چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
اعتکاف یاد الهی را در زندگی انسان پر رنگ می کند

حوزه/ حجت الاسلام خواسته گفت: اعتکاف کاملا فضای همدلی در زمینه های مختلف را فراهم می کند و اعتکاف در مساجد این فرصت را فراهم می کند تا ما کار بزرگ و ارزشمند همدلی و کار جمعی را تمرین کنیم و در کف جامعه و در زندگی خود اجرایی کنیم.

حجت الاسلام رسول خواسته مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهار کرد: آرامش انسان یک نسخه دارد که آن را هم خداوند در قرآن فرموده است که أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب. یاد خداوند است که مایه آرامش انسان ها است نه ثروت، نه علم و نه قدرت. هرکدام از اینها که با نام و یاد خدا باشند سبب آرامش انسان می شوند. وقتی یاد خداوند در زندگی انسان نباشد علم توخالی، ثروت توخالی و قدرت توخالی برای انسان سبب آرامش نمی شوند.

حجت الاسلام خواسته گفت: اعتکاف فرصتی است که یاد و ذکر الهی را در زندگی انسان پر رنگ می کند. در خانه خدا دور از همه چیز و مشغول شدن به نماز، دعا و قرائت قرآن همگی تمرین یاد کردن پروردگار متعال است. وقتی در اعتکاف این تمرین اتفاق می افتد باعث‌ تبدیل عادت در زندگی انسان می شود که لحظه به لحظه با یاد خداوند سپری کند و در سایه آن آرامش حاصل شود. اضطراب و استرس انسان را ترک‌ می کند و او را به منبع قدرتی وصل می کند که همه چیز در عالم در دست اوست و آن هم خود پروردگار متعال است. اعتکاف اینگونه می تواند در زندگی انسان استرس و اضطراب را کاهش دهد.

وی همچنین افزود: در زندگی مدرنی که می بینیم هرچقدر تکنولوژی پیشرفت می کند در عین حالی که برای انسان منفعت دارد و در رشد انسان تاثیر گذار است اما یک‌ سری استرس، اضطراب و مشغولیت های ذهنی به همراه دارد که این مشغولیت های ذهنی را وصل شدن به خداوند متعال برطرف کرده و آرامش را بر زندگی انسان حاکم می کند.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل با اشاره به روحیه جمعی و همدلی در اعتکاف گفت: یکی‌ دیگر از مباحثی که در دین ما بسیار به آن اهمیت داده شده است تقویت روحیه جمعی و همدلی است. در آداب و احکام ما به کار جمعی ارزش بسیار زیاد داده شده است.‌ همچون ثواب برای نماز جماعت، دعای دسته جمعی و شرکت در نماز جمعه و همه این ارزش ها و دستورات دینی بخاطر این است که همدلی بیشتر شود و اعتکاف نیز مصداق بارزی از این کارهای جمعی است.

وی خاطر نشان کرد: در اعتکاف جمعی از مومنین وقتی که در مسجد معتکف می شوند دعای دسته جمعی می خوانند و به قرائت جمعی قرآن می پردازند. در این مراسم حال دیگران را باید مراعات کنند که چه زمانی مشغول عبادت شوند و در چه ساعتی بخوابند و در چه ساعتی بیدار شوند. حال دیگران را مراعات و به رشد معنوی دیگران کمک کنند. حتی کار علمی انجام دهند و به مباحثه علمی و معنوی بپردازند. در اعتکاف این اتفاق ها می افتد و فضای اعتکاف دقیقا چنین فضایی است. چه بسا در زمان اعتکاف فردی بیمار شود و دیگران بی تفاوت نخواهند بود و به سمت فرد بیمار می روند تا بیماری این فرد را با هر چه در توان دارند بر طرف کنند یا مثلا فردی نیازمند مشاوره است و همه سعی می‌کنند با او سخن بگویند و یا کسی در کار فردی نیازمند کمک است همه به او توجه خواهند کرد.

حجت الاسلام خواسته گفت: در اعتکاف وقتی جمع می شویم باید از توجه به خود فارغ شویم و تنها به خودمان توجه نکنیم در عین حالی که توجه مان به سمت پروردگار متعال است اما بخاطر خداوند به دیگران نیز توجه کنیم و به دیگران نیز کمک کنیم. چون بالاترین عبادت رشد دادن دیگران است‌ و بالاترین عبادت خدمت به مومنین است.

وی همچنین افزود: اعتکاف کاملا فضای همدلی در زمینه های مختلف را فراهم می کند و اعتکاف در مساجد این فرصت را فراهم می کند تا ما کار بزرگ و ارزشمند همدلی و کار جمعی را تمرین کنیم و در کف جامعه و در زندگی خود اجرایی کنیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha