یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۷
شخصیت آیت الله آقا مجتبی تهرانی(ره) می تواند الگوی عینی جامعه باشد

حوزه/ حجت الاسلام شفیعی نیا با توضیح ویژگی آقا مجتبی  تهرانی(ره) بیان داشت: ویژگی اعتدال که در شخصیت ایشان بود که از ایشان، عنوان فقیه سالک تعبیر می شود. در واقع فقیه یعنی شریعت و عنوان سالک یعنی طریقت است که از ویژگی های شخصیتی ایشان بود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام احمد شفیعی نیا، دبیر علمی همایش ملّی فقیه سالک آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی(ره)، در نشست خبری که قبل ظهر امروز در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تهران با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران رسانه های مختلف برگزار شد، بیان ویژگی های علمی و شخصیتی مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی(ره) اظهار داشت: امروزه جامعه ما به شدت نیازمند الگو و اسوه است. اسوه ای که جلوی چشم افراد جامعه قرار داشته باشد. علمایی مانند حضرت آیت الله آقا مجتبی(ره) یک الگوی موفقی هستند که می توانند راهبری جامعه را به عنوان یک الگو قرار بگیرند.

وی با بیان دو خصلت بارز شخصیت مرحوم آقا مجتبی تهرانی(ره) ادامه داد: آیت الله آقا مجتبی(ره) دو خصوصیت بارز داشته اند. اولین خصوصیت ایشان جامعیت و دومین ویژگی ایشان اعتدال است. ویژگی جامعیت ایشان را باید در تسلطی که ایشان بر علوم منقول و معقول داشتند باید جستجو کرد.

حجت الاسلام شفیعی نیا با توضیح ویژگی دوم آقا مجتبی تهرانی(ره) بیان داشت: ویژگی اعتدال که در شخصیت ایشان بود که از ایشان، عنوان فقیه سالک تعبیر می شود. در واقع فقیه یعنی شریعت و عنوان سالک یعنی طریقت است که از ویژگی های شخصیتی ایشان بود.

وی افزود: یک الگوی عملی باید برای جامعه ساده انگاری شود تا بتوان در مرحله عمل نیز کارکرد مناسبی داشته باشد و نتایج خویی بدست آید. لذا ایشان در حقیقت بیانگر اعتدال بصورت عملی بودند. ایشان به تمام معنا دارای شخصیت فقیه صاحب شریعت و سالک صاحب طریقت بودند.
وی ادامه داد: به عبارتی ما هم در مرحله نظر و هم در مرحله عمل کنیم می توانیم شخصیا ایشان را به عنوان الگوی طراز عالی به نسل نو ارائه دهیم. در واقع از یک درخت سالم طبیعتا میوه سالم انتظار خواهیم داشت و بالعکس.

حجت الاسلام شفیعی نیا با بیان سلسله جلیله حضرت آیت الله آقا مجتبی(ره) تهرانی خاطر نشان کرد: مرحوم حضرت آیت الله آقا مجتبی تهرانی(ره) یا به تعبیر صحیح تر عرض کنم حاج آقا مجتبی شهید کلهری که بعداً به تهرانی معروف شدند و خود همین کلمه شهید کلهری بیانگر یک واقعیتی در خاندان ایشان است. بزرگوار پدر و اجداد ایشان همه از سلسله جلیله علما، صاحب نظر، فرهیخته دوران و عصر خودشان بودند. پدر ایشان مرحوم حاج آقا میرزا عبدالعلی و پدربزرگشان مرحومه میرزا غلامحسین بوده اند.

وی ادامه داد: میرزا غلامحسین در عین حال یکی از علمای اعلام زمان خودش بود، یکی از هشت نفری است که در شاه عبدالعظیم و در آن تحصنی دوم که به تبعیت از مرحوم شیخ فضل الله نوری انجام شده بود به شهادت می رسند. علما بعد مرحوم شهید شیخ فضل الله نوری و به تبعیت از ایشان، تحصن دومی راه برای دفاع از شریعت و احکام الهی صورت دادند که هشت نفر از علما به شهادت می رسند که یکی از این شهدا جد آقا مجتبی تهرانی(ره) مرحوم میرزای غلامحسین می باشد. لذا خاندان ایشان را شهید کلهری بیان می کردند که بعدها به تهرانی غلبه کرده است.

وی افزود: ایشان در چنین خانواده ای رشد کرده اند. جد بزرگتر ایشان مرحوم میرزا موسی نیز از جمله علمایی بود که در زمان تسلط روس ها بر ایران، ملت را راهبری می کردند. مروم را بر علیه شوری آن زمان می شورانیدند. این خاندان پدری ایشان است. خاندان مادری ایشان نیز به همین نحو بوده است. ایشان از سمت مادر نوه حاج روح الله دانایی هستند که یکی از علمای اهل قزوین که بصورت علنی در مقابل حکومت رضاخان می ایستاد و نهایتاً توسط عمال رضاخان به شهادت می رسند.

دبیر علمی همایش ملّی فقیه سالک آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی(ره) در پایان گفت: طبیعی است که ایشان در یک خانواده ای با این پشتوانه علمی، شهادتی و مجاهدتی در راه خدا را دارند و توقع هم همین است که به هر حال یک شخصیت بزرگی را تحویل جامعه دهند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha