به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از آذربایجان غربی، وحیده محمدلو امروز در مراسمی که به صورت مجازی در مدرسه علمیه الزهرا (س) خوی برگزار شد، عزت نفس، ادب، مسئولیت پذیری، شجاعت و صبر را از مهم ترین درس مکتب عاشوار عنوان کرد و اظهار داشت: در ماجرای کربلا و نهضت عاشورا جز آن چیزهایی که بیشتر از همه به چشم می آید توجه به بعد تربیتی انسان از راه محبت است که امروز باید والدین به این مسئله توجه کنند و فرزندان خود را از محبت سیراب و از آزادی های مشروع بهره مند کنند و توجه داشته باشند که کنترل زیاد روی فرزندان، آن ها را طغیان گر بار خواهد آورد.
وی در ادامه، مدیریت احساسات و عواطف را از دیگر جلوه های نهضت عاشورا دانست و گفت: زینب کبری سلام الله علیها الگوی بی نظیری است که هم پر از عاطفه و احساسات نسبت به امام و خاندان بنی هاشم بودند و هم اینکه بعد از شهادت امام با وجود داغداری، از حرکت متوقف نشدند و در ضمن سرپرستی زنان و اسرای کربلا به روشنگری قیام کربلا پرداختند و از این طریق بحران عظیم شهادت مظلومانه امام و یارانش را به فرصت تبلیغ معارف دین و راه امام تبدیل کردند و توانستند در کربلا نقشی تاریخی ایفا کنند تا برای همیشه ماندگار شود.
استاد حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی تصریح کرد: زینب کبری شخصیتی است که توانست احساسات و عواطف خود را مدیریت کند و لازم است که فرزندانمان را از محبت سیراب کنیم و هم به گونه ای رشد دهیم که اهل محبت و ابراز آن باشند و هم بتوانند در هنگام ناراحتی و غم و غصه و شرایط سخت، به جای اینکه روحیه خود را از دست بدهند در صحنه بمانند و به وظایف محوله شان به درستی عمل کنند.
وی در ادامه با اشاره به این که قرآن کریم در آیه ای به تغذیه روح تاکید کرده و می فرماید؛ «فَلْیَنظُرِ الْانسَانُ إِلیَ طَعَامِهِ»، افزود: امام حسن مجتبی علیه السلام درباره اهمیت فراوان غذای روح فرموده اند؛ تعجّب می کنم از کسی که در فکر خوراک و تغذیه جسم و بدن هست ، ولی درباره تغذیه معنوی روحی خود نمی اندیشد، از غذاهای فاسد شده و خراب دوری می کند و عقل و قلب و روح خود را کاری ندارد، هر چه و هر مطلب و برنامه ای به هر شکل و نوعی باشد استفاده می کند. و منظور از غذای جسم همان توجه به لقمه حلال است که در تربیت فرزندان بسیار تاثیرگذار هست.
محمدلو اضافه کرد: امام حسین علیه السلام در روز عاشورا خطاب به دشمنان فرمودند؛ علت اینکه موعظه های من در شما تاثیر ندارد این هست که شکمهایتان از لقمه حرام آغشته شده است. لقمه حرام اینگونه تاثیر موعظه را از انسان ها میگیرد و علاوه بر توجه به غذای جسم ، توجه به غذای روح هم لازم است و منظور از غذای روح یعنی توجه کنیم که فرزندانمان در معرض چه سخنانی قرار می گیرند و با چه کسانی حشر و نشر دارند و در چه محیطی رشد میکنند.
انتهای خبر./