شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۶
هدف از مسابقات معارفی توسعه معارف قرآن در سطح جامعه است

حوزه/ معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف گفت: هدف از مسابقات معارفی، توجه و آگاهی بیشتر به معارف قرآن کریم است تا علاوه بر حفظ و قرائت آیات کلام وحی، این معارف را هم در زندگی خود جاری کنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، در آیین افتتاحیه چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه که عصر امروز در سالن همایش‌های مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد اظهار کرد: از همه دست اندرکاران برگزاری این مسابقات تشکر می‌کنیم که این مهم را به سرانجام رسانده‌اند و همچنین سلام رئیس سازمان اوقاف و نماینده ولی فقیه را نیز به همه شما ابلاغ می‌کنم.

وی افزود: هدف از این مسابقات، توجه و آگاهی بیشتر به معارف قرآن کریم است تا علاوه بر حفظ و قرائت آیات کلام وحی، این معارف را هم در زندگی خود جاری کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) عنوان کرد: ایشان می‌فرمایند «اگر پنج چیز را می‌خواهید به سراغ قرآن بروید؛ زندگی سعادتمندانه نخستین مورد است» ممکن است ما زندگی سعادتمندانه را در رفاه مادی بدانیم ولی خود قرآن می‌گوید نعمت‌های مادی قلیل هستند و سعادت اصلی آن است که در دنیای جاویدان به سعادت دست یابیم.

وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) در ادامه فرمودند «اگر می‌خواهیم نامتان در زمره شهدا و صلحا ذکر شود به سراغ قرآن بروید»؛ گاهی ممکن است کسی در ظاهر در میدان جنگ کشته نشده باشد ولی ما آنها را شهید می‌دانیم چه اینکه در روایت است اگر با محبت و مودت اهل بیت(ع) از این دنیا برویم شهید محسوب می‌شویم.

حجت الاسلام عادل با بیان اینکه به فرموده نبی مکرم اسلام(ص)، نجات در روز حشر و پناه در آخرالزمان را در هم در گرو زندگی در سایه قرآن دانسته‌اند گفت: ایشان همچنین هدایت در روز تحیر و سرگردانی را هم از نتایج این امر بر شمرده‌اند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: عبارات پیامبر اکرم(ص) فراتر از صرف خواندن قرآن هستند بلکه باید با مفاهیم کلام وحی آشنا شویم و با آنها مأنوس باشیم.

وی تصریح کرد: حضرت محمد(ص) در استدلال این سخنان خود هم فرموده‌اند «قرآن کلام خداست» و سخن خداوند برتر از همه کلام‌هاست چنانکه خود خداوند بر دیگران برتری دارد، «حرز در مقابل شیطان و عامل وزن کفه اعمال نیک انسان در ترازوی روز قیامت است».

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اگر در روز قیامت کفه اعمال نیک انسان وزن بیشتری داشته باشد به خاطر انس با قرآن است گفت: البته در این بین باید توجه داشت که قرآن و اهل بیت(ع) با هم و در کنار هم هستند و جدایی بین آنها نیست.

وی ادامه داد: در این سال‌ها اهتمام بیشتری نسبت به معارف قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه صورت گرفته و مدیریت جدید سازمان اوقاف به این موضوع توجه خاصی داشته است؛ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم نیز با ۱۸ دانشکده و ۵ هزار نفر دانشجو در سراسر کشور فعالیت می‌کند که موجب تحولات جدی در این زمینه شده است.

حجت الاسلام عادل با اشاره به تشکیل مراکز افق در بقاع شاخص استان‌های مختلف عنوان کرد: یکی از فعالیت‌های این مراکز، مباحث قرآنی است که موجب توسعه این اقدامات شده است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha