سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
تصاویر/ اجلاسیه اساتید سطوح عالی خارج و مراکز تخصصی وسطح یک حوزه علمیه قم

حوزه / رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان این که طلبه ها باید با توانمندی وارد کارهای اجرایی شوند و در حقیقت نباید حوزه، نهال فروشی کند و دست حوزه از طلاب با استعداد خود خالی شود و باید از آنان برای رشد خود نهایت استفاده را بکند، بیان داشت: در کنار این مسئله باید امید به آینده، متون درسی حوزه را جدی بگیرد و براساس نیاز جامعه حرکت کند.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری پیش از ظهر در بیست و دومین اجلاسیه اساتید عالی، خارج، مراکز تخصصی و سطح یک حوزه که به صورت مجازی در سالن آیت الله حائری  مرکز مدیریت حوزه های علمیه در قم برگزار شد گفت: هر ساله این اجلاسیه با حضور اساتید و با نشاط برگزار می شود، و امسال به دلیل شرایط خاص، این اجلاسیه به صورت مجازی برگزار می گردد و حسن آن این است که مخاطبان همه در یک فضا جمع می باشند.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه با تقدیر از زحمات اساتید حوزه در تربیت طلاب و آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه در پیشبرد برنامه ها و اهداف حوزه های علمیه و با بیان این که فضای مجازی و هوش مصنوعی، فرصتی برای ایجاد هم افزایی کرده است گفت: لازم است از این فضا استفاده درست را ببریم.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به عواملی که می تواند باعث تقویت حوزه شود، اظهارداشت: عنصر اول، طلبه های موفق است. حوزه ای که طلبه ندارد، آن حوزه قوام لازم را  نخواهد داشت.

آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: عناصر کلیدی دیگر، اساتید عالم و متون علمی و متون متناسب با نیازهای جامعه و محیط سالم است که به وسیله مدیران و اساتید سالم و لایق ایجاد می شود.

امام جمعه قم در ادامه با اشاره به دو عنصر مهم طلاب و اساتید، گفت: اولین نکته ای که لازمه هر طلبه ای است که وارد هر مدرسه علمیه می شود، اخلاص است. درس بدون اخلاص ارزشی ندارد. اخلاص پایه اصلی برای تعالی طلبه است. در همین زمینه، روایاتی وارد شده که معصومین(ع) فرمودند«اگر کسی طالب علم است، پیامدهایی برای او همراه دارد که از جمله  آنها این است هر کتابی که می خواند در مقابل ذات الهی احساس کوچکی و تواضع می کند؛ در بین مردم هم خود را متواضع می داند، خدا ترس است و در تحصیل هم جدی است.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه بیان داشت: مسئله دوم توجه به الزامات طلبگی است که در کلام حضرت علی(ع) به ۵ مورد اشاره شده است که« علم حاصل نمی شود مگر این که فرد و طلبه روحیه پرسش گری، پر کار و پر تلاش، مراقبت و مواظب نسبت به رفتار و اخلاق و کردار خود، خضوع و تواضع در مقابل استاد و در نهایت کمک طلبیدن از خداوند داشته باشد.

امام جمعه قم با بیان این که طلبه ها در هر زمینه ای که استعداد دارند باید ورود کنند تا به درجه علمی خوبی هم برسد، اظهار داشت:  مسئله ای که به عنوان آسیب از آن یاد می شود، کم انگیزگی نسبت به تحصیل است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان این که طلبه ها باید با توانمندی وارد کارهای اجرای شوند و در حقیقت نباید حوزه نهال فروشی کند و دست حوزه از طلاب با استعداد خود خالی شود و باید از آنان برای رشد حوزه نهایت استفاده را بکند، بیان داشت: در کنار این مسئله باید امید به آینده، متون درسی حوزه  را جدی بگیرد و براساس نیاز جامعه حرکت کند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به الزامات اساتید نیز، اظهار داشت: از جمله این که اساتید باید به درس، عشق و علاقه داشته باشد. پیامبران این گونه عمل می کردند و برای هدایت جامعه حتی جان خود را به خطر می انداختند. استاد باید برای تربیت شاگرد همه تلاش خود را انجام دهد برای همین نقش استاد بسیار پررنگ است، چرا که هادی، مشاور و مربی اخلاقی و... است.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه بیان داشت: مسئله دیگر که استاد باید بدان توجه کند، این است که برای هدایت و رشد طلبه سعه صدر و صبر داشته باشد و اهل مطالعه بوده  و به مباحث اخلاقی و اعتقادی طلبه توجه ویژه نماید.

امام جمعه قم افزود: نقش دیگر استاد این است که طلبه را مسئولیت پذیر نسبت به انقلاب تربیت کند. اگر این گونه نباشد در ادامه امر بسیار خطرناک خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha