به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر محمدزاده با ارسال یادداشتی تحت عنوان «حراج دسترنج خبرنگاران در فضای مجازی» نوشته است؛ انتشار اخبار رسانه های قانونی بدون ذکر منبع یک اقدام خلاف اخلاق و غیرحرفه ای است.
متن یادداشت این فعال فرهنگی به شرح ذیل است.
بهره گیری از ظرفیت شبکه های اجتماعی و پیام رسان، مدتی است به عنوان یکی از راهکارهای ایجاد گسترش فضای تعاملی و پیام رسانی از سوی صاحبان رسانه ها مورد توجه قرار گرفته است.
در شرایطی که برخی بر این باورند که، با پیشرفت روزافزون این شبکه های مجازی به ویژه موبایلی، شانسی برای بقای خبرگزاری ها نخواهد بود و عمر این رسانه ها در کنار رسانه های خبری ِکاغذی به زودی به پایان می رسد، عده ای دیگر از کارشناسان معتقدند رسانه های مجازی خیلی نمی توانند خبرگزاریها را نگران کنند زیرا اگر متفاوت بیندیشند و اقتضایی عمل کنند و با شناخت دقیق از محیط پیرامون خود و باز تعریف مخاطبان فعالیت نمایند فعلاً می توانند به حیات خود ادامه دهند. با در نظر گرفتن چنین تعاریفی، در حال حاضر بسیاری از رسانه های رسمی برای توسعه و تقویت خود با حضور فعال در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و راه اندازی کانال های خبری، در صدد استفاده حداکثری از انواع فضاهای رسانه ای هستند؛ با این حال درست در همین جا یک بی اخلاقی در حال شیوع است که قطعاً روزی دامن عاملان امروزی خود را هم خواهد گرفت.
بعضی از این رسانه ها مدتی است که برای جذب و تعامل بیشتر با مخاطبین خود، خبرهای رسانه های دیگر را در کانال ها و گروهای خود، بدون ذکر منبع منتشر می کنند به نحوی که باز نشر خبر های دیگران این روزها به رویه ای معمول در کانال های تلگرامی اغلب رسانه ها تبدیل شده است.
نکته ای که باید در اینجا مورد توجه قرار بگیرد، ضرورت ذکر منبع است که اغلب نادیده گرفته می شود، حتی رسانه هایی که خبر های سایر رسانهها را عموماً در رسانه خود با ذکر منبع منتشر می کنند، در کانال های تلگرامی این کار را نمی کنند تا با حاصل دسترنج دیگران بر رونق بازار خود بیفزایند.
در چنین شرایطی رسانه ای که خبرنگارش ساعت ها برای تهیه یک خبر تلاش کرده، باید شاهد باز نشر مکرر خبر خود در گروه ها و کانال ها مختلف به اسم دیگران باشد و این کار بدون تردید غیرحرفه ای و بداخلاقی رسانه ای محسوب می شود.