به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مازندران، خانم حکیمه اکبری کارشناس حوزوی به عنوان ارائه کننده بحث گفت: حضور افراد در شبکه های اجتماعی، مشارکت اجتماعی آنها را افزایش میدهد و هرچه پیوند این شبکه ها بیشتر باشد تعاملات آن بیشتر خواهد شد و این امکان را فراهم می کند برای تبلیغ و ارزشهای اخلاقی و دینی از مرزهای جغرافیایی یک کشور عبور کرده و با فرهنگ های مختلف مرتبط گردد.
وی با اشاره به سرعت بالای انتشار اخبار در فضای مجازی افزود: برخلاف ابزارهای خبررسانی درگذشته که یک طرفه بودند، این شبکه امکان گفتگوی دوسویه یا چندسویه را فراهم میکند و تبادل نظر به سهولت در آن انجام میپذیرد .
اکبری تصریح کرد: با بسترسازی و فرهنگسازی مناسب میتوان استفاده از فضای مجازی را متناسب با فرهنگ اسلامی ایرانی ساخته تا با استفاده بهینه در جهت تبلیغ مبانی و فرهنگ اسلامی، در سطح جهانی از آن بهره گرفت.
در ادامه آتنا نبوی طلبه مدرسه به عنوان منتقد بحث گفت: به دلیل جذاب و فریبنده بودن دنیای مجازی امکان شکاف میان دنیای واقعی با دنیای مجازی وجود دارد و برای کاربر بازگشت به دنیای واقعی ترسناک میگردد که در نتیجه آن اعتیاد به این شبکه ها و کم تحرکی افراد را به دنبال دارد.
وی همچنین افزود: در این شبکهها مرزهای زندگی خصوصی افراد تغییر یافته و به راحتی دراختیار و در دسترس همگان قرار می گیرد و فضای مجازی روابط چهره به چهره اجتماعی را کاهش میدهد و افراد خود را به هر صورت میتوانند معرفی کنند و هویت واقعی خود را پنهان نمایند.
نبوی با اشاره به اینکه برخی از نرم افزارهای ساخته شده امکان جاسوسی داشته تصریح کرد: این برنامه ها مهمترین ابزار اتلاف کننده وقت هستند و همین مسئله موجب تغییر در سبک زندگی افراد در همه زمینهها میگردد.
در جمعبندی بحث، دکتر اعتصامی کارشناس رسانه به عنوان استاد داور بیان داشت: به فرموده مقام معظم رهبری که «دنیای امروز دنیای اتصال است و نمیشود دور کشور حصار کشید» پس باید با شبکه های اجتماعی برخورد حکیمانه داشت که لازمه آن تعریف پیوستِ فرهنگی متناسب با فرهنگ کشور است تا از ظرفیت این فضا استفاده بهینه شود و هرگاه با شناخت ظرفیتهای علمی سراغ فضای مجازی رفته فرصتهای خوبی فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برخی از نیروهای ارزشی در استفاده از این امکان در تردید هستند تصریح کرد: با تولید و ایجاد محتوای مناسب میتوان پیام انقلاب را به سایر نقاط جهان ارسال کرد.همانگونه که مقام معظم رهبری این کار را با ارسال نامه به جوانان جهان انجام داد.
اعتصامی گفت: تعداد کسانی که به ابزارهای هوشمند دسترسی دارند درحال افزایش بی سابقه ای است که میتوان با استفاده از این فضا تولید ثروت در سطح ملی کرد و از خروج سرمایه های کشور جلوگیری نمود.
وی در پایان به چهار قاعده بزرگ اسلامی اشاره کرد که اگر رعایت شود، فضای مجازی فقط فرصت میباشد اول اینکه برای کرامت انسانی ارزش قائل شوند و دوم، استفاده از این فضا نباید منجر به ضرر خود و دیگران گردد و سوم، در پی گمراه کردن دیگران نباشند و چهارم اینکه در خطوط ابهام آمیز باید احتیاط لازم را در نظر داشت.
نظر شما