حجت الاسلام و المسلمین سیدحبیب الله موسوی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در کرمانشاه با تاکید بر ضرورت بهره گیری از لیالی باقی ماند قدر، اظهار داشت: إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ؛ وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ. شب قدر به حدی در جایگاه رفیع قرار دارد که خداوند درباره این شب می فرمایند که از هزار ماه برتر است.
مدیر حوزه علمیه استان کرمانشاه با بیان این که «قدر» به معنای تقدیر و اندازهگیری و تنظیم است، ادامه داد: یکی از علل ارزش والای شب های قدر، نزول جامعترین، كاملترین و ماندگارترین كتاب الهی است و قرآن در این باره می فرماید: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی اُنْزِلَ فیهِ الْقُرْانَ»؛ماه رمضان ماهی است كه در آن قرآن نازل شده است.»
وی اضافه کرد: امام صادق (ع) درباره عظمت این شب چنین می فرمایند: «التَّقْدیرُ فی لَیْلَةِ الْقَدْرِ تِسْعَةُ عَشْرٍ، وَالاِْبْرامُ فی لَیْلَةِ اِحْدی وَ عِشْرینَ وَالْاِمْضاءُ فی لَیْلَةِ ثَلاثَ وَ عِشْرینَ تقدیر امور و سرنوشتها در شب قدر، یعنی شب نوزدهم، تحكیم آن در شب بیست و یكم، و امضا آن در شب بیست و سوم صورت میگیرد.»
این استاد حوزه با اشاره به اینکه شب قدر بزرگترین سند برای امامت، ولایت و تدام آن در تاریخ است، گفت: در روایات فراوانی، وجود شب قدر را در هر زمان دلیل لزوم امامت و بقای آن دانسته اند، لذا سوره قدر به منزله شناسنامه اهلبیت علیهمالسلام شمرده شده است.
حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: شب قدر، یعنی شب ولایت و امامت و معنای روایاتی كه شب قدر را فاطمه زهرا (س) تفسیر نموده است، روشن شد كه حقیقت شب قدر امامت و ولایت است و حقیقت ولایت و امامت زهرای مرضیه می باشد.
مدبر حوزه علمیه استان کرمانشاه عنوان داشت: بخشوده شدن گناهان یکی دیگر از ویژگی های شب قدر است، لذا باید تلاش نمود تا این فیض الهی شامل حال انسان شود. رسول اکرم (ص) درباره شب قدر می فرمایند: كسی كه در شب قدر به پاخیزد و آن شب را از روی ایمان و محاسبه و اخلاص بیدار باشد گناهان گذشتهاش بخشوده میشود.