به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر علی اصغر پورعزت رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران در رویداد «مالکیت کلان دادهها» که به همت ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه و بنیاد شیخ انصاری در سالن امام خمینی (ره) مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام قم برگزار شد، به تأثیر مالکیت کلان دادهها در بهبود فرآیندهای حکمرانی اشاره و تأکید کرد که وجود یک سیستم پشتیبان برای مدلهای تصمیمگیری و الزامات پیشین سیستمهای حکمرانی امری اساسی است. بدون چنین سیستمی نمیتوان حکمرانی هوشمند و اثربخش داشت. این سیستم پشتیبان باید شامل اطلاعات کلیدی و ضروری باشد.
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران ادامه داد: کج حکمرانی به معنای عدم رعایت اولویتها است. ممکن است کارهای خوبی انجام شود، اما در شرایط خاص زمانی و مکانی این اقدامات بهینه نباشد. به عنوان مثال پروژههای جادهسازی ممکن است پیشرفت کنند، در حالی که اولویت اصلی باید تأمین سلامت عمومی باشد.
وی حکمرانی متعالی را حکمرانی هوشمندانه و مسئولانه دانست و با بیان این که در حکمرانی بیشتر اوقات فرصتی برای اشتباه وجود ندارد، تأکید کرد: اشتباهات حکمرانی میتواند آسیبهای جدی برای مردم به همراه داشته باشد. مردم از حکمرانان خود انتظار دارند که بهترین شرایط زندگی را برای آنها فراهم کنند. در همین راستا، باید همواره بر مفاهیم اصیل حکمرانی متعالی تأکید کرد.
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران همچنین بر ضرورت استفاده از سیستمهای اطلاعاتی و حکمرانی بهینه تأکید کرد و گفت: انتخابهای آگاهانه نیاز به دسترسی به اطلاعات صحیح و بهموقع دارند. این سیستمها باید ظرفیتهای لازم برای تصمیمگیریهای بهینه را در اختیار حکمرانان قرار دهند.
وی افزود: حکمرانی هوشمند و متعالی مستلزم یک سیستم پشتیبانی جامع است که توانایی فراهم آوردن اطلاعات دقیق، بهموقع و قابل اعتماد را در اختیار حکمرانان قرار دهد. این سیستم باید به گونهای طراحی شود که حکمرانان بتوانند بر اساس آن تصمیمات بهینه اتخاذ کرده و از منابع محدود کشور به بهترین نحو استفاده کنند. همچنین در حکمرانی هوشمند و متعالی بهرهگیری از سیستمهای پشتیبان اطلاعاتی و بهروز بسیار مهم است و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات در موارد خاص که امنیت عمومی را ایجاب می کند مهم است.
پورعزت ادامه داد: حکمرانی متعالی و هوشمند نیازمند نگاه کلان و آیندهنگر است و حکمرانان باید تصمیماتی اتخاذ کنند که نهتنها نیازهای امروز جامعه را برطرف کند، بلکه به تأمین منافع و بهبود شرایط آینده نیز توجه ویژه داشته باشد. در راستای حکمرانی مسئولانه و عادلانه، حکمرانان باید به مردم پاسخگو باشند و مسئولیت تصمیمات خود را بپذیرند. این امر نهتنها در زمینه حفظ حقوق مردم بلکه در جهت ارتقای اعتماد عمومی به نظام حکمرانی نیز ضروری است.
وی اظهار کرد: برای دستیابی به حکمرانی هوشمند و متعالی، ضروری است که همه ذینفعان از جمله مردم، حکمرانان، کارشناسان و پژوهشگران در فرایند تصمیمگیری مشارکت فعال داشته باشند و نظارت بر فرآیندها و نتایج تصمیمات بهطور مستمر صورت گیرد. اینگونه حکمرانی از یک فرآیند ایستا به یک فرآیند پویا و پاسخگو تبدیل خواهد شد که همواره در تلاش است تا بهطور مستمر بهبود یابد و به جامعه خدمت کند.
نظر شما