به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی، پیش از ظهر امروز در همایش وقف و رسانه، در مرکزهمایش های صدا و سیما با با تاکید بر ضرورت توسعه فرهنگ وقف، گفت: عموما در کشورهای اسلامی دولت هایی که ضد دین، قرآن و اهل بیت علیهم السلام بودند هر کدام درصدد از بین بردن موقوفات بوده اند و در کشور ما نیز در سه دوره نادرشاه، رضا شاه و اصلاحات ارضی این اتفاق افتاد، اما با رهبری امام خمینی(ع) نظام جمهوری اسلامی به وجود آمد و دوباره وقف توسط امام احیا شد.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) احیاگر و حامی وقف در عصر حاضر بود، ایشان در اردیبهشت سال 1358 در حالی که 70 روز از پیروزی انقلاب گذشته بود، گفتند "موقافات باید به حال وقفیه خود بماند و وقف استمرار یابد".
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف وامور خیریه افزود: بعد از امام(ره) نیز مقام معظم رهبری در بیانات، پیام ها و استفتئاءتشان حامی حقیقی وقف بوده و هستند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی، پرداختن به موضوع وقف را امری مهم در رسانه توصیف کرد و گفت: در دوره پهلوی، وقف در ذائقه مردم تلخ معرفی شد که هنوز نیز رسوبات آن در جامعه وجود دارد.
وی در ادامه با مقایسه خیریه و وقف، ابراز داشت: بحث خیریه خاستگاه غربی دارد، اما خاستگاه وقف از ادیان الهی و مکتب غنی اسلام است،. وقف جامع تر و ماندگار تر از خیریه است، چرا که خیریه با هواهای نفسانی افراد قابل تغییر است، اما وقف برخلاف نیات واقف تغییر نمی کند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی با اشاره به چاه ها و نخلستان هایی که امیرالمومنین(ع) با دستان خود فراهم کرده و وقف کرده اند و هنوز هم در اطراف مسجد شجره ماندگار است، گفت: باید وقف را خوب، زیبا و گوارا به مردم معرفی کنیم، چرا که وقف در تمام شئونات زندگی از ولادت تا رحلت نقش دارد.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف وامور خیریه خاطر نشان کرد: مطالبی که درباره وقف می گوییم باید اولا متقن و اساسی باشد، ثانیا به زبان ساده و مردمی تبیین شود و همچنین در نوع بیان حاشیه ایجاد نشود تا وقف دلپذیر با ذائقه مردم معرفی گردد.
وی خاطر نشان کرد: پایبندی به اصل و اساس و حقیقت وقف لازم است، امام در زمان جنگ تحمیلی وقتی استفتاء شد که از موقوفات آستان قدس رضوی برای اداره امور جنگ استفاده کنیم امام گفتند "جایز نیست"، لذا تقید و پایبندی به اصل وقف باید همواره رعایت شود .
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان گفت: باید اعتماد بخشی و اطمینان دهی نسبت به مقوله وقف در جامعه نهادینه شود تا واقفین با اطمینان بیشتر نیات وقفی خود را اجرایی نمایند.
انتهای پیام /313/34
نظر شما