یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۷
بصیرت ملی و جهاد تبیین دو ارمغان مبارک حماسه نهم دی بود

حوزه/ حجت الاسلام رضا آقاملایی گفت: در نهم دی ماه برای حضور مردم کار تبلیغاتی و برنامه‌ریزی صورت نگرفت، این مردم بودند که احساس تکلیف کردند و به میدان آمدند، در حقیقت بصیرت ملی و جهاد تبیین دو ارمغان مبارک حماسه نهم دی بودند.

حجت الاسلام رضا آقاملایی امام جمعه منوجان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از کرمان ضمن گرامیداشت ۹ دی ماه روز بصیرت به سوالاتی پاسخ داد:

۹ دی چه آثار و برکاتی برای انقلاب اسلامی داشت؟

۹ دی ماه آثار و برکات بسیاری برای انقلاب و بیمه کردن انقلاب داشته است، که حقیر به یک مورد مهم آن اشاره می‌کنم. ببینید تا پیش از این ماه بهمن ماهی بود که نسل‌های مختلف ملت ایران با یادآوری و بازخوانی رویدادهایی که به حماسه ۲۲ بهمن منتهی می‌شد در دوره فشرده‌ای از معرفت‌یابی انقلابی قرار می‌گرفتند.

اما با پیچیده‌تر شدن جبهه نبرد حق و باطل و آغاز دوره جنگ ترکیبی و همزمان با ورود ملت ایران به گام دوم انقلاب و دومین مرحله خودسازی و جامعه پردازی و تمدن سازی در نظام ربوبی حضرت حق به این یک ماه دوره معرفت‌یابی انقلابی یعنی ماه بهمن خداوند تبارک و تعالی یک دوره یک ماهه بصیرت یابی انقلابی، یعنی ماه دی رو نیز اضافه فرمودند تا با تحقق تمثیلی "این امت برگزیده آخرالزمانی" بتواند رسالت الهی خویش را به نحو احسن انجام دهد.

امتی که امام خمینی رضوان الله تعالی علیه درباره ایشان فرمود: "من به جرات مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم و کوفه و عراق در عهد امیرالمومنین و حسین بن علی علیهم السلام می‌باشند." منظور از رسالت الهی نیز از این بیان امام راحل این است که انقلاب ما محدود به ایران نیست. انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت مهدی موعود ارواحنا له الفداه است.

با حماسه نهم دی خداوند تبارک و تعالی یک دوره بصیرت یابی به آن دوره قبلی که در ماه بهمن بود اضافه فرمود. در حقیقت همانطور که ماه بهمن کارنامه رهبری امام خمینی رضوان الله تعالی علیه در پیروزی انقلاب است، ماه دی کارنامه رهبری امام خامنه‌ای در حفظ سالم امامت انقلاب می‌باشد.

روز 9 دی شکست تاریخی سنگین ترین فتنه تاریخ انقلاب بود، در این زمینه توضیح دهید.

خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم می‌فرماید "الفتنه اشد من القتل" آیه ۱۹۱ سوره بقره و همچنین باز در آیه ۲۱۷ سوره بقره تاکید می‌فرمایند " الفتنه اکبر من القتل" اینجا به جای جایگاه ویرانگر فتنه در جامعه اسلامی اشاره می‌کند، تا آنجا که آتش فتنه را به مراتب خانمان سوزتر و ویرانگرتر از آتش قتل برمی‌شمارد. این نفس فتنه است یعنی خود فتنه بسیار ویرانگر است.

فتنه ۸۸ در بین فتنه‌های بعد از انقلاب یکی از خطرناک‌ترین فتنه‌ها بود. امیرالمومنین علی بن ابیطالب علیه السلام در ضمن بیان ویژگی‌های جامعه جاهلی شیوع فراگیر فتنه ها را از جمله ویژگی های اصلی میدانند و در خطبه ۸۹ نهج البلاغه می فرماید "ثمره این مسائل فتنه می‌شود" حضرت علت و ریشه‌های بروز فتنه در جامعه را این در خطبه ۵۰ نهج البلاغه چنین تفسیر می‌نماید: "هواپرستی و بدعت گرایی آغاز فتنه در ارکان جامعه می باشد."

نفس فتنه به شدت خطرناک است. حالا فتنه ۸۸ از جهات مختلفی خطرناک‌تر و سنگین‌تر از همه فتنه‌ها بود، یکی از جهاتش این بود که یک سری انسانی که دنبال ریاست بودند با دشمنان انقلاب هم پیمان شدند، یک کسانی که توقع بود این‌ها کمک انقلاب کنند، نه تنها کمک انقلاب نکردند با دشمنان انقلاب هم قسم شدند برای اینکه به صندلی دو روزه ریاست دنیا برسند.

