دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
صبر یکی از نیازهای ضروری جامعه است

حوزه/مدیر مدرسه علمیه ریحانة النبی(س) اراک گفت:یکی از ویژگی‌های بارز اخلاقی حضرت صدیقه طاهره (س)صفت صبر است و این امر یکی از نیازهای ضروری امروز جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک،در پنجمین روز از مراسم عزاداری حضرت فاطمه(س)که امروز در مدرسه ریحانه النبی برای عموم بانوان برگزار شد خانم جلالی به یکی دیگر از صفات اخلاقی حضرت فاطمه(س) پرداخت و گفت: یکی از ویژگی‌های بارز اخلاقی حضرت صدیقه طاهره (س) صفت صبر است و یکی از نیازهای ضروری امروز جامعه است.

وی افزود: وقتی به زندگی حضرت زهرا (س) می‌نگریم دوره‌های مختلف زندگی کوتاه و پُربرکت ایشان را مملو از سختی و مصیبت و در عین حال با صبر و استواری و استقامت می‌بینیم. حضرت فاطمه (س) در سال پنجم بعثت، که زمان اوج اذیت‌وآزار مشرکین مکه نسبت به پیامبر (ص) بود، به دنیا آمدند؛ در شعب ابیطالب و در زمان محاصره اقتصادی دشمن پنج‌ساله بودند و در ده‌ سال ابتدای بعثت، مشرکین بیش از نود جنگ بر پیامبر (ص) تحمیل کردند و حضرت فاطمه (س) ناظر شهادت تمام یاران پیامبر بودند.

جلالی اظهار داشت: در دورانی که همسر امیرالمؤمنین (ع) بودند، سختی خانه‌داری و بچه‌داری و از طرفی فقدان حضور همسرشان در خانه به‌خاطر حضور در جنگ‌های پی‌درپی ایشان را در شرایط سختی قرار می‌داد. هیچ‌کدام از این سختی‌ها این بانوی بزرگوار را ملول و رنجور و خسته نکرد. همۀ مشکلات زندگی حضرت زهرا (س) را می‌توان با این بخش از زیارت‌نامه حضرت تبیین نمود: «یَا مُمْتَحَنَهُ امْتَحَنَکِ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صَابِرَهً»؛ ای کسی که خدا تو را آفرید و پیش از آفریدنت تو را امتحان کرد و تو را در آنچه امتحان کرد ثابت و صابر یافت. بدیهی است آن حضرت که الگو و حجت بر ائمه هستند، به طریق اولی الگو و سرمشق بر ما نیز می‌باشند؛ بنابراین درس گرفتن از محضر ایشان ضروری است.

وی تصریح کرد: ایام فاطمیه فرصت مغتنمی است که در آن می‌توان علاوه بر تعظیم شعائر و عرض ارادت به محضر سیده نساء ‌العالمین بی‌بی فاطمه زهرا (س) و دیگر معصومین علیهم السلام، روش هنرمندانه زیستن را از حضرت زهرا (س) آموخت.

مدیر مدرسه علمیه ریحانة النبی(س) اراک بیان کرد: شیوه راهبردی حضرت زهرا (س) در مقابل این‌همه سختی و مشکلات، صبر و استقامت هنرمندانه و زیبایی بوده که ایشان از خود بروز داده‌اند و آن حضرت با رفتارهای صبورانه خویش، بزرگ‌ترین درس عملی را در ‌برابر مشکلات برای همگان به نمایش گذاشته‌اند.

جلالی خاطر نشان ساخت :صبر در دین اسلام جایگاه بی‌نظیر و ویژه‌ای دارد تا جایی که امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند کسی که صبر نداشته باشد، دین نخواهد داشت: «ایّها النّاس علیکم بالصّبر، فاِنَّهُ لا دینَ لِمَنْ لا صبرَ لهُ»

وی با اشاره به اینکه صبر یک فضیلت اخلاقی نیست؛ بلکه ریشه فضائل است اضافه کرد: امام رضا (ع) در نامه‌ای به یکی از یاران خود فرمودند: «کُلُّ أَعْمَالِ اَلْبِرِّ بِالصَّبْرِ یَرْحَمُکَ اَللَّهُ»؛ خدا تو را رحمت کند، همۀ اعمال نیک به‌واسطه و کمک صبر است.والدین قبل از اینکه فرزندان خود را نمازخوان و باحجاب بار بیاورند، باید به آن‌ها صبر بیاموزند؛ چون در صورتی که فرزند صبور نباشد، بدیهی است که نمی‌تواند سختی‌های حجاب، روزه، حج و جهاد را تحمل کند.

جلالی در پایان گفت :صبر دو نوع است فعالانه و منفعلانه.که صبر فعالانه فضیلت دارد.صبرفعالانه چیست؟ بهترین ملاک برای تشخیص صبر فعالانه، سه علامتی است که پیامبر اکرم (ص) برای صابرین ذکر می‌کنند: «عَلَامَهُ الصَّابِرِ فِی ثَلَاثٍ: أَوَّلُهَا أَنْ لَا یَکْسَلَ، وَ الثَّانِیَهُ أَنْ لَایَضْجَرَ، وَ الثَّالِثَهُ أَنْ لَایَشْکُوَ مِنْ رَبِّهِ تَعَالَی»؛ علامت شخص صابر و شکیبا سه چیز است: سست و بی‌حال نیست، زودرنج نیست و از پروردگار متعال شکایت نمی‌کند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha