به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «نگاهی به زندگانی و سیره فردی و اجتماعی امام موسی کاظم(ع)» اثر سید سجاد جعفری در ۲۱۵ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
امام شناسی از تکالیف مهم و بزرگ مسلمانان است. از نگاه شیعیان، امام علی(ع) به امر الهی و توسط پیامبر(ص) به امامت منسوب شدند و ائمه بعدی نیز توسط امام قبل از خود تعیین، و به مردم معرفی شدند.
جایگاه علمی و اخلاقی ائمه سبب شده است از همان آغاز، شیعیان و پیروان اهل بیت(ع) ثبت سخنان و سیره ایشان را وجهه همت خویش قرار دهند و آثاری پرشمار را پدید آورند. این کتاب نیز گامی در همین راستاست.
در اثر پیش رو زندگی امام موسی کاظم(ع) از تولد تا شهادت و مهمترین نماد زندگی ایشان به صورت مختصر نمایانده شده است.
ساختار اثر
این کتاب در ۱۲ فصل تألیف شده است؛ در فصل اول که به «ولادت و خاندان آن حضرت» اختصاص یافته، به تاریخ ولادت مادر امام موسی کاظم جایگاه حمید اقلاب امام فرزندان و ازدواج دختران اشاره شده است.
در فصل دوم که با عنوان «موانع آغاز امامت» به رشته تحریر درآمده، به دو مبحث جریان عبدالله افتح (فطحیه) و آسیب شناسی شناخت و اثبات جانشین پرداخته شده است.
نویسنده در سومین فصل از کتاب حاضر که با عنوان «سیری فردی و اخلاقی» تألیف شده سیره معنوی، خانوادگی، و شخصی و زیست محیطی ایشان مورد تأکید قرار گرفته است.
فصل بعدی که به «سیری اجتماعی سیاسی آن حضرت» میپردازند، مباحثی از جمله تکریم انسانها و عدم نگاه تبعیض آمیز، محبت و مدارا با دوستان و مخالفان، اهتمام به رفع مشکلات دیگران، مشورت با زیردستان، و تأکید بر سنن عذاب و رحمت الهی برای جوامع، ظلم ستیزی، تأکید بر عدالت، تعیین وظایف مردم در برابر حکومتهای عادل و ظالم مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در فصل پنجم که در خصوص «سیره اقتصادی امام موسی کاظم(ع)» است پس از بررسی سیره امام در تولید اقتصادی سیره آن حضرت در مصرف تبیین و در پایان نیز به اصلاحات اقتصادی پرداخته شده است.
ششمین فصل از این اثر که با عنوان «علویان هم عصر امام کاظم(ع)» به رشته تحریر درآمده، پس از اشاره به ایجاد اختلاف بین علویان و همچنین دشمنی هارون با علویان، مدعیان امامت معرفی و قیامهای علویان در دوره امام کاظم(ع) نیز تشریح شده است.
دو مبحث جریانهای فکری و انحرافی عصر امام و راهکارهای امام برای مبارزه با جریانهای فکری و انحرافی در فصل هفتم با عنوان «جریانهای فکری عصر امام موسی کاظم(ع)» تبیین شده است.
«سازمان وکالت» عنوان هشتمین فصل از کتاب حاضر است که ضمن بیان نقش امام کاظم(ع) در رهبری سازمان وکالت، به بررسی شخصیت و عملکرد وکلای امام پرداخته شده و همچنین، ریزش سازمان وکالت بعد از امام موسی کاظم(ع) نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
فصل بعدی با عنوان «ارتباط با ایرانیان» نگاشته شده که در این فصل، ارتباط با ایرانیان در مدینه و قم و نیشابور و بیهق، ارتباط با ایرانیان ساکن در عراق، ارتباط برمکیان ایرانی با امام، و یاران ایرانی امام کاظم(ع) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
دهمین فصل از این کتاب در خصوص «کنشگری در تثبیت جانشینی امام رضا(ع)» است که اوضاع زمان امام موسی کاظم(ع) بررسی و کنشهای امام کاظم برای تثبیت امامت حضرت رضا(ع) تشریح شده است.
در فصل یازدهم که با عنوان «محدودیتها و زندانهای جور» تألیف شده، سه مبحث بررسی محدودیتهای امام موسی کاظم(ع)، زندانهای جور، و اقوال گوناگون درباره مدت زندان امام مطرح شده است.
دوازدهمین و آخرین فصل از این کتاب به «گزیدهای از گوهر کلام امام موسی کاظم(ع)» اختصاص یافته است.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
نظر شما