جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
دکتر محمدزمان رستمی

حوزه/ عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: در حال حاضر مدرک گرایی و نیز علاقه جوانان به پشت میزنشینی از جمله مهم ترین آفات فراوی تحول مطلوب اقتصادی در کشور است.

دکتر محمد زمان رستمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: آنچه مسلم است این که می بایست از حالت مدرک گرایی فعلی که متاسفانه گریبانگیر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ما هم شده ، خارج شویم.

وی افزود: در حال حاضر تلاش بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی ما این است که در ادارات دولتی استخدام شوند و یا این که حداقل به عنوان معلم و مدرس مشغول به تدریس شوند و قطعاً با این نگاه و رویکرد به نظر بنده نمی توان چندان در مسیر تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی حرکت کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم با تاکید بر این که اقتصاد وقتی شکوفا می شود که قبل از آن فرهنگ حاکم بر جامعه متحول شود، خاطرنشان کرد: در کشور ما متاسفانه در بسیاری از جاها، مدرک شاخص ارتقای یک نیرو است و حال آن که امروز در دنیا اصل بهره وری نیروی کار است، به همین خاطر است که می بینیم در ایران بسیاری از افراد جامعه برای کسب مدرک درس می خوانند و در کشورهای پیشرفته همه تلاش می کنند که دانششان با بهره وری و کارایی همراه باشد.

وی همچنین یادآور شد: از سویی در داخل کشور ما دانشجویان چندان با صنعت ارتباطی ندارند و همچنین استاد دانشگاه با فعالان صنعتی نشست و برخاست سازماندهی شده ندارد که باید برای رفع این نقصیه وزارت خانه های علوم، صنعت و اقتصاد یک فکر جدی کنند.

رستمی در خاتمه گفت: در بسیاری از رشته ها اگر از دانشجوی ارشد پس از فارغ التحصیلی سوال شود که درس های دوره ارشد چه میزان بر دانش آنان افزوده و چه میزان به آنان کار آموخته است پاسخشان منفی است. جای سوال است که اگر در فلان رشته دوره ارشد و دکتری بار علمی و فنی ندارد چرا جوانان را تشویق می کنیم در آن رشته ها ادامه تحصیل دهند؟!

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha