به گزارش خبرگزاری «حوزه»از فارس، حجت الاسلام والمسلمین سید محمود موسوی نژاد تولیت مدرسه علمیه امام صادق(ع) شهرستان مرودشت در نشست" تدبر در آیات قرآنی" اظهار داشت: قرآن کتاب عبرت است. اگر سرگذشت اقوام پیشین را مطرح می کند، برای این است که آیندگان عبرت گیرند؛ چرا که می توان از مطالعه جنبه های مثبت و منفی زندگی گذشتگان درس ها آموخت.
وی افزود: عالم آفرینش قانون مند و دارای نظام است. در این عالم نه هیچ فرد یا قومی بدون جهت و سبب، سربلند شده و نه هیچ کس بدون علت، به نابودی و گرفتاری رسیده است.
تولیت مدرسه امام صادق(ع) مرودشت بیان کرد: قرآن مجید، بیانگر حقایقی از زندگی گذشتگان است تا به انسان ها راه و رمز زندگی سعادتمندانه را بیاموزد و به آنها هشدار می دهد که هیچ کس نمی تواند بدون تلاش و مجاهدت به عزت، عظمت و سربلندی برسد.
وی اضافه کرد: شیوه و روش قرآن گریز از مجازگویی و بیان حقایق است، لذا خداوند درباره اصحاف کهف می فرماید "نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ نَبَأَهُمْ بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْناهُمْ هُدىً" ما داستان آنها را با حقیقت برای تو بازگو می کنیم. آنها جوانانی بودند که پروردگارشان ایمان آوردند و ما بر هدایتشان افزودیم.
از حوادث گذشته برای آینده عبرت گرفته شود
حجت الاسلام والمسلمین موسوی نژاد، در ادامه این نشست قرآنی خاطر نشان کرد: از آنجا که قانون هستی یکی است، سرگذشت ها و سرنوشت ها هم یکی است. همه انسان های گذشته و آینده تابع یک قانون و یک نظام اند. هرگز نباید انتظار داشت که سنت ثابت و لا یتغیر الهی به خاطر فردی و یا قومی تغییر کند.
وی افزود: گذشته و حال و آینده، همانند حلقه های به هم پیوسته ی یک زنجیر هستند. این حلقه ها اگر چه هر کدام از وجودی مستقل برخوردارند ولی همه محکوم یک نظام و تابع یک قانون اند و به هیچ وجه با یکدیگر نا هماهنگ نیستند.
استاد حوزه فارس گفت: جالب این است که نه گذشته تکرار می شود، و نه حال، استقرار پیدا می کند و نه آینده در جای خود میخ کوب می شود.
تولیت مدرسه علمیه امام صادق(ع) مرودشت ادامه داد: هر چند از دید محدود و بسته ما قیامت، دور است ولی از دیدگاه نامحدود و گشاده خداوند قیامت نزدیک است.
وی در پایان گفت: آنچه برای انسان قابل اهمیت است، باز کردن چشم عبرت بین به حوادث گذشته و حوادث حال به منظور بهره مندی برای آینده است.