خبرگزاری«حوزه»، تقویم و اعمال ماه جمادی الاول را منتشر می کند.
روز پنجم
مطابق بعضى از روایات روز ولادت با سعادت بانوى قهرمان کربلا، حضرت زینب کبرا(علیها السلام) است (سال پنجم یا ششم هجرى).
روز ششم
جنگ موته و شهادت جعفربن ابی طالب
روز دهم
جنگ جمل در سال 36 ق.
روزهاى سیزدهم
شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
روزهاى سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم بنابر روایت معروفى مقارن با ایّام شهادت بانوى اسلام حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام)، سیّدة نساء العالمین، در سال یازدهم هجرى است. زیرا مطابق بعضى از روایات معتبر، آن بانوى بزرگ، هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پدر بزرگوارش در قید حیات بودند، و با توجّه به این که رحلت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) در 28 صفر واقع شده، باید شهادت آن بانوى عزیز، در یکى از این سه روز باشد (با درنظرگرفتن احتمال تمام یا ناقص بودن ماه هاى وسط).
به هر حال، باید به همین مناسبت مجالس سوگوارى آن حضرت ـ که طبق فرمایش پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) برترین زنان جهان از اوّلین و آخرین است ـ هرچه باشکوه تر برگزار گردد و حالات و فضایل آن بانوى بزرگ اسلام، که مى تواند الگوى بسیار خوبى براى زنانِ عصر حاضر باشد، در این مجالس تشریح گردد. مخصوصاً آن دو خطبه آموزنده و فراموش نشدنى که از آن حضرت به یادگار مانده و بسیارى از معارف و تعلیمات اسلام و مسایل تاریخى بعد از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) در آن جمع است، توسّط گویندگان براى همه مردم تجزیه و تحلیل شود.
خواندن زیارت آن حضرت نیز، در این ایّام مناسب است.
روز بیست و هفتم
وفات جناب عبدالمطلب
روز بیست و نهم
وفات محمد بن عثمان بن سعید عَمروی، دومین نایب خاص امام زمان (عج)
* اعمال ماه جمادى الأوّل
1ـ دعایى است که در اوّل ماه جمادى الأوّل خوانده مى شود؛ مرحوم «سیّد بن طاووس» آن را در «اقبال» نقل کرده است.
2ـ مطابق برخى از روایات، نیمه این ماه مصادف با ولادت امام زین العابدین(علیه السلام) است، لذا روزه گرفتن و احسان و خیرات، در آن روز مناسب است.
منابع:مفاتیح نوین، تقویم شیعه
نظر شما