به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی در دیدار با از اساتید، کادر آموزشی و طلاب نخبه حوزه علمیه خواهران استان ، ضمن تبریک میلاد حضرت مسیح (ع) اظهار کرد: ما راجع به حضرت مسیح (ع) کوتاهی میکنیم، ما در موالید ائمه (ع) برای نشر معارف آنان استفاده میکنیم، چقدر معارف از حضرت ابراهیم (ع)، حضرت موسی (ع) و حضرت عیسی (ع) به ما رسیده است، خوب است ما برای این پیغمبران نیز مانند ائمه (ع) مراسمی بگیریم و معارف آنان را نشر دهیم.
وی ادامه داد: حضرت عیسی (ع) پیوند ما را با گذشته تاریخ انبیاء مستحکم کرده و آینده جهان دینی را با بشارت ظهور خاتمالانبیاء مطرح کردند، در آیه 6 سوره صف آمده است که حضرت عیسی (ع) به بنیاسرائیل فرمود من پیامبر خدا برای شما هستم، تورات را تصدیق میکنم و بشارت میدهم آمدن پیامبری را که نام او احمد است.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: حضرت عیسی (ع) چنین سرمایهای را در اختیار ما قرار داده است و ما باید قدر این سرمایه عظیم را بدانیم، ما اکنون دو اقیانوس جمعیتی داریم که باید محققین و پژوهشگران ما به این فضا دقت کنند، نخست آنهایی که بهعنوان اهل سنت در جهان زندگی میکنند، اینکه خیلیها تلاش میکنند بین شیعه و سنی جنگ راه بیندازند، اینها در حقیقت میخواهند به دامن جامعه اسلامی و اقتدار دینی ما آتش بیندازند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: ما یک گروه پیروان رسول اکرم شناخته شده داریم که با نام فاخر شیعه مطرح هستند، یک جمعیت معاند با اسلام هم داریم که وهابیت و امثال آن هستند، جمعیت انبوه خاکستری نیز در این میان داریم که نه میتوان نام شیعه و نه میتوان نام اهل تسنن را بر آنها گذاشت، برای اینکه اینها از اوضاع مطلع نیستند، در حالی که هر کجا با اینها صحبت شود با آغوش باز از معارف دینی استقبال میکنند، ما باید کاری کنیم این جمعیت «و یدخلون فی دین الله افواجا» شوند.
وی خاطرنشان کرد: اقیانوس جمعیتی دیگری که همه زمینه را برای پیوستن به دین اسلام دارند، مسیحیاناند، اینکه در روایات گفته شده حضرت مسیح (ع) به امام زمان (عج) اقتدا خواهد کرد، معنایش این است که در آخرالزمان مسیحیت به مسلمانان میپیوندند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تأکید کرد: یکی از آفتهایی که لازم است نگاه محققانه آن را حل کند، به کار بردن واژه «ادیان» است، اگر ما در سرتاسر قرآن بگردیم، واژهای تحت این عنوان نداریم، ما ادیان نداریم، دین داریم، ما شجره طیبه داریم، اشجار نداریم، ما صراطهای مستقیم نداریم، صراط مستقیم داریم.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: اگر بخواهیم پژوهشهای ما پایایی و ماندگاری داشته باشند، باید مسئلهمحور و مشکلگشا باشند.
وی یادآور شد: ما در حوزه سه خروجی داریم، حوزویان ما مدرس، مبلغ و یا مؤلف میشوند، اگر در هر کدام از این سه خروجی بخواهیم جدی باشیم و حرفهای نویی داشته باشیم، باید محقق باشیم، شهید مطهری نمونه بسیار بارز این معناست.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: اکنون اگر کسی بخواهد پژوهش انجام دهد، باید جغرافیای مقاومت اسلامی و چشماندازهای این حرکت زمینهساز ظهور را به خوبی باور داشته باشد و بگوید تحقیق من هم آمده تا به جبهه مقاومت خدمت کند، اگر جبهه مقاومت با همه ابعاد ایمانی و مبنایی دیده شود، در این صورت این محقق میتواند ادعا کند که مسئلهمحور کار انجام داده است.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین عنوان کرد: استفاده از تجارب استانهای دیگر کار خوبی است، یعنی برای مثال خوب است حوزه علمیه قزوین یک گروه چند نفره را به استانهای دیگر بفرستد تا ببینند آنها در زمینه پژوهش چه کردهاند، گاهی ممکن است در اثر این استفاده از تجارب، آدم چیزهایی ببیند که کارش چند سال جلو بیفتد.
وی بیان کرد: استفاده از تجارب دانشگاهها نیز مفید است، این برای ما فرصت خوبی است، برویم ببینیم در دانشگاهها چه چیزهایی بهعنوان پژوهش وجود دارد که ما فاقد آن هستیم، اینها را پیدا کنیم و به فضای پژوهشی حوزه تزریق کنیم، این مسئله نیز سرعت ما را افزایش میدهد.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: استفاده از مؤسسات پژوهشی-تحقیقی که در استانهای مختلف علیالخصوص قم مستقرند، نیز بسیار مفید است، گروه کارشناسی در نظر بگیریم که به این پژوهشگاههای موفق بروند و تجربههای خوب آنها را شکار کنند و برای حوزههای ما بیاورند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: تقویت پایههای درسی در حوزه نیز حائز اهمیت است، اگر گاهی کار ما در زمینه پژوهش گیر میکند بهخاطر ضعف در پایههای درسی است، پیشنیازهای حوزه تحقیق و منابع را هم باید بشناسیم.
