به گزارش خبرگزاری «حوزه»، نوروز امسال شاهد پخش سریال «دیوار به دیوار » از شبکه سوم سیما به کارگردانی سامان مقدم هستیم. او که با «دیوار به دیوار» سومین همکاری خود با تلویزیون را تجربه می کند، با توجه به حال و هوای روزهای عید به سراغ موضوعی شاد و سرگرم کننده رفته است. سریالی که حواشی مطرح شده در آن همگی ساخته و پرداخته این اختلاط خلاف شرع می باشد که با سبک زندگی اسلامی – ایرانی فاصله ها دارد.
سریال «دیوار به دیوار » داستان پنج خانواده را روایت میکند که به دلیل تاخیر در دریافت خانه جدید خود، مجبور میشوند سه ماه در یک خانه با یکدیگر زندگی کنند. این پنج خانواده پیش از این هیچ آشنایی با یکدیگر نداشتهاند و در یک روز بنا به اتفاقی مجبور میشوند که با هم زندگی کنند. حتی در قسمتی از این سریال "اشپیتیم آرفی" بازیکن سابق و آلبانیایی تیم های پرسپولیس و تراکتورسازی در این مجموعه حضور پیدا می کند، او در این فیلم نقش دروازه بانی را به عهده دارد که طی اتفاقی پا به خانه مشترک این چهار خانواده می گذارد.
• فورریختن حریم امن برای بانوان دیوار به دیوار
اسلام برای سالم سازی جامعه و تعالی و رشد انسان ها، توجه ویژه ای به موضوع محرم و نامحرم نشان داده ، رسول گرامی اسلام(ص) طبق آیات قرآن و بر اساس فطرت انسانی، آن را طرح ریزی کرده و بر زنان مسلمان ضروری دانست که در برابر مردان بیگانه خود را بپوشانند. حریم امن برای هر بانوی خداشناس و حقیقت طلب می تواند او را در رسیدن به اهداف والای انسانی و کمال مطلوب به نحو شایسته ای یاری کند. نکته ای که در سریال دیوار به دیوار کاملا فراموش شده است.
سامان مقدم که کارگردانی برایش در سینما و تلویزیون کاملا مجزا از هم هستند، تلاش کرده تا نسخه ای به روز شده از سریال شمس العماره را به مخاطب ارائه بدهد و دقیقا نقدی که در زمینه تضاد با سبک زندگی اسلامی – ایرانی به سریال شمس العماره بود، در این سریال نیز با شدت بیشتری وارد است، چرا که تلاش کاگردان برای نسخه بروز شده شمس العماره منجر به تغییرات عمیق رفتاری در میان اهالی فیلم گشته و بیشتر از پیش حرم های محرم و نامحرم در این سریال دگرگون شده است.
• هنجار شکنی های صدا و سیما در دیوار به دیوار
جدایی زن و مرد نامحرم، یکی از دستورهای صریح قرآن و رسول خدا (ص)است که در سلامت جامعه تأثیر فراوانی دارد. بدون تردید حفظ «عفت عمومی» برای پایداری هر جامعه ای، ضرورتی انکار ناپذیر است و یکی از راه های جلوگیری از نفوذ شیطان و وسوسه های آن، ایجاد حریم میان زن و مرد و رعایت پوشش لازم است تا از نگاه های هوس آلود و تماس های غیر شرعی جلوگیری شود. چیزی که با اختلاط میان اهالی خانه سریال دیوار به دیوار کاملا فروریخته و سکانس های این فیلم سراسر حرمت شکنی ، اختلاط نابهنگام محرم و نامحرم، گفت و گوهای غیر ضروری، شوخی کردن های افراد نامحرم با یک دیگر و... را به تصویر می کشد، چیزی که با هنجار ها و ارزش های حاکم بر جامعه ما سازگاری نداشته و در خانواده های بی قید و بند نیز کمتر می توان این گونه سبک زندگی در «دیوار به دیوار» را مشاهده کرد، چه رسد به فیلیمی که از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شود.
مرتضی اشرافی
حوزه/ مهمترین ویژگی منفی سریال «دیوار به دیوار» حراج حیا و عفت میان خانواده های حاضر در سریال و همچنین پاک شدن مرز های محرم و نامحرم در میان اهالی یک خانه است، که عموما علاوه براین که با هم نسبت فامیلی ندارند، بلکه به بهانه ای واهی، آن هم تاخیر در دریافت خانه جدید خود، مجبور شده اند در یک منزل سکونت کنند.
اخبار مرتبط
-
کارشناس سینما و تلویزیون:
فضای مجازی میدان واقعی جنگ نرم است
حوزه / حجت الاسلام احمدی با اشاره به تأثیر فضای مجازی بر افزایش شبهات دینی و وجود انگیزههای سیاسی برای تزریق افکار منحرف و غلط در ذهن جوانان، اظهار…
-
فرار سریال عاشقانه از سبک زندگی دینی!
