چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۲
درخشش یک روحانی جهادگر با مستند "زنگ زندگی"/ ماه عسل همراه با اردوهای جهادی

حوزه/ حجت الاسلام محمددوست، از جمله روحانیون جهادگری است که با هدف خدمت به مردم و نوکری کردن آن ها توانسته است با ارائه مستند "زنگ زندگی" بدرخشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از بیرجند، چندی پیش همایش بیست و یکمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان‌ها در چهارمحال و بختیاری برگزار شد، که خراسان جنوبی در حوزه های معاونت صدا، رادیو، معاونت سیما، تلویزیون و معاونت خبر و آموزش و همچنین موسیقی و سرود جوایزی را از آن خود کرد.

از جمله افرادی که در حوزه سیما توانست بدرخشد، حجت الاسلام مصطفی محمد دوست، روحانی جهادگری است که با تهیه کنندکی مستند "زنگ زندگی"، دید جدیدی از اردوهای جهادی را به نمایش گذاشت.

حجت الاسلام محمددوست مدیر مؤسسه جهادی و فرهنگی "عباد"، متولد روستای آویجان شهرستان درمیان خراسان‌جنوبی است که کار جهادی را از سال 1383 در یکی از مناطق محروم چهارمحال و بختیاری آغاز و تاکنون در بیش از 100 اردوی جهادی شرکت کرده است و خدمت کردن به مردم و نوکری آن ها را وظیفه ذاتی خود می داند.

این روحانی جهادگر زمانی که به خواستگاری می‌رود بحث اردوهای جهادی را برای همسرش بیان و خط و مشی زندگی خود را برایش ترسیم می‌کند، ماه عسل زندگی وی مقارن با ایام تابستان می‌شود و وی این سه ماه را نیز به همراه همسرش در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری می‌گذراند.

برای بیشتر آشنا شدن با این روحانی خستگی ناپذیر به گفتگو می نشینیم تا در خصوص مستند "زنگ زندگی" و همچنین هدف حضورش در اردوهای جهادی را جویا شویم.

حجت الاسلام محمددوست در گفتگو با خبرنگار «حوزه» در بیرجند، اظهار کرد: صفا، صمیمیت و اخلاصی که در اردوهای جهادی وجود داشت، باعث تهیه این مستند شد، و اینگونه نبود که یک عده فیلم بازی کنند، و فرد دیگری از آن ها فیلم بگیرد، بلکه اقدامی که انجام می گرفت، برآمده از دل بود.

وی افزود: دومین موضوعی که باید در تهیه این مسند مورد توجه قرار گیرد، عوامل تدوین و فیلم برداری بودند که این افراد نیز جهادی وار عمل کردند و و تنها به تهیه یک گزارش بسنده نکردند.

نیت خدایی و کار جهادی و نگاه خالصانه

این روحانی جهادگر با اشاره به اینکه تمامی افرادی که در تهیه این مستند همکاری داشتند، بیشتر از توان خود زحمت کشیدند، خاطر نشان کرد: نیت خدایی و کار جهادی و همچنین نگاه خالصانه ای که عوامل تولید داشتند باعث شد تا این کلیپ در بین تولیدات صدا و سیما خوش بدرخشد و مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام محمددوست تصریح کرد: مستند "رنگ زندگی"، سبک زندگی را در به جوان ها و افرادی که دغدغه ی کار فرهنگی و کمک کردن دارند نشان می دهد.

وی با اشاره به اینکه در این کلیپ روال کار جهادی را نیز آموزش داده ایم، عنوان کرد: خوشبین شدن و امید دادن به مردم نیز دیگر نکته ای بود که در این مستند مورد توجه قرار گرفته است.

تهیه کننده مستند "زنگ زندگی" یادآور شد: چه روحانیت و چه دیگر جهادگران، افرادی هستند که برای آبادانی کشور زحمت می کشند و حاضرند از تمامی امکانات دل بکنند و به هم نوع خود خدمت کنند.

تغییر نگاه مردم با اردوهای جهادی

حجت الاسلام محمد دوست با بیان اینکه در اردوهای جهادی امید دادن به مردم و تغییر نگاه آن ها بسیار مهم است، ادامه داد: گاهی اوقات مردم به دلیل اطلاع نداشتن از فعالیت های افراد مذهبی، طلبه ها و مسئولین، به آن ها بدبین هستند اما هنگامی که اینچنین کلیپ ها، گزارشات و مستندهایی تهیه و به نمایش گذاشته می شود باعث می گردد تا نگاه اشتباه و بدبینی که وجود دارد برطرف گردد.

وی با اشاره به اینکه اردوهای جهادی کلاس زندگی و خودسازی است و درس ابدی شدن را یاد می دهد، افزود: خداوند توفیق داده است که از سال ۸۳ با اردوهای جهادی آشنا شده ام و سعی کرده ام تا می توانم در این اردوها حضور و به مردم خدمت کنم.

تهیه کننده مستند "زنگ زندگی" در خصوص مفهوم کار جهادی عنوان کرد: مفهوم کار جهادی یعنی اقدامی که در قالب نگنجد و فراتر از آن تعریف شود و فرد برای خدا و خدمت کردن به خلق خدا کار کند.

حجت الاسلام محمددوست در رابطه با چگونگی ورود به اردوهای جهادی گفت: قبل از ورود به اردوهای جهادی، خداوند توفیق داده بود که با زندگی شهدا آشنا شدم و به طور مکرر زندگی نامه ی آن ها را مطالعه و با خانواده شهدا نیز دیدار و گفتگو می کردم.

وی ادامه داد: تربیت خانواده و آن نگاهی که پدر و مادرم داشتند نیز برای ورود به این عرصه تأثیرگذار بود، اما هنگامی که به گذشته خود نگاه می کنم علت اصلی را همان ارتباط با سیره شهدا می دانم.

