به گزارش خبرگزاری حوزه از شهر کرد، اردوی جهادی سی و چهارم مجمع جهانی ایقان و مرحله اول در مناطق روستای و عشایری زلزله زده بخش بازفت شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال بختیاری به مدت ۶ روز از تاریخ ۲۸مهر الی ۴آبان ۱۴۰۰ با همکاری قرارگاه مدیریت جهادی نجاح برگزار شد.
نقاط روستای و عشایری به دو منطقه بازفت بالا و بازفت پایین تقسیم و ۲۳ نقطه روستایی و ۳۰ نقطه عشایری پوشش خدماتی داده شد که مسیر ارتباطی بصورت خاکی و با نقلیه باری شاسی بلند و یا پیاده روی و بار وسایل با قاطر در برخی روستاهایی که تعداد خانوار زیاد و بعضی ها کمتر داشتند و نقاط پراکنده عشایری زیادی می توان اشاره کرد.
فعالیت های مجمع جهانی ایقان در زمینه آداب اسلامی وسبک زندگی، آموزشی وترویجی، بهداشتی و مامایی، پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، روانشناسی در سطح عمومی باحضور ۲۵ نفر از اعضاء حرفه ای و مجرب و فعال حیطه محرومیت زدایی کشور روند درمانی خوبی با آمار زیاد معاینه و غربالگری و تجویز دارو و درمان موردی در فعالیت جهادی داشتند.
در این بازه زمانی شش روزه تعداد ۱۰۴۸نفر مورد معاینه و تعداد ۳۹۴ نفر تجویز دارو شدند و تعداد ۱۴ نفر به مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی ارجاع داده شدند وهمچنین ۷نفر در لیست اورژانسی تیم پیگیری درمان مجمع جهانی ایقان قرار گرفت.
تیم های آداب اسلامی و سبک زندگی نیز با حضور چندتن از طلاب وفضلاء حوزه های علمیه سراسر کشور به فعالیت های تبلیغی پرداختند و اجرای برنامه های عموی و چهره به چهره داشتند و بسته های تبرکی و حمایتی و کتاب نیز توزیع شد.
تیم فرهنگی و تبلیغی و آداب اسلامی و سبک زندگی بصورت چهره به چهره و با برگزاری نشست و حلقه های معرفتی برای اعضاء مجاهد مجمع جهانی ایقان و عموم مردم در منازل و چادر عشایری و جمع های جوانان و دامداران و کشاورزان و همچنین برگزاری نماز جماعت فعالیت درخشانی در این اردو رقم زد.
در اردوی سی و چهارم تیم های بهداشتی در حیطه های بهداشت عمومی و بهداشت محیط فعالیت چشم گیری انجام شد و نسبت به آموزش و توصیه های فردی و جمعی گزاره های بهداشتی را انتقال دادند از جمله توجه به بحث بهداشت دهان و دندان که مردم مناطق عشایری و روستایی بشدت مشکل داشتند و نیاز به کار زیاد و استمرار آموزش می باشد.
از فعالیت های برجسته این اردو برگزاری کارگاه آموزشی و معاینات فردی تاثیر فعالیت جهادی در این مناطق را دو چندان کرد.
برگزاری نشست و جلسات انتقادی و پیشنهادی بصورت شبانه و همچنین گزارش عملکرد روزانه در این نشست ها از جمله برنامه های بود که در اردوی سی و چهارم برگزار شد.
حشمت محمدی، دبیر اجرایی فراکسیون مناطق محروم و شهرهای در حال توسعه مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه به خاطر عدم دسترسی به مراکز آموزشی و فرهنگی و بهداشتی افزایش آسیبه ای اجتماعی به نسبت سایر مناطق محروم کشور و همچنین شرایط نامساعد بهداشت عمومی و بهداشت محیط بدون زیر ساخت های حداقلی از جمله برق، راه، خانه بهداشت و مدرسه، این روستاها نیاز بهکار مستمر و فعالیت جهادی موثر و توجه مسئولین دارند.
دکتر آرش رسولی، متخصص دامپزشکی هم گفت: تیم های دامپزشکی عمومی و تخصصی بیش از ۳۰۰۰ راس دام بزرگ و کوچک و طیور مورد معاینه و تجویز دارو و آموزش به دامداران را طی ۶ روز فعالیت جهادی انجام دادند.
دکتر فاطمه اسماعیلی، جراح دندانپزشکی به عنوان سرتیم دندانپزشکی نیز گفت: تیم های دندانپزشکی بصورت فوق العاده و تمام وقت در ۶ نقطه مستقر شد و به ۲۰۰ نفر خدمات معاینه، دارو و کشیدن دندان ارائه کرد.
دکتر فاطمه فیروزی پزشک خانواده و حافظ کل قرآن کریم به عنوان سرتیم پزشکی اظهار کرد: تیم پزشکی با طی مسیرهای سخت و صعب العبور بصورت خانه به خانه در روستاها و چادر به چادر در مناطق عشایری به همراه کارشناسان بهداشت و مامایی به آموزش، معاینه، مشاوره، تجویز دارو، درمان و ارجاع فعالیت گسترده ای داشتند و بیش از ۶۰۰ نفر را ویزیت کردند و تعداد ۴۰۰ نفر با همکاری بهورز منطقه ۳۰۰ نفر مرحله اول و برخی نیز مرحله دوم واکسیناسیون کووید۱۹ را انجام دادند.
انتهای پیام/
نظر شما