شما میبینید تمام شیاطین این عالم دست به دست هم دادند و انقلاب را به لبه پرتگاه بردند از منافقین داخلی گرفته تا آمریکا و اسرائیل و سلطنت طلب‌ها و آل سعود و همه و همه تا بعضی از حتی کسانی که عمامه به سر داشتند و یک زمانی مسئولیت داشتند، یا یک زمانی مردم جامعه فکر میکردند که اینها طرفدار انقلاب هستند ولی انقلاب را تنها گذاشتند.

بعضی از افرادی که توقع بود از اسلام دفاع کنند ساکت نشستند، بعضی ساکت هم ننشستند در مقابل انقلاب قد علم کردند، اینجا بود که مردم به صحنه آمدند. به عبارتی این مردم بودند که انقلاب را از دست بعضی از خواص بی بصیرت نجات دادند.

بصیرت ملی و جهاد تبیین دو ارمغان مبارک حماسه نهم دی بود

ملت ایران با حضور میلیونی در راهپیمایی 9 دی چه پیامی به دشمنان داد؟

حماسه نهم دی پیام‌های زیادی داشت هم برای دوستان انقلاب هم برای دشمنان انقلاب در آن شرایط فتنه نه تنها در داخل ایران در خارج از مرزهای ایران، دوستان انقلاب، ملت‌های مظلوم به شدت نگران تحولات داخلی ایران بودند؛ اما حضور مردم در نهم دی ماه امید به آینده انقلاب اسلامی را به دوستان انقلاب و ملت های مظلوم در کل منطقه و جهان مخابره کرد و باعث آرامش تمام دوستان انقلاب شد. نهم دی ماه به دشمنان انقلاب پیام داد که ما حافظ انقلاب و ولایت فقیه هستیم.

مردم در حماسه نهم دی ماه ضمن حفظ استقلال سیاسی کشور و ناکام گذاشتن بیگانگان در دخالت امور داخلی ایران، مشروعیت و مقبولیت نظام جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشتند.

آثار و پیامدهای حماسه ۹ دی به گونه‌ای بود که امکان هر نوع تحرکی را از دشمنان اسلام و جریانهای ضد انقلاب، آشوبگران و فتنه گران سلب کرد.

شکست خوردگان حوادث انتخابات تا ۹ دی که از حضور مردم در صحنه به شدت نگران شده بودند بلافاصله دست به کار شدند و برای بی اثر کردن حماسه ۹ دی اعلام کردند که "در ۱۰ دی در خیابان‌ها تجمع می‌کنیم" مثلاً افرادی مثل سازگارا چنین درخواست‌های تجمعی دادند، اما حتی یک نفر به درخواست فتنه‌گران پاسخ نداد و در ۱۰ دی ماه به خیابان نیامد؛ یعنی در حقیقت در ۹ دی ماه مردم چشم فتنه را کور کردند و فاتحه فتنه به هر نوع انقلاب مخملی در ایران را خواندند و نشان دادند مردم ایران فریب نقشه‌ها و توطئه‌های پیچیده استکبار جهانی و صهیونیسم بین المللی و منافقین داخلی را نخواهند خورد.

در حقیقت حماسه نهم دی ماه حجت را بر تمامی مسئولان تمام کرد که این مردم انقلاب و جمهوری اسلامی و ولایت فقیه را میخواهند و پای انقلاب شان با قدرت ایستاده اند.

۹ دی ماه دوستان را امیدوار و دشمنان را ناامید کرد در حقیقت حماسه ۹ دی ماه به نمادی از بصیرت و هوشمندی تکلیف گرایی، مسئولیت شناسی، ولایت مداری و عشق به رهبری تبدیل شد. مردم با این حماسه نشان دادند که هرگز دست از آرمان‌های انقلاب و ولایت برنخواهند داشت.

ملت ایران با حماسه ۹ دی جریان فتنه را ناکام گذاشتند و منزوی کردند، حماسه نهم دی ماه عشق مردم به ارزش‌های اسلامی و انقلاب و حساسیت مردم نسبت به حفظ حرمت عاشورا و عزاداری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام را به نمایش گذاشت. حماسه نهم دی ماه تمامی محاسبات و برآوردهای دشمنان خارجی و فتنه گران داخلی را برهم زد.

بنظر شما چه عاملی سبب ماندگاری و جاودانه شدن حماسه بزرگ 9 دی شد؟

بنظرم حضور خودجوش و فراگیر و سراسری مردمی آن هم با بصیرت عامل ماندگاری بود، حضوری که به عشق سیدالشهدا(ع) انجام گرفت، در محکومیت جنایات فتنه‌گران.

برای حضور مردم درحماسه ۹ دی از قبل کار تبلیغاتی و برنامه‌ریزی صورت نگرفت، این مردم بودند که احساس تکلیف کردند و به میدان آمدند، در حقیقت بصیرت ملی و جهاد تبیین دو ارمغان مبارک حماسه نهم دی بودند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha