به گزارش خبرگزاری «حوزه » از اصفهان، حجت الاسلام سید محمد علی سجادی، صبح امروز در جلسه امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشکده علوم قرآنی و دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، اظهار داشت: دانشکده علوم قرآنی وابسته به دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (سازمان اوقاف و امور خیریه) از دانشکده های معتبر علوم قرآنی کشور محسوب می شود که در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه خدمات دارد.
وی افزود: در این مرکز ضمن تعامل با دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم مرکزی در قم در ارتباط با مسائل علمی قصد داریم از پتانسیل مراکز مختلف علمی و فرهنگی استان نیز بهره ببریم و در این ارتباط با نهادهای مختلف تعاملاتی داشتهایم.
انتشار مجله علمی با «قرآن، فرهنگ و تمدن»
رئیس دانشکده علوم قرآنی اصفهان با اشاره به انتشار یک مجله علمی با نام «قرآن، فرهنگ و تمدن»، افزود: شماره نخستین این مجله تا کمتر از یک ماه دیگر منتشر خواهد شد.
وی به انعقاد تفاهمنامه هایی از سوی این دانشگاه با سازمانهای گوناگون در راستای برگزاری همایش های مختلف اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری همایش « وقف، امور خیریه و سلامت» را در دستور کار داریم که ریاست عالیه همایش را وزیر ارشاد بر عهده دارد و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز جزو اعضای شورای مرکزی آن محسوب می شود. برگزاری این همایش به دانشکده علوم قرآنی اصفهان واگذار شده است که دبیر اجرایی آن را رئیس دانشکده و دبیر علمی آن را رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برعهده خواهد داشت.
حجت الاسلام سجادی، برگزاری نشست ها، همایش ها و کارگاه های علمی را باب دیگری در برقراری روابط فی مابین این دانشکده با نهادهای علمی استان اصفهان عنوان کرد و گفت: اخیرا کارگاهی علمی با عنوان «آموزش تصحیح نسخ خطی و فهرست شناسی» با حضور ۹ نفر از اساتید مطرح این حوزه با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد که دانشجویان و دانش پژوهان از سراسر کشور در آن حضور داشتند.
رئیس دانشکده علوم قرآنی اصفهان با اشاره به اذعان کارشناسان امر بر موفقیت این دوره، تاکید کرد: امیدواریم با تعامل مشترک با این نهاد دوره های کارگاهی دیگری را در این زمینه برگزار کنیم.
اضافه شدن رشته ادبیات عرب و مستشرقین به کارشناسی ارشد
وی با بیان اینکه رشتههای علوم قرآنی و تفسیر به عنوان دوره های کارشناسی ارشد در دانشکده علوم قرآنی اصفهان ارائه می شود، گفت: به تازگی رشته ادبیات عرب و مستشرقین به دوره کارشناسی ارشد این دانشکده اضافه شده است.
حجت الاسلام سجادی با تاکید بر ضرورت تولید که پایان نامه های دانشگاهی مطابق نیاز جامعه گفت: اگر پژوهش پایان نامه های دانشجویی با نیاز سنجی از ضرورت های نمورد نیاز جامعه انجام شود به یقین تاثیری شگرف در پیشرفت در مراکز علمی و اجتماع خواهد داشت.
وی با اشاره به فعالیت مثمر ثمر «نمایندگی مرکز ملّی پاسخگویی به سوالات دینی در اصفهان»، ابراز داشت: اگر تعامل عملیاتی در این زمینه میان این نهاد و دانشکده علوم قرآنی اصفهان وجود داشته باشد می توانیم از دانشجویان به عنوان دانشیار یا کمک یار پژوهشگران و محققان دفتر تبلیغات اسلامی استفاده کنیم و نتایج این پژوهشها نیز در هر دو گروه قابل نشر است.
رئیس دانشکده علوم قرآنی اصفهان با تاکید بر اینکه این داده ها برای کارهای پژوهشی هر دو گروه فوق قابل استفاده است، گفت: پیشنهاد ما این است که کلان پروژههایی میان دو نهاد تعریف شود تا هم در زمینه خانواده و شبهه پژوهی و هم در زمینه قرآن و احادیث بتوانیم پاسخگوی سوالات مردم باشیم.
ضرورت نهادینه سازی کار گروهی پژوهشی
وی با اشاره به ضرورت نهادینه سازی کار گروهی پژوهشی در حوزه های علمیه و دانشگاه، تصریح کرد: متاسفانه پژوهشگران ما هنوز نیاموخته اند که به شکل گروهی کار کنند و این در حالی است که در این انوع امور فعالیت گروهی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
حجت الاسلام سجادی اضافه کرد: نمی توانیم انتظار داشته باشیم که این مسئله به شکل ناگهانی در جامعه جا بیفتد، بلکه باید کار پژوهشی در گروه های کوچک را از اکنون شروع کنیم تا در سالهای آینده به هدف کار پژوهشی در گرو های بزرگ ده نفره و بیشتر دست پیدا کنیم و پیشنهاد تعریف کلان پروژه میان دو نهاد نیز در همین راستا بوده است.
وی تاکید کرد: امیدوارم امضای تفاهم نامه میان دانشکده علوم قرآنی و دفتر تبلیغات اسلانی اصفهان کمک کننده باشد تا مطالب نیازمند پژوهش در زمینه علوم اسلامی و قرآن را بهتر بشناسیم و در این زمینه موفق عمل کنیم.
انتهای پیام
نظر شما