حجت الاسلام والمسلمین مهدی عبدالهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اشاره به سالروز کودتای 28 مرداد 1332 و نقش آمریکا در ساقط کردن دولت مصدق، گفت: در جریان روی کار آمدن دولت مصدق، آیت الله کاشانی دلسوزترین حامی برای او و دولتش بود و ارتباط وی با مرجعیت و علما بود که باعث شد در بین مردم از اعتبار و مقبولیت بیشتری نسبت به گذشته سیاسی خویش داشته باشد.
وی افزود: مردم اهمیت و احترام ویژه ای برای جایگاه و نظرات روحانیت قائل بودند و اگر کسی حمایت علما و مراجع را داشت، مورد تایید مردم نیز واقع می شد. همان طور که در جریان مشروطه، فتوای تنباکو و سایر موارد نیز جایگاه روحانیت ثابت شده بود.
استاد حوزه علمیه تهران با بیان این که دکتر مصدق در بین خواص از جایگاهی برخوردار بود ، ابراز داشت: از بین خواص، نزدیکترین فرد به روحانیت و آیت الله کاشانی جهت ائتلاف و تشکیل دولت بود تا شاید به واسطهی این وحدت تا حدودی از ظلم و ستمی که به مردم می رود، کاسته شود.
وی تصریح کرد: یکی از خطاهای دکتر مصدق که او را دچار اشتباه در تحلیل و عدم اتخاذ تصمیم درست واداشت این بود که خیال می کرد اعتبارش در نزد مردم به خاطر خود اوست، در حالی که این گونه نبود.
*بازگشت دوباره طاغوت با خانه نشین کردن آیت الله کاشانی
مدیر مدرسه علمیه معیر تهران ادامه داد: خانه نشین کردن آیت الله کاشانی که با سکوت و احیاناً موافقت مصدق صورت گرفت، باعث گردید زمینه برای بازگشت استبداد و طاغوت به کشور ایجاد شود، در حالی که اگر مصدق به توصیه های روحانیت توجه می کرد و با آیت الله کاشانی تعامل داشت، شاید مسیر و سرنوشت مملکت به گونه دیگری رقم می خورد.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالهی افزود: بعد از کودتای 28 مرداد و خانه نشینی آیت الله کاشانی، عملاً مردم دیگر انگیزه ای برای دفاع از دولت مصدق نداشتند، چون دلیل شان این بود که او به رهبر دینی و سیاسی شان توهین کرده و خواسته و ناخواسته او را از تصمیم گیری های سیاسی و سرنوشت ساز کشور کنار گذاشته است و نهایتاً مصدق تنها ماند و دستاوردهای بزرگی که به پشتوانه روحانیت به دست آمده بود، به سرانجام نرسد.
*نفوذ تفکر ولایت فقیه در معادلات جهانی و منطقه ای
وی با اشاره به دشمنی های استکبار و در رأس آنها آمریکا علیه کشورمان، علت اصلی این دشمنی ها را اسلامی بودن ایران و مخالفت با نفوذ تفکر ولایت فقیه در معادلات جهانی و منطقه ای دانست و خاطرنشان کرد: هم اکنون ایران ملجأ و پناهگاه کسانی است که خواهان آزادی، عدالت و مبارزه با ظلم و استعمار هستند.
*آمریکا با اسلام نماز و روزه نیست
استاد حوزه علمیه تهران تصریح کرد: اسلامی که آمریکا با آن دشمنی دارد، اسلام نماز و روزه نیست، بلکه با اندیشهای در اسلام دشمنی و مخالفت دارد که در مسائل اجتماعی و سیاسی مسلمین و جهان ورود پیدا می کند و پرچم مبارزه با استکبار را به دست دارد و ائمه معصومین(ع) نیز بخاطر تاثیرگذاری شان در امور سیاسی و اجتماعی مسلمین به شهادت رسیدند.
*استکبار ستیزی؛ مهمترین شاخصه اسلام ناب
حجت الاسلام والمسلمین عبدالهی با بیان این که استکبار ستیزی یکی از شاخصه های اسلام ناب است، گفت: رشد و توسعه گروهک های تروریستی در منطقه به خاطر غفلت سران کشورهای اسلامی از نفوذ استکبار است.
*تفرقه اندازی آمریکا
وی با تاکید بر این که استکبار به سردمداری آمریکا با تفرقه اندازی، وحدت کشورهای اسلامی را نشانه رفته است، گفت: در این میان هوشیاری روحانیون در جهت ایجاد وحدت بین گروه های سیاسی و فرهنگی کشور با آراء متفاوت، بسیار اهمیت و ضروری به نظر می رسد، تا با حفظ آرامش و نشاط و در عین حال با تبیین درست شرایط موجود کشور و منطقه، روحیه خودباوری و امید به آیندهای روشن را در بین مردم تقویت کنند.
انتهای پیام