وی تصریح کرد: استفاده از فضای نرمافزاری در زمینه پژوهش بسیار حائز اهمیت است، باید کاری کنیم پژوهشگران ما جهت صرفهجویی در وقت با این فضا ارتباط برقرار کنند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی یادآور شد: محقق و پژوهشگر حوزوی باید با نگاه مقاومت اسلامی کار انجام دهد، در آیه 6 سوره صف آمده است که حضرت مسیح (ع) میفرماید «یَا بَنِی إِسْرَائِیلَ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ»، یعنی ای بنیاسرائیل، من فرستاده خدا برای شما هستم، در این آیه از کلمه «جمیعا» استفاده نشده است، در حالی که در آیه 58 سوره اعراف آمده است که پیامبر (ص) فرمودند «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعًا».
امام جمعه قزوین اظهار کرد: مطابق این آیات رسالت حضرت عیسی (ع) محدود به بنیاسرائیل بوده است، اما رسالت پیامبر (ص) بدون محدودیت زمینی و زمانی بوده است، اگر بخواهیم این آیات را بسط دهیم، میتوان گفت به همین دلیل است که در روایات آمده حضرت مریم (س) سیده نساءالعالمین زمانه خودش است، یعنی در همان محدودهای که فرزندش رسالت داشت، اما حضرت زهرا (س) سیده نساء العالمین من الاولین و الاخرین است، برای اینکه رسالت پیامبر (ص) اقتضا میکند چنین بانویی در کنار آن حضرت باشد تا بتواند رسالتش را برای جامعه زنان و حتی مردان جا بیندازد.
وی عنوان کرد: درباره حضرت مریم (س) آمده است که فرشتگان به حضرت مریم (س) گفتند خدا تو را پاک کرد، اما درباره حضرت زهرا (س) آمده که خداوند فرموده خدا تو و خاندانت را پاک و مطهر کرد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: اینها مقدمات کار هر پژوهشگر و محکمات حرکت پژوهشی هر پژوهشگر است که میتواند به او جهت و وسعت نگاه ببخشد، اسلام محدود به یک زمانه، جغرافیا، قوم و قبیله نیست، اسلام برای همه اهل عالم است، راجع به قرآن و رسول اکرم (ص) آمده است «رحمه للعالمین»، ما باید بهعنوان یک پژوهشگر اینها را ببینیم، یعنی پژوهش ما باید طوری باشد که مسیحیان، یهودیان و حتی کسانی که دین ندارند هم مخاطب ما باشند.
رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین خاطرنشان کرد: امام (ره) فرمودند ما انقلابمان را به همه جهان صادر میکنیم، این همان نگاهی است که پایهگذار مقاومت اسلامی شد.
وی تأکید کرد: قرآن چشمانداز آینده را امیدواری و پیروزی حق بر باطل نشان میدهد، خدای متعال در آیه 105 سوره انبیاء میفرماید «وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ»، یعنی (و در حقیقت در زبور پس از تورات نوشتیم که زمین را بندگان شایسته ما به ارث خواهند برد).
امام جمعه قزوین تصریح کرد: این آیه نشان میدهد آینده جهان، آیندهای است که قطعا پیروزی حق بر باطل در آن اتفاق خواهد افتاد، علتش هم این است که هر کاری برای دنیا باشد تاریخ مصرف دارد، آن کاری که ماندگاری قطعی و یقینی دارد، کارهایی است که برای خدا انجام شوند، این معنا در آیه 96 سوره نحل آمده است که خدای متعال فرموده «مَا عِنْدَکُمْ یَنْفَدُ وَمَا عِنْدَ اللَّهِ بَاقٍ وَلَنَجْزِیَنَّ الَّذِینَ صَبَرُوا أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُون»، یعنی (آنچه پیش شماست تمام میشود و آنچه پیش خداست پایدار است و قطعا کسانی را که شکیبایی کردند به بهتر از آنچه عمل میکردند پاداش خواهیم داد).
نماینده ولیفقیه در استان قزوین یادآور شد: تفاوت اساسی در حوزه پژوهش با نگاه دینی در مقایسه با پژوهش در زمینههای غیر دینی وجود دارد، جا دارد این موضوع بررسی شود، ما یک فضایی در پژوهشهای دینی میبینیم که میگوید اگر میخواهید در پژوهش موفق باشید باید اهل عبادت و بندگی باشید و از خدا تقاضای فهم کنید، در این صورت خدا به شما میفهماند، یعنی همان توصیهای که امام صادق (ع) به «عنوان بصری» فرمود، این مخصوص پژوهشهای دینی است، اگر بخواهیم پیشرفت جهشی و جدی داشته باشیم باید این سرمایهها در افکار و اندیشههای پژوهشگران ما بیاید.
انتهای پیام /
نظر شما