سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
کتابخانه

حوزه / رییس کتابخانه و مرکز اسناد مسجد مقدس جمکران گفت: کتابخانه عمومی این مسجد با داشتن حدود 60.000 (شصت هزار) جلد کتاب در موضوعات گوناگون در خدمت زائران، خادمان و مجاوران مسجد است.

به گزارش  خبرگزاری «حوزه»، عالِمان محصول نظامات آموزشی، پژوهشی و تربیتی جامعه اند؛ همان مجموعه نظاماتی که در دل فرهنگ ها و تمدن ها در پدیداری روحیه علم جویی و پردازش شخصیت عقلانی و معنوی افراد دخالت دارند. دانشمندان در هر مقطع زمانی دسترنج  پیشینه علمی و میراث فرهنگی پیش از خوداند.

همین دانشمندان که نماینده و نمایانگر میزان بالندگی، شکوفایی، سرزندگی و تعالی جوامع اند، عصاره فهم و مهارت و دانش خود را در قالبی به نام «کتاب» به یادگار می گذارند. کتاب، حامل فکر و فرهنگ و دانش بشری و محکی است برای سنجش عیار فرهیختگی ملت ها.

«کتابخانه ها» در مسیر تولید علم و شکوفایی ملت ها از جایگاهی بنیادین برخوردارند و تعداد و کیفیت آنها و چگونگی ارائه خدمات کتابخانه ای و دانش و مهارت کتابداری نیز از پویایی موجود  در میان نسل ها و اقشار جامعه حکایت می کند.

در این میان نباید از سازمان ها و نهادهای جامعه غافل بود و سهم آنها را در فرهنگ کتاب و کتابخوانی نادیده گرفت؛ به ویژه اگر آن نهاد، نهادی فرهنگی باشد؛ مانند مسجد مقدس صاحب الزمان که همه آن را با نام مسجد جمکران می شناسیم.

از محسنات این مسجد است که به موازات همه فعالیت های فرهنگی خود و با همه دشواری ها و موانع توانسته دو کتابخانه مهم و تأثیرگذار برای انبوه مشتاقان علم و معرفت، به ویژه درباره فرهنگ مهدوی تأسیس و راه اندازی کند.

رییس کتابخانه و مرکز اسناد مسجد مقدس جمکران گفت: کتابخانه عمومی که هم اکنون با داشتن حدود 60.000 (شصت هزار) جلد کتاب در موضوعات گوناگون در خدمت زائران، خادمان و مجاوران مسجد است و افراد گوناگون از اقشار و سنین مختلف از آن بهره ها جسته و می جویند. موضوعاتی همچون «علوم قرآنی، تفسیر، نهج البلاغه، ادعیه، حدیث، فقه و اصول، عقاید، فلسفه و عرفان، طب، جغرافیا و دیگر معارف» از جمله موضوعات شکل دهنده این کتابخانه اند.

حجت‌الاسلام احمدی افزود: اما برگ طلایی خدمت فرهنگی مسجد مقدس جمکران در حوزه کتاب، کتابخانه تخصصی صاحب الزمان ـ عجل الله فرجه الشریف ـ است که در نیمه شعبان سال 1376ه. ش با هدف «جمع آوری، سازماندهی و ایجاد تسهیلات مطالعاتی برای پژوهشگران درباره موضوعات متنوع مهدویت» تأسیس شد و اکنون با برخورداری از  محتواهای غنی در بخش های «نسخ خطی، نسخ چاپی، مطبوعات و آثار و اشیاء مهدوی» به خدمت رسانی بی دریغ همت گمارده است.

وی ادامه داد: در بخش نسخ چاپی با داشتن حدود 5000(پنج هزار) عنوان و در حوزه مطبوعات با بررسی نشریات فارسی و عربی از سال 1284 شمسی با تیراژی بالغ بر 42 هزار   محتواهای ارزنده ای گردآوری و آماده سازی شده است.

رییس کتابخانه مسجد مقدس جمکران اظهار داشت: در بخش نسخ خطی نیز کار پراهمیتی شکل گرفت، اگرچه هنوز در میانه راه است.  فهارس خطی کتابخانه های ایران و جهان اعم از کتابخانه آیت الله  العظمی مرعشی نجفی، آستان قدس رضوی، ملک، مجلس شورای اسلامی، دانشگاه تهران، کتابخانه های یزد و دیگر کتابخانه های کشور به همراه فهارس کشورهای شمال آفریقا، آمریکا، اروپا، (فرانسه، انگلیس و آلمان) آسیای شرقی و جنوب خلیج فارس و آسیای میانه بررسی شد که پس از بررسی حدود 240 کتابخانه در ایران و جهان، نسخ خطی مرتبط شناسایی و فهرست گردید. نسخ مشکوک در ایران نیز با مراجعه به مخزن خطی همان کتابخانه تطبیق داده شد و صفحات تعیین شده و مرتبط با موضوع، در بانک کتابخانه ثبت گردید و فیش های لازم تهیه شد. همچنین آثار مکتوب، اشعار، وصیت نامه شهدا، قصه های مطبوعات، آثار بهائیان و اسناد و مدارک مربوط به بهائیان (کتب ضاله) نیز شناسایی و برخی از آنها جمع آوری گردید.

گفتنی است علاقه مندان می توانند برای استفاده از امکانات این کتابخانه از ساعت 8 تا 14:30 به کتابخانه تخصصی صاحب الزمان(ارواحنا فداه) واقع در خیابان شهیدان فاطمی(دورشهر)، کوچه 28 پلاک6 مراجعه کنند یا جهت مشاوره با شماره تلفن 37732212-025 تماس بگیرند؛ همچنین برای بهره مندی از کتابخانه عمومی نیز به روبروی در شماره شش مسجد مقدس جمکران مراجعه فرمایند یا با شماره تلفن 02537254400تماس بگیرند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha