به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله مصباح یزدی، امروز در همایش بررسی راهکارهای تحقق اصل هشتم قانون اساسی، در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم به تبیین عوامل و علت های اجرایی نشدن قانون امر به معروف و نهی ازمنکر و خودداری مسئولان نظام از اجرای آن پرداخت.
ایشان با اشاره به این که متاسفانه مسئولین که باید خود مجری قوانین اسلام در جامعه باشند و مردم آنان را برای پیاده کردن قوانین اسلام برگزیده اند، عزم جدی برای مبارزه و مقابله با فرهنگ منحط غرب ندارند، گفت: می گویند مگر می شود در مقابل فرهنگ دنیا بایستیم و باید شرایط زمان را درک نماییم قوانین اسلام دیگر امروزه جوابگوی نیازهای جامعه نیست!!!
عوامل اجرایی نشدن اصل هشتم
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در تبیین عوامل اجرایی نشدن قانون امر به معروف و نهی از منکر ابراز داشت: قانون امر به معروف و نهی از منکر که در اصل هشتم قانون اساسی به آن اشاره شده است با بقیه قوانین تفاوت دارد، چرا که سایر قوانین مربوط به نهاد خاصی مثل قوه مجریه یا قوه مقننه است، اما امر به معروف مربوط به همه نهادها و دستگاه ها و به خصوص مردم است؛ طبع بشر و افراد و مدیران دوست ندارد که محدود شوند، لذا در عمل به این قانون تعلل می ورزند و این مسئله بعد روانی عمل نکردن به امربه معروف است.
عضو خبرگان رهبری در تبیین دیگر علل عمل نکردن به قانون امر به معروف و نهی از منکر، ادامه داد: امروزه فرهنگ جهانی دنیا بر اساس آزادی و بی بند و باری بنا نهاده شده است و جامعه اسلامی ما نیز از فرهنگ غلط غرب به پرچمداری آمریکا تاثیر پذیرفته است و بت آزادی امروز بتی است که همه آن را می پرستند.
انفعال در برابر فرهنگ غرب!
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: امروز فرهنگ غرب، بت بزرگی است که همه در برابر آن سجده می کنند و جرأت مخالفت با آن را ندارند و می گویند مگر می شود در مقابل آزادی قد علم کرد.
ایشان خاطر نشان کرد: امروز امر به معروف و نهی از منکر در فرهنگ جهانی، یک فضولی نابخشودنی محسوب می شود و متاسفانه این فرهنگ غلط به جامعه ما رسوخ پیدا کرده است و کسانی که متولیان فرهنگ مردم هستند به جای مقابله با این فرهنگ، در موضع انفعالی قرار گرفته اند و تحمل هیچ سختی و فشاری در راه دین خدا را ندارند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)تاکید کرد: یکی دیگر از عواملی که باعث می شود قانون امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اجرا نشود، وجود اختلافات سیاسی عمیقی است که میان احزاب و گروه های سیاسی وجود دارد. این گروه ها در ایام انتخابات سعی می کنند اقلیت های دینی را به خود جذب کنند، حتی بعضی افراد برای پیروزی در انتخابات با یهودی های ایران نیز لابی کرده بودند که این کار آنان واقعا شرم آور است؛ از این افراد چه توقعی می رود؟!
نقش حوزویان در اجرای امربه معروف
آیت الله مصباح یزدی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به نقش حوزویان در اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر، تاکید کرد: ما حوزویان نیز در این زمینه کوتاهی کرده ایم و هنوز ابعاد فقهی زیادی از مساله امر به معروف و نهی از منکر روشن نشده است که باید فضلا و روحانیون صاحب نظر تمام ابعاد فقهی این قضیه را به خوبی تبیین نمایند و در اجرای این فریضه الهی هیچ گونه ترسی به خود راه ندهند، چرا که روحانیت امروز جانشینان انبیاء الهی هستند و باید در اجرای اوامر الهی به سیره آن بزرگواران عمل نمایند.
نظر شما