دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
کد خبر: 1079849
۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۵
جشنواره بصیرت کریم

حوزه/ مدیر مؤسسه فرهنگی و هنری اندیشه شرق با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله گفت: پیامبر می فرمایند که هر کس برای برادر مؤمن خویش یک نیاز برآورده کند، همچون کسی خواهد بود که خدای بزرگ را ۹ هزار سال، عبادت کرده است، در حالی که روزها روزه و شب‌ها تا به صبح در حال عبادت باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین محسن ربانی مدیر مؤسسه فرهنگی و هنری اندیشه شرق، در مراسمی که به مناسبت ایام میلاد حضرت امام حسن مجتبی (ع)، به همّت گروه جهادی و خیریه شهید محمد رضا شفیعی و با مشارکت قرارگاه ۱۹ دی، حوزه مقاومت بسیج شهید بهشتی و همسایگان محله بنیاد، "سومین جشنواره مردمی بصیرت کریم"، در بوستان بنفشه قم برگزار شد، ضمن تبریک خجسته میلاد با سعادت امام مجتبی علیه‌السلام، از "سخاوت" به عنوان یکی از ویژگی‌های بارز امام حسن مجتبی علیه‌السلام نام برد و با اشاره به داستان ضمانت آن امام همام گفت: روزی حضرت در حال طواف بود که سائلی آمد و درخواست کمک کرد و از قرض و بدهی خود به امام پناه آورد. حضرت فرمود: در حال حاضر، سکّه‌ای در اختیار ندارم تا به شما بدهم. شخصِ سائل گفت: پس لطفا بیائید و کنار درب مسجد الحرام، ضمانت مرا پیش طلبکارم کنید و برای من مهلت بگیرید. حضرت آمدند و ضمانت کردند.

وی ادامه داد: پس از این ماجرا، ابن عباس خدمت حضرت رسید و از علّت تَرک طواف، از امام مجتبی علیه‌السلام پرسید، حضرت پاسخ دادند: سمعت ابی یقول: سمعت رسول الله صلی‌الله علیه‌و آله یقول: مَنْ سَعی فی حاجَه أَخیهِ المؤمنِ فکأنَّما عَبَدَ اللهَ تِسْعَهَ آلافِ سنَه، صائماً نهارُهُ قائماً لَیلَهُ" یعنی از پدرم شنیدم که می‌فرمود: از رسول خدا (ص) شنید که فرمود: هر کس برای برادر مؤمن خویش یک نیاز برآورده کند، همچون کسی خواهد بود که خدای بزرگ را ۹ هزار سال، عبادت کرده است، در حالی که روزها روزه و شب‌ها تا به صبح در حال عبادت باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ربانی قرض دادن و برآورده کردن حاجت برادر مومن را، از عادات امام حسن مجتبی علیه‌السلام و از بهترین فرهنگ‌های یک جامعه‌ی اسلامی برشمرد و افزود: امروز اگر فردی می‌خواهد دخترش ازدواج کند، اما دستش خالی است تا جهیزیه تهیه کند، باید به او قرض دهیم، اگر فرزند محصّل دارد، لوازم‌التحریر برایش تهیه کنیم، اگر مریض است و در بیمارستان است، هزینه داروهایش را تامین کنیم و خلاصه مساعدت کنیم.

مدیر مؤسسه فرهنگی و هنری اندیشه شرق با اشاره به موضوع عفاف و حجاب و لزوم احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: امروز دخترانی که بی‌حجاب هستند، جوانانی که اهل نماز نیستند، کسانی که از راه خدا گمراهند، با زبان بی‌زبانی به ما می‌گویند: آهای مردم! بیائید کُمکمان کنید، ما گمراهیم و ما اگر از این کار غافل شویم، همین افراد روز قیامت به ما می‌گویند: چرا به ما نگفتید حجاب نداری!؟ چرا به ما اعتراض نکردید که نماز نمی‌خوانی!؟

وی بر وجوب امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب بیان کردند: در موضوع امر به معروف، تذکّر بدهید و ردّ شوید؛ زیرا به قول شهید حاج قاسم سلیمانی، امروز جمهوری اسلامی حرم اهل بیت است و اگر این حرم صدمه ببینید، در حقیقت همه‌ی حرم‌ها خسارت می‌بیند.

مدیر مؤسسه فرهنگی و هنری اندیشه شرق سپس به عوامل عاقبت بخیری پرداخت و اظهار داشت: از جمله عوامل عاقبت بخیری، "نماز اول وقت"، "احترام به والدین"، "احترام به جمهوری اسلامی" و "اطاعت از رهبری" است.

انتهای پیام ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • رضا IR ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۹
    0 0
    اول اینکه تعریف شما از مومن چیست ؟ دوم چرا فقط برادر ؟ سوم اگر فردی از دیدگاه انسانی فارغ از دین ، ملیت ، رنگ و نژاد کمک بخواهد . حاجتی داشته باشد چه کنیم؟
    • . IR ۰۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۱
      0 0
      مومن یعنی مسلمان، مومن در تعابیر قرآنی معادل همان مسلمان است، مشروط بر آن که ولی را همان بداند که قرآن فرموده «انما ولیکم الله و الذین آمنوا ...». برادر گفتن نافی کمک به خواهران نیست، فراوان در تعابیر الفاظ رجل، مرء و ... بکار برده می شود و منظور خصوص مرد نیست بلکه همه را شامل می شود، برآوری نیاز دیگرانی که تحت حاکمیت اسلامیند یا معاهد و مانند آن هستند، بخصوص اگر به نیت هدایت شدن طرف باشد، مطلوب است، اما بر اساس اخوت نیست، بلکه بر اساس وظیفه کمک به دیگران است.
    • رضا IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۱
      0 0
      پیشنهاد میکنم یک بار منشور حقوق بشر رو بخونید واقعا میتونید ریشه های قرآنی را در آن ببینید
    • پاسخ به رضا IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۱
      0 0
      منشور در عین داشتن نکات مثبت ضعفهای خاص خودش را دارد. کسی داناتر از خالق انسان نسبت به حقوق وی نیست.