مرتضی حیدری آلکثیر، دبیرعلمی سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی در گفتوگو با خبرنگاران، درخصوص ویژگیهای این دوره از جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان عربی(یادمان دعبل خزاعی) بیان کرد: امسال جشنواره شعر رضوی به زبان عربی با رویکرد جدید بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، هم از لحاظ تعداد آثار ارسالی و هم حضور داوران بینالمللی و شرکت شاعران شاخص عرب جهش زیادی داشته است.
وی افزود: از اعلام فراخوان جشنواره تا ۱۵ بهمن که آخرین مهلت ارسال آثار بود، ۱۷۰ اثر در دو بخش شعر فصیح و شعر شعبی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. و این تعداد آثار از ۱۱ کشور چاد، ساحل عاج، لبنان، سوریه، عراق، فلسطین، یمن، امارات، ایران و ... هستند.
دبیر علمی سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان عربی ادامه داد: از ۱۷۰ اثر ارسالی ۱۰ اثر به دلیل رعایت نکردن نکات فنی شعر، حذف شد و در بررسی و غربالگری بعدی ۷۰ اثر در بخش شعبی و ۷۰ اثر در بخش فصیح تایید شد و در نهایت در بخش فصیح ۱۵ اثر به عنوان نامزد دریافت جایزه معرفی شدند.
حیدری آلکثیر با اشاره به آثار دریافتی بخش شعر فصیح، عنوان کرد: امسال نخستینبار ۹۰ قصیده به این بخش رسید که با توجه به تعداد ۶۰ اثر سال گذشته رشد قابل توجهی کرد. داوران بخش فصیح «نجاجالارسان» از عراق و «ناصر زین» از بحرین هستند و داوری بخش فصیح انجام شد و سه نفر بهعنوان برگزیده از کشورهای سوریه، بحرین و ایران انتخاب شدند. و شاعرانی نیز شایسته تقدیر خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در این دوره از جشنواره برای اولین باردر چهار شهرستان هویزه، دزفول، بهبهان و شوش از اول اسفند به مدت ۱۰ روز محفل شعرخوانی، کارگاه شعر و نقد و بررسی اجرا و اختتامیه جشنواره نیز در شوش و در یادمان دعبل خزاعی برگزار میشود.
دبیرعلمی سیزدهمین جشنواره بینالمللی شعر رضوی بیان کرد: در بخش بینالملل نیز یک ماه پیش یک محفل شعر در بصره عراق برگزار شد و مقرر شد که پس از مراسم اختتامیه این فعالیتها ادامه دار باشد و در نجف و عمان نیز دو محفل شعر دیگر با حضور شاعرانی از کشورهای عربی و ایران برگزار میکنیم.
۳۱۳/۱۷
نظر شما