دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
میزبانی اوگاندا از   سمپوزیوم گفت و گوی دینی «صلح و همزیستی با دیگران»

سمپوزیوم گفت و گوی دینی با موضوع «صلح و همزیستی با دیگران» به میزبانی کالج اسلامی المصطفی و با مشارکت شورای بین الادیان اوگاندا و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در این برنامه اساتید و اندیشمندانی از مراکز علمی و گروههای مختلف دینی و مذهبی به ارائه مطالب خود در رابطه با موضوع سمپوزیوم پرداختند.

افتتاحیه این برنامه به قرائت قرآن توسط قاری برجسته، استاد اعزامی جامعة المصطفی، جناب آقای محمد کاظمی مزین شد.

مدیر کالج اسلامی المصطفی با گرامیداشت یاد و خاطره حضور رئیس جمهور سابق ایران، شهید آیت الله رئیسی در برنامه سال گذشته بر باور المصطفی به نقش مذهب در الگوسازی همزیستی و زندگی بهتر و زیربنای توسعه جوامع سخن تاکید کرد.

در ادامه سفیر جمهوری اسلامی، جناب آقای مجید صفار، ضمن تشکر از برگزار کنندگان، صحبت های خود را با یادآوری یک تصویر تاریخی ادامه داد؛ تصویری که رئیس جمهوری اوگاندا آن را در چند مناسبت رسمی، آن را شایسته نگهداری در موزه اوگاندا و یادآور همزیستی عملی ادیان و مذاهب مختلف در کشور اوگاندا دانسته بود. این تصویر، حضور تاریخی رئیس جمهور شهید ایران اسلامی در مسجد ملی اوگاندا به عنوان عالمی شیعی و دیدار با مفتی اعظم و رئیس کلیسای اوگاندا را در یک قاب ثبت و ضبط کرده است.

سفیر کشورمان با معرفی مهمان ویژه افتتاحیه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر نواب، نماینده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سازمان حج و زیارت، از وی برای سخنرانی افتتاحیه دعوت کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر نواب، به موضوع «نقش دین در ایجاد صلح» پرداخت و با اشاره به ریشه «سلم» در واژه اسلام، صلح را ذاتی اسلام دانست و تحقق آن را مسیری الهی و انسانی دانست که با تکیه بر آموزه های قرآنی، در تمامی ابعاد زندگی انسانی از جمله روابط اجتماعی تجلی دارد.

وی در خاتمه، دین را کلید صلح پایدار دانست و در روزگار گرفتار جنگ، خشونت و بی عدالتی، بازگشت به آموزه های ادیان را ضروری برشمرد .

در بخش بعدی سمپوزیوم، سخنرانانی با دیدگاه ها و پایگاه های دینی و مذهبی مختلف به ارائه موضوعاتی چون «فرصت های گسترش گفتگوی بین ادیان در ایجاد صلح در جهان معاصر»، «نیاز به گفت‌وگوی ادیان برای پرورش مدارا در جهان معاصر متکثر»، «آموزش گفتگوی بین ادیان در آموزش برای صلح»، «گفتگو به عنوان پلی برای عبور از تفاوت ها، و غلبه بر ترس یا بی اعتمادی به دیگران»، «گفتگوی بین ادیان و تأثیر آن بر وحدت در تنوع»، «نقش تعلیم و تربیت در تغییر نگرش به پذیرش و احترام به باور در قرن بیست و یکم»، «ایجاد تفاهم متقابل بین گروه‌های مختلف»، «نقش گفتگوی بین ادیان در توسعه جامعه»، « نقش ابتکارات جوانان بین ادیان در تقویت صلح»، « گفتمان دین و هویت»، و «ایجاد جوامع صلح آمیز در میان تفاوت های مذهبی» پرداختند.

این موضوعات توسط اساتیدی از چندین دانشگاه و از گروه های مختلف اسلامی، مسیحی و بودایی در قالب ارائه مقاله ایراد شد.

میزبانی اوگاندا از   سمپوزیوم گفت و گوی دینی «صلح و همزیستی با دیگران»

میزبانی اوگاندا از   سمپوزیوم گفت و گوی دینی «صلح و همزیستی با دیگران»

میزبانی اوگاندا از   سمپوزیوم گفت و گوی دینی «صلح و همزیستی با دیگران»

میزبانی اوگاندا از   سمپوزیوم گفت و گوی دینی «صلح و همزیستی با دیگران»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha