به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله سید محمد سعیدی در خطبه نماز جمعه ۲۴ دیماه ۱۴۰۰ که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به آیه ۳۸ سوره توبه عنوان کرد: این آیه زمانی نازل شد که مسلمانان بهتازگی از جنگ طایف و سختیهای آن فارغ شده بودند که به پیامبر (ص) خبر رسید، روم برای توسعه مناطق اسلامی به وحشت افتاده و قصد حمله به آن را دارد.
امام جمعه قم، ادامه داد: این جنگ با سایر جنگهای متفاوت بود؛ زیرا جنگهای دیگر نزدیک مدینه بودند؛ اما تبوک که محل درگیری مسلمانان و رومیان بود از مدینه دور بود و از طرفی هم مسلمانان آمادگی روحی و جسمی را نداشتند و از این جنگ شانه خالی میکردند که آیه ۳۸ سوره توبه نازل شد.
وی با بیان اینکه این آیه به مسلمانان یادآوری کرد که همه روزی میمیرند؛ اما نباید با فرصت سوزیها و دنیا دوستی نعمتهای اخروی را از دست داد، افزود: مسلمانان با شنیدن این آیات آماده دفاع از اسلام شدند.
آیتالله سعیدی در خطبه دوم عنوان کرد: به مسئله خودسازی در شرع تأکید شده است، اما مسئله اصلی شناخت خود و چیستی خود است.
وی با اشاره به اینکه همه انحرافات بشر از این است که خودش را نمیشناسد، اظهار کرد: خود انسان همان جنبه انسانیت انسان است که با معرفت و بصیرت باید به آن دسترسی پیدا کرد.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) با یادآوری سالروز شهادت شهدای مدافعان اسلام ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در رابطه با قدرت تأثیرگذاری شهید نواب صفوی بیان کردند که اولین جرقههای انگیزش انقلابی اسلامی بهواسطه نواب در من به وجود آمد و شکی ندارم که اولین آتش را در دل ما نواب روشن کرد.
وی با اشاره به قیام ۱۹ دی در ۵۶ بیان کرد: زمینه قیام ۱۹ دی ابتدا بعد از شهادت آیتالله مصطفی خمینی رقم خورد که بعد از برگزاری مجالس ترحیم برای ایشان روزنامه اطلاعات در نوشتهای به امام خمینی (ره) توهین کرد و زمینه حرکت طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه را که بر اساس غیرت و بصیرت دینی بود فراهم کرد.
وی افزود: طلاب ابتدا در منزل آیتالله نوری همدانی تجمع کردند و سپس در ۱۸ دی درسها را تعطیل کردند و در منزل آیتالله گلپایگانی جمع شدند و به سمت منزل علامه طباطبایی حرکت کردند که آیتالله یزدی در آنجا سخنانی را بیان کردند سپس طلاب با آیتالله وحید خراسانی و آیتالله مکارم شیرازی دیدار و گفتوگو کردند و دیگر اقشار نیز در ۱۹ دی به خیابان آمدند.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) ادامه داد: لحظه شناسی و حضور شجاعانه مردم در صحنه و میدانداری روحانیت به هدایت بزرگان و مراجع در دفاع از امام خمینی (ره) سنگ بنای پیروزی انقلاب اسلامی شد.
وی با اشاره به دیدار مجازی رهبر معظم انقلاب با مردم قم اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب قیام ۱۹ دی مردم قم را نشان دهنده عمق اعتقاد دینی و غیرت دینی همراه با عقلانیت خواند و با اشاره به کینه آمریکا نسبت به نظام بر خاسته از اعتقادات ملت ایران فرمود باید با درک وظیفه کنونی با امید، وحدت و قدرت به سمت چشمانداز آینده حرکت کنیم.
خطیب نماز جمعه قم، اظهار کرد: ایشان امام خمینی (ره) را مظهر عامل غیرت دینی همراه با عقلانیت و خردمندانی دانستند و افزودند آیتالله مصباح یزدی نیز هم در غیرت دین در اوج بود و هم در عقلانیت یک فیلسوف واقعی بود.
وی، بیان کرد: کلیدواژه تحلیل رهبر معظم انقلاب از قیام ۱۹ دی با توجه به مقتضیات زمان و الگو قرار دادن امام راحل (ره) و شاگرد ایشان، آیتالله مصباح، عقلانیت و غیرت دینی بود؛ زیرا عقلانیت بدون غیرت دینی باعث محافظهکاری، سستی و کوتاه آمدن از انجام وظایف است، همچنین غیرت دینی بدون عقلانیت هم منجر به جدایی از ولایت و افتادن در دامی که خوارج نهروان در َآن گرفتار شدند، میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: برخی تلاش میکنند غیرت دینی را بیمنطقی و خشونت معرفی کنند، اما حقیقت این است که غیرت دینی همراه با عقلانیت و بر خاسته از بصیرت است و بصیرت هم شعبهای از عقلانیت است بنابراین غیرت دینی عامل نجات کشور و تبدیل تهدیدها به فرصت است.
وی یادآور شد: هر جا مشکلات فرهنگی، ابتذال و بیعفتی وجود دارد یا ناشی از بیغیرت دینی است و یا ضعف برنامهریزی و عقلانیت در مقابل با تهاجم فرهنگی دشمن است؛ بنابراین همه در مقابل جنگ نرم دشمن باید به صحنه بیاییم و چهره شهر خون و قیام را در تراز و شأن مردم ولایت مدار قم بازآرایی کنیم.
۶۲\۳۱۳