به گزارش خبرگزاری حوزه، مسعود جانبزرگی در نشست تخصصی نگاه چندوجهی به امنیت زنان که در مرکز مطالعات زنان با حضور دکتر سمیه خراسانی، دکتر علاسوند و دکتر کریمی سرپرست بهزیستی استان قم به مناسبت روز مبارزه با خشونت علیه زنان برگزار شد، با ارائه تصویری روانشناختی از خشونت اظهار داشت: متأسفانه با توجه پیشرفتهای جامعه بشری شاهد افزایش خشونت در جامعه هستیم.
وی با بیان قوانین بینالمللی در این حوزه افزود: باوجود قوانین زیاد بینالمللی در این حوزه اما آمارها نشاندهنده افزایش خشونت در خانواده بوده و هنوز بسیاری از سؤالات این حوزه پاسخ داده نشده است.
عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات زن و خانواده با بیان آیات قرآن کریم در مورد نقش زن و مرد در خانواده تصریح کرد: قرآن کریم کارکرد زوجین را ایجاد آرامش و تسکین دانسته اما چرا این اتفاق در خانواده رقم نمیخورد جای بررسی دارد.
وی دیدگاههای مختلف دانشمندان را درباره خشونت بیان کرد و گفت: بعضی از دانشمندان خشونت را بهعنوان یک بخش مهم از انسان دانسته و اعتقاددارند با حذف این هیجان عملکرد انسان دچار مخاطره شده و تعادل روانشناختی او از بین میرود.
جانبزرگی ادامه داد: رسیدن به تعادل در ابراز خشم یکی از راهکارهای کنترل آن بوده که باید با آموزش مهارتها آن را کسب کرده و تنها راه کنترل آن ایجاد عقلانیت در فرد و جامعه است.
وی دیدگاه دیگری از خشونت را تشریح کرد و گفت: گروه دیگری بر این اعتقاد هستند که خشونت عامل بیرونی و اجتماعی داشته و انسان به ذاتِ عاری از هرگونه خشونت است و خشونت را بهصورت اکتسابی از جامعه میآموزد.
عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات زن و خانواده ادامه داد: در این دیدگاه انسان برای رسیدن به تعادل نیازمند آموزش نبوده و هر چه اختیار در انسان محدودتر شود زمینه بروز خشونت افزایش پیدا میکند.
وی مهمترین راهکار ایجاد تعادل و کنترل خشونت در جامعه را افزایش باورهای دینی عنوان کرد و گفت: هر چه انسان بر محور خدا حرکت کرده و فکر کند به تعادل بیشتری میرسد بنابراین باید مبدأ و معاد را در زندگی و تفکر جامعه خود وارد کنیم.
جانبزرگی تأثیر نیت و هدف را در رفتار و عمل انسان موردتوجه داد و خاطرنشان کرد: خود مراقبتی در حفظ نیت و هدف در اعمال انسانی دررسیدن به تعادل بسیار مهم بوده و باید کارکردهای زن و مرد نیز در زندگی مشخص شود.
وی با تأکید بر عملکرد متفاوت زن و مرد و عدم همسویی نیازهای آنها بیان کرد: زن و مرد نیازهای یکسانی در زندگی نداشته و باید به این موضوع بهصورت جدی توجه کرد و با ورود جهانبینی دینی در اعمال و رفتار هر دو طرف و کاهش مطالبه خشونت را در جامعه و خانواده کنترل کنیم.
۳۱۳/۱۶
نظر شما