جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
جوادی آملی

حوزه/ حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند: انسان باید در همه حال چه در جبهه جنگ، چه در اقتصاد مقاومتی و چه در مدیریت جهادی بنیان مرصوص باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،  حضرت آیت الله جوادی آملی در ویژه برنامه صدای عدالت انسانی که به مناسبت ولادت امیرمؤمنان علی(ع) به صورت زنده از تلویزیون اینترنتی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران پخش شد، با تبریک ولادت با سعادت امام المتقین علی(ع)، اظهار داشتند: قرآن کریم برای اداره یک مملکت عزم قطعی و اراده شکست‌ناپذیر را لازم می‌داند؛ خواه در براندازی یک حکومت طغیانگر مصر مانند فرعون، خواه در ساختن یک حکومت عادله.

ایشان با بیان این که در جریان براندازی حکومت فرعون مصر، خدای سبحان به موسای کلیم و هارون سلام الله علیهما فرمود برخیزید به طرف فرعون بروید و به خود سستی راه ندهید، افزودند: عزم استوار، اراده شکست‌ناپذیر برای براندازی نظام سلطه و طغیان لازم است و براندازی نظام سلطه تخریب باطل است.

این مرجع تقلید تخریب باطل را غیر از تصحیح حق دانستند و بیان داشتند: همانطور که ویران کردن نظام سلطه عزم ناگسستنی و اراده مستحکم می‌طلبد، برای ساختن یک حکومت عادله و نظام حق نیز عزم ناگسستنی معتبر است.

ایشان خاطرنشان کردند: سستی و مانند آن طبق فرموده خداوند در قرآن نه می‌تواند بیگانه را طرد کند و نه می‌تواند آشنا را در جای خود بنشاند و حاکم کند؛ از این ‌رو امیرمؤمنان علی(ع) نیز می فرمایند «من نه در تخریب بیگانه سست هستم و نه در ساختن نظام اسلامی روغن‌مالی می‌کنم».

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که بیگانه می‌کوشد شما با روغن‌مالی کردن و با سهل‌انگاری کردن کشورتان را اداره کنید، گفتند: ولی باید بدانیم که کار با روغن‌مالی و سهل‌انگاری درست نمی‌شود؛ چه اینکه با سهل‌انگاری طغیان را برطرف نکردیم و نظام سلطه شرک را از پا در نیاوردیم.

ایشان ادامه دادند: اگر کسی بخواهد نظام مستحکمی داشته و بنیان مرصوص داشته باشد، باید اراده شکست‌ناپذیر داشته باشد، اراده شکست‌ناپذیر را عقل هدایت می‌کند و عقل را وحی رهبری می‌کند و قرآن کریم که وحی الهی است عقل را بیدار کرده است؛ عقل صراط و چراغی است که راه الهی را می‌بیند.

این مرجع تقلید با بیان این که انبیاء آمدند و فتیله عقل را بالا کشیده و فروغی به عقل دادند، عقل را مانند آفتاب روشن کردند؛ سراج منیر کردند، تا صراط مستقیم را ببینند، افزودند: انبیاء آمدند هم راه الهی را به ما نشان دادند و هم چراغ عقل را پرفروغ کردند که راه الهی را به خوبی ببیند؛ برای همین مطلب خداوند به ما این دستور را داده که شما تلاش و کوشش کنید، هم خود را درست بشناسید، هم نظام را بشناسید و هم نیازهای خودتان را از این نظام بگیرید.

ایشان تصریح کردند: آن روزگاری که بیگانگان بر مسلمان‌ها مسلط می شوند، اینطور نیست که بر سرزمین آنها، بر معادن آنها و بر درآمدهای اقتصادی آنها سلطه پیدا کنند، بلکه ابتدا فرهنگ یک ملت و دین یک امت را به اسارت در می آورند و بین مردم و فرهنگ و دین آن‌ها فاصله ایجاد می کنند؛ از این رو امت جدا افتاده از دین و فرهنگ ملی نه توان آن را دارد که خود را اداره کند و نه قدرتمند است که معادن و ذخایر و ثروت ملی خود را حفظ کند.

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به عهدنامه مالک که در نهج البلاغه مضبوط است، اظهار داشتند: علی ابن ابیطالب(ع) در این این عهدنامه فرمودند «مالک اگر بخواهی مصر را اداره کنی، اداره مصر قبل از احیای مذهب ممکن نیست، اداره مصر قبل از احیای دین ممکن نیست؛ بیگانه این فرهنگ را به سلطه برد، بیگانه این دین را به اسارت برد. ای مالک انقلاب من علی(ع) انقلاب فرهنگی و دینی بود که دین را و فرهنگ را از سلطه بیگانه آزاد کرد؛ دین آزاد آن توان را دارد که عقل را آزاد کند؛ عقل آزاد آن قدرت را دارد که جامعه را عقلانی کند و به عدل هدایت کند، دین آزاد امت آزاد می‌طلبد و امت را آزاده می‌پروراند».

ایشان گفتند: ایران اسلامی امروز همه چیز دارد؛ بیگانه بخواهد یا نخواهد، تحریم بکند یا نکند، همه منابع را خداوند به این مردم داده است؛ از این رو نه در اقتصاد باید سستی به خود راه داد و نه در مدیریت، چون با سستی اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی نیز کارساز نخواهد بود.

این مرجع تقلید با تأکید بر این که انسان باید در همه حال چه در جبهه جنگ، چه در اقتصاد مقاومتی و چه در مدیریت جهادی بنیان مرصوص باشد، افزودند: راز و رمز همه موفقیت ها مرصوص بودن است، این که فرهنگ و دین ما آزاد است نیز به همین دلیل است؛ لذا آنچه را خدا گفت می‌فهمیم و آنچه را پیامبران آوردند و ائمه فرمودند می‌فهمیم و در عمل کردن آزاد هستیم.

ایشان در پایان خاطرنشان کردند: نقطه اصلی مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی، ادراک این مطلب است که سستی به خود راه ندهیم و عزم استوار و اراده شکست ناپذیر داشته باشیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha