به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین ناصر رفیعی شب گذشته در ادامه سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم طی سخنانی در حرم بانوی کرامت اظهار داشت: در آیه ۲۰ سوره آلعمران خداوند درباره برخورد یهودیان و مسیحیان با نبی خدا سخن میگوید و خطاب به رسول خدا میفرماید این دو طایفه با شما ستیز خواهند کرد و هدفشان پذیرش حق نیست و با آنها احتجاج نکن و درخواست آنها را مبنی بر مناظره نپذیر.
وی گفت: مناظره دارای شرایطی است و خاندان عصمت و طهارت همواره در طول تاریخ با پیروان دیگر ادیان مناظره انجام میدادند؛ اما دراینخصوص هدف یهودیان و مسیحیان مناظره نبوده بلکه هدفشان ستیز بوده است.
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی افزود: خداوند در این آیه به نبی خدا میفرماید به آنها بگو من تسلیم خداوند هستم و اگر اسلام بیاوردید نجات پیدا خواهید کرد و اما اگر قصد هدایت ندارید آنها را رها کن چرا که وظیفه شما ابلاغ این مسئله است.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: در دین اسلام جدال، گفتگو و مناظره وجود دارد بهگونهای که مشرکان به حضرت نوح علیهالسلام میگفتند چرا اینقدر با ما جدال و مناظره میکنید که نشاندهنده وجود این مسئله در مسیر ابلاغ دین الهی است.
وی تأکید کرد: یکی از راهکارهای رسیدن به حقیقت گفتگو و مناظره است و میتواند شبهات را در اذهان برطرف نماید و لازم است جوانان اگر شبهاتی دارند از این مسیر راه درست را انتخاب نموده و آگاه شوند.
استاد حوزه علمیه یادآور شد: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی بسیار مناسب است و صداوسیما باید از سخنرانیهای یکطرفه به سمت جلسات دوطرفه برود و اقشار مختلف بتوانند سؤالات و شبهات خود را مطرح و کارشناسان نیز جواب دهند.
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی در ادامه گفت: در صداوسیما جای کرسیهای آزاداندیشی خالی است و لازم است به این مسئله بیشتر توجه شود و برنامههای گفتگو محور گسترش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از امور موردتوجه قرآن در کنار حکمت و موعظه، جدال احسن و مناظره است که البته شرایطی دارد و مناظرهکنندگان باید به لوازم مناظره آگاه باشند.
سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: در مناظره فرض بر این است که دو طرف مناظره همدیگر را قبول ندارند و با همدیگر مخالف هستند وگرنه اگر دو طرف همدیگر را قبول داشته باشند دیگر اسمش مناظره نیست.
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی افزود: مناظره و گفتگو باید عالمانه باشد نه از روی لجبازی چراکه لجبازی و سخنان غیرعالمانه مسیر مناظره را به سمت مسائل متفرقه خواهد برد.
وی خاطرنشان کرد: مناظره باید بر اساس منابع معتبر باشد نه اینکه طرفین بخواهند به منابع جعلی استناد کنند.
کارشناس مذهبی تأکید کرد: از دیگر اصول مناظره این است که طرفین به دنبال حق باشند و بعد از روشنشدن حق، پذیرش نمایند.
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی یادآور شد: در مناظرات نباید به سخنان دروغ تکیه کرد و به اصولی که مورد قبول طرفین است نباید خدشه وارد شود.
وی در پایان گفت: پرهیز از تعصب کورکورانه، بیادبی و عصبانیت در مناظره بسیار مهم است و نباید طرفین مناظره به این سمت بروند.
نظر شما