حوزه/ به تازگی سریالی از شبکه نمایش خانگی با عنوان «عاشقانه» پخش شده، این کار اثری خانوادگی است و در آن به موضوعاتی پرداخته میشود که با هنجارها و ارزش…
-
حوزه علمیه سینمای کودک را دریابد
حوزه/ با توجه به فراگیرشدن وسایل ارتباط جمعی و گسترش تولیداتی در خصوص کودکان، ضروری به نظر می رسد، تولید آثار دینی و ملی در حوزه کودکان را نیز در بخش تولیدات…
-
به بهانه اکران «خوب، بد، جلف»
وقتی رسانه ملی بلندگوی اکران فیلم های جلف می شود
حوزه/ «خوب، بد، جلف» عنوانی فیلمی به کارگردانی پیمان قاسمخانی استکه فقط حضور بازیگرانی مطرح باعث فروش خوب آن شده است.
-
چیزی از گرایش های اسلامی را در سینما نمی بینیم
حوزه/ سینمای انقلاب اسلامی ایران که ریشه در حکومت اسلامی دارد، می بایست معیارهای دینی را به خوبی رعایت کرده و الگویی نمونه برای سینمای دینی در جهان اسلام…
-
آمادهباش شبکههای معاند برای تسخیر ارزشها در نوروز
حوزه/ تولید سریال های متنوع و شاداب برای نوروز کار پسندیده ای می باشد، اما بهتر است در کنار موضوعات شاد، مباحث اخلاقی، دینی و هنجاری حاکم بر جامعه اسلامی…
-
حلقه مفقوده ارتباط سینما و دفاع مقدس
حوزه / فیلمسازان ایرانی در آثارشان با فضای دفاع مقدس و روح حماسی که در آن موج میزده است، فاصله گرفتهاند،این فاصله را میتوان نشانهای از نبود ارتباط…
-
هنرمندان و تهیه کنندگان سینما در گفت و گو با حوزه
سینمای ایران به کمک مردم بحرین میآید/ سینمای جهان پیش قراول کاخ سفید است
حوزه/ بنا به رسالتی که سینمای ایران دارد، در این گزارش همراه با چند تن از فعالان این عرصه، به واکاوی نقش سینمای ایران در حمایت از محرومان و مظلومان جهان…
-
بازیگر سینما و تلویزیون:
فرهنگ ایرانی و اسلامی سرشار از زیباییها است
حوزه/ تماشاچی بداند فرهنگ ایرانی و اسلامی سرشار از زیباییهاست و نباید آن را فراموش کند. درضمن این نکته را میبایست به یاد داشته باشیم بسیاری از اتفاقات…
-
بازیگر سینما و تلویزیون:
لحظات شاد زندگی شهدا را به تصویر بکشیم
حوزه/ حتما نباید برای پاسداشت یا شهدا برنامههای درام تولید کرد، بلکه میتوان با نشان دادن لحظههای شاد و خوش زندگی بزرگان این سرزمین به نوعی با فضای موجود…
-
فروش بالای فیلم های سینمایی فریبمان ندهد؛
کم اعتناییِ سینمای ایران به سبک زندگی اسلامی
گرچه در یکی دو سال اخیر فروش فیلم های سینمایی در کشور رشد قابل توجهی داشته، اما متاسفانه آن طور که انتظار می رفت، قرابت محتوایی آثار با سبک زندگی ایرانی…
-
بیان صادقانه تاریخ انقلاب در "ماجرای نیمروز"
حوزه /روایت مستندگونه یا به اصطلاح ملودرام در پرداخت به مسائل تاریخی، می تواند نمایش خوبی را برای کسانی که در دوران پر التهاب اوایل انقلاب نبودند را…
-
نوروز۹۶ و سریال های نه چندان جذاب رسانه ملی
حوزه/ با فروکش کردن تب و تاب خریدها و بشورها و بساب ها، و با نزدیک شدن ساعات تحویل سال، خانواده ها کم کم از تب و تاب افتاده و آماده می شوند تا در کنار…
-
بازیگر سینما و تلویزیون مطرح کرد:
برخی فیلم ها فقط نداشته ها را مطرح می کنند
حوزه/ ین روزها وقتی درباره هنر به ویژه سینما سخن گفته میشود، معمولاً انتقادات مطرح میشود. این در حالیست که اگر بخواهیم منصفانه به هنر نگاه کنیم، متوجه…
-
یکه تازی سریال های هالیوودی در صدا و سیمای ایران
حوزه/ هالیوود به عنوان بازوی رسانه ای سیاست های آمریکا، چندی است محوریت خود را بر افزایش کیفیت کارهای سینما و تلویزیون متمرکز کرده و در این راستا اهداف…
-
کارگردان سینما در گفت و گو با حوزه:
سینمای کشور با سبک زندگی ایرانی – اسلامی همخوانی ندارد/ سینمای کشور تنها گیشه را مدنظر دارد
حوزه/ متاسفانه در سینمای کشورمان آنچه دیده میشود چندان با سبک زندگی ایرانی – اسلامی همخوانی ندارد، زیرا بیشتر کارهایی که در سالهای اخیر روی پرده سینما…
-
مهران رجبی:
از شعار تا عمل سینماگران در تحقق شعار سال
حوزه/ سینما و تلویزیون باید همانند سایر نهادهای نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به پیگیری کارهای خود در راستای شعار سال اقدام نموده و اهداف و تولیدات خود…
-
روایتی جالب از «انیمیشن نبرد خلیج فارس ۲»
حوزه / انیمیشن«نبرد خلیج فارس ۲» روایتی حماسی و جالب از نبرد احتمالی جمهوری اسلامی ایران و متجاوزین آمریکایی در خلیج فارس است.
نظر شما