دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
نشست علمی

حوزه/ پیش‌نشست علمی «نقش حدیث در تاریخ و سیره» به مناسبت نکوداشت آیت الله ری شهری با عنوان احیاگر حدیث در این عصر برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی در نشست «نقش حدیث در تاریخ و سیره» ضمن تبریک میلاد باسعادت عقیله بنی‌هاشم زینب کبری سلام‌الله‌علیها تدوین ۲۱۵ اثر علمی در حدود ۱۰۰ موضوع حدیثی را نشان‌دهنده احیاگری سنت و حدیث در عصر معاصر دانست و اذعان داشت: در سال‌های آغازین اسلام، تاریخ‌نگاری و حدیث نگاری کاملاً منطبق بر هم و افق تاریخ و حدیث در صدر اسلام یکی بود؛ ناقلان تاریخ همان راویان حدیث بودند که در ضمن حدیث به مقوله‌های تاریخی نیز توجه داشتند .

وی توجه به نقش متقابل تاریخ و حدیث را بسیار مهم ارزیابی نمود و تصریح کرد: حدیث در آغاز به شکل‌گیری تاریخ کمک کرد و تاریخ نیز در ادامه ضمن ارائه خدمات متقابل، در نقد احادیث ضعیف کمک بسزایی داشت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مسعودی نیز در ادامه این جلسه ضمن اشاره به برگزاری همایش احیاگر حدیث به مناسبت نکوداشت نخستین سالگرد رحلت آیت‌الله ری‌شهری، گفت: آیت‌الله ری‌شهری در ترسیم نقشه جغرافیایی حکومت امام علی علیه‌السلام، جغرافیا، حدیث و تاریخ را در کنار هم‌پیوند داد.

وی در ادامه نقش حدیث در تاریخ و سیره را موردتوجه قرار داد و با بیان این که حدیث مادر همه علوم اسلامی یا حداقل بیشتر آنهاست، به مصادیقی از نحوه تأثیر حدیث در تحلیل وقایع تاریخی و نقد آنها اشاره کرد و یادآور شد: پیوند میان حدیث و تاریخ تأثیرات بسزایی بر اصلاح نقل‌های تاریخی و پالایش احادیث ضعیف داشته، حدیث در جای‌دهی واقعه در تاریخ نقش بایسته‌ای را رقم زده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha