلیشههای رایج خلاصه شود بلکه حتی یک پزشک که در منطقه دورافتاده طبابت میکند یک قهرمان است.
در انتهای جلسه وحید شاهین مدیر تولید مستند سوره با تاکید دوباره به حمایت از آثاری که در شهرستانهای تولید می شوند، گفت: اگر نگاهی به تولیدات یک دهه گذشته بیندازید متوجه میشوید بیشتر آثار از شهر تهران هستند اما مطمئن باشید این رویه بهزودی تغییر خواهد کرد.
انتهای پیام
نظر شما