عاشق مردم هستم

این روحانی جهادگر با اشاره به اینکه من عاشق مردم و نوکری کردن برای آن ها هستم، ابراز داشت: در استان های چهار محال و بختیاری، خوزستان، شیراز، مازندران و سیستان و بلوچستان، حضور داشته ام اما در لرستان و خراسان جنوبی فعالیت های زیادی داشته ام.

حجت الاسلام محمددوست در خصوص اقدامات فرهنگی در جامعه گفت: اقدام فرهنگی یعنی اینکه بخواهیم جامعه و مخاطبانمان را به شاخصه های جامعه کامل برسانیم، لذا اولین قدم برای رسیدن به این هدف، این است که خود را بسازیم، زیرا اگر، شخص تذکر دهنده خود را تغییر ندهد نمی تواند دیگران را و در کل جامعه را دچار تغییر کند.

وی ادامه داد: همچنین در کنار این موضوعات نیاز است که شخص تخصص ها و برنامه ریزی های لازم را داشته باشد و کارش را به صورت منسجم و منظم پیش ببرد و برای خود نقشه راه و هدفی را مشخص کند.

تهیه کننده مستند "زنگ زندگی" در رابطه با پیام حضور روحانیت در مناطق محروم، مطرح کرد: پیامی که یک روحانی به عنوان یک جهادگر باید به اهالی روستاهای محروم برساند، امید و عشق به خدا و عشق به هم نوعان است.

تهیه کننده مستند "زنگ زندگی" با اشاره به اینکه خروجی کار کردن یک روحانی باید کاشتن بذر امید در دل روستاییان باشد، عنوان کرد: بر خلاف آن کسانی که مدعی هستند فاصله روحانیت بسیار زیاد شده و مردم هیچ اعتمادی به آن ها ندارند، باید گفت که اینگونه نیست و مردم هنوز هم به مانند گذشته روحانیت را قبول دارند و در نظر سنجی ها جزء اولین قشری هستند که مردم به آن ها اعتماد دارند، ولی نسبت به جایگاهی که روحانیت باید داشته باشد، عقب هستیم و تلاش های بسیار زیادی لازم است تا به آن جایگاه واقعی خود که همان امامت و هدایت مردم است برسد.

حجت الاسلام محمددوست یادآور شد: برای رسیدن روحانیت به جایگاه اصلی خود، باید خودسازی صورت گیرد، زیرا اگر خود را به معنی واقعی کلمه تغییر دهیم و خوسازی را ابتدا از خودمان شروع کنیم، قطعا جامعه به سمتمان خواهد آمد.

وی افزود: خداوند ابزار ارتباط با دیگران را در قرآن بیان کرده است و اگر بتوانیم خوش خلقی و نگاه مثبت به افراد را در زندگی خود به کار ببریم، مطمئنا ارتباط بین روحانیت با مردم و به خصوص نسل جوان بیش از پیش تقویت می شود، و این تقویت باعث می گردد تا بسیاری از اختلافات برطرف و نقشه های دشمنان اسلام و انقلاب خنثی شود.

این روحانی جهادگر در خصوص عدم رسیدگی به مناطق محروم نیز خاطر نشان کرد: عوامل مختلفی در این رابطه دخیل هستند، اولین علتی که می توان به آن اشاره کرد، دور بودن این مناطق از مراکز استان ها است، زیرا تا هنگامی که زیرساخت ها فراهم شود مدتی طول می کشد، دومین علل را می توان با کم کاری مسئولین در ارتباط دانست، زیرا در برخی جاها مسئولین انقلابی متدین و متخصص پای کار نبودند و این باعث شده تا این مناطق همچنان در محرومیت باقی بمانند.

حجت الاسلام محمددوست با بیان اینکه اگر مسئولین انقلابی در راس امور قرار می داشتند، اینقدر عقب ماندگی نداشتیم، ادامه داد: سومین علل نیز تعریف نکردن درست کار است، زیرا همه ی اقدامات را به دوش مسئولین و مدیران انداخته ایم و مسئولیت را از دوش مردم برداشته ایم، در حالی که مردم باید برای آبادانی شهر و مکان زندگی خود دغدغه داشته و تلاش کنند.

وی گفت: در حال حاضر نیز برای محرومیت زدایی تلاش هایی صورت می گیرد اما دچار مشکلاتی است که علت آن نیز عدم حضور همه ی مردم و سر کار بودن مدیر ناتوان است، لذا اگر این موارد اصلاح شود، و با توجه به اینکه از امکانات و ظرفیت های خوبی برخوردار هستیم، می توانیم محرومیت ها را کاهش دهیم.

تأثیرگذاری حضور مسئولین در اردوهای جهادی نمره قابل قبولی ندارد

تهیه کننده مستند "زنگ زندگی" در رابطه با حضور مسئولین در اردوهای جهادی نیز اینگونه گفت: برخی از مسئولین در اردوهای جهادی حضور پیدا می کنند، اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد، کاربردی شدن این حضورهاست.

حجت الاسلام محمددوست با بیان اینکه در حال حاضر احساس می شود که برخی از حضورها جنبه تشریفاتی دارد، یادآور شد: حضور مسئولین در اردوهای جهادی نمره قابل قبولی دارد، اما تأثیرگذاری حضور آن ها قابل قبول نیست و می تواند بسیار کاربردی تر باشد.

وی ادامه داد: اگر نگاه از بالا درست شود و کارها به مردم واگزار، و مسئولین در بین مردم حضور پیدا کرده و از آن ها کمک بگیرند و هم فکری داشته باشند، اتفاقات بسیار بهتری را مشاهده خواهیم کرد.

انتهای پیام/ط

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha