دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
رزاقی

حوزه/ احیای فرهنگ عاشورا یکی دیگر از اقدامات امام سجاد (ع) است، امام زین العابدین (ع) فرهنگ عاشورا را با کتابهایی همانند صحیفه سجادیه در قالب دعا به مردم تعلیم ‌دادند و از این طریق فرهنگ عاشورا را احیا کردند.

به گزارش  خبرگزاری «حوزه»، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا رزاقی، در جمع عزاداران هیأت و کانون خادم الرضا (ع) قم در ورزشگاه شهید حیدریان، اظهار داشت: جوانانی که در این دهه، کمر همت بستند و در مجالس عزاداری سیدالشهداء (ع) حضور یافتند ،  باید قدر خود را بدانند و حضور این مراسمات در واقع به منظور توشه گرفتن برای آخرت و ادامه دادن راه و آرمان امام حسین (ع) در مسیر زندگی است.

وی، ابراز داشت: مجالس عزاداری امام حسین (ع) بهانه‌ای است تا انسان ویژگی‌های سیدالشهداء (ع) ،  یاران و اهل بیتش را بشناسد و دین‌شناسی ،  تعهد و احساس مسئولیت در قبال دین اسلام را از این بزرگواران بیاموزد.

سخنران مراسم  ادامه داد: امام حسین (ع) در روز عاشورا و در معرکه جنگ، نماز جماعت و اول وقت ادا کردند که این امر نشان می‌دهد کاری مهم‌تر از نماز وجود ندارد و نماز آنقدر با ارزش و دارای جایگاه والایی است که امام حسین (ع) در میدان جنگ که از هر سو تیر دشمن به سمتشان می‌آمداز اقامه نماز اول وقت غافل نشدند و عده‌ای از یاران امام حسین (ع) در برابر حضرت سپر شدند تا ایشان نماز خود را به جا بیاورند.

این خطیب حوزوی  افزود: کسانی که در دهه اول ماه محرم سختی‌ها را به جان خریدند و در مراسم عزاداری حضور یافتند ، باید به این امر توجه داشته باشند که می بایست با بقیه فرق داشته باشند و در خصوص نماز غافل نباشند و در واقع ثمره حضور در مراسمات عزاداری باید تهذیب نفس و خودساختگی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرا رسیدن ایام شهادت امام سجاد (ع) گفت: در روز قیامت برخی از گروه‌ها و افراد به نام صدا زده می‌شوند تا وارد بهشت شوند به عنوان نمونه صدا می‌زنند« این الرجبیون» که این افراد کسانی هستند که در ماه رجب به اعتکاف می‌پرداختند.

حجت‌الاسلام  والمسلمین رزاقی، افزود: یکی دیگر از گروه‌هایی که در روز قیامت آن‌ها را صدا می‌زنند؛ زائران امام حسین (ع) هستند و در روایات داریم که زائران امام حسین (ع) مقام شفاعت دارند.

وی ابراز داشت: یکی از نام‌های روز قیامت یوم الحسرة است که در این روز کسانی که نتوانستند به زیارت امام حسین (ع) بروند از این که زائران امام ،  مقام شفاعت دارند به حال آن‌ها غبطه و حسرت می‌خورند.

سخنران مراسم در ادامه با تحلیلی از شرایط و اوضاع، بعد از قیام امام حسین (ع) اظهار داشت: مردم بعد از واقعه عاشورا ترسیدند و این گونه در جامعه آن زمان القاء شد که یزید همه مخالفان خود را می‌کشد و از این رو مومنین مخفی شدند. وی با اشاره به روی کار آمدن حجاج بن یوسف ثقفی ابراز داشت: حجاج انسانی خون خوار بود که افراد بیگناه زیادی را کشت و گروه‌های تروریستی و تکفیری امروز ، همانند داعش در واقع مسیر‌‌ همان افراد جلاد و خون خوار را ادامه می‌دهند که از بریدن سر زن و مرد، پیر و جوان و کودک ابایی ندارند.

وی با بیان این که حجاج بن یوسف ثقفی کسی بود که ۱۲۰ هزار نفر از مردم بی‌گناه را سر برید افزود: کسی جرات نداشت با او درگیر شود و باطن او به اندازه‌ای آلوده بود که می‌خواست قبر مخفی امام علی (ع) را پیدا کند و به ساحت امیرالمومنین (ع) جسارت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین  رزاقی،  اضافه کرد: قبر امیرالمومنین (ع)  ۹۰ سال مخفی بود و حجاج بن یوسف ثقفی دستور داده بود تا قبر‌ها را بشکافند و قبر امام علی (ع) را بیابند ، اما موفق به این امر نشد و او هر کسی را که اسمش علی بود را شلاق می‌زد و دشمن سر سخت امام علی (ع) بود و امام سجاد (ع) با چنین شرایطی روبه رو بود که فرمود ما در تمام مکه و مدینه ۲۰  یار هم نداشتیم.

وی با بیان اینکه امام سجاد (ع) در آن زمان مردم را به عبادت خداوند دعوت می‌کرد افزود: اگر کسی می‌خواهد به کمال برسد ، باید از مسیر عبادت عبور کند و رابطه‌اش را با خداوند اصلاح کند که در این صورت بر اساس روایات ؛ خداوند نیز رابطه او را با خلق اصلاح می‌کند.

سخنران مراسم  عنوان کرد: انسان گناهکار باید با توسل به ائمه معصومین (ع) از خداوند طلب مغفرت کند و استغفار بهتر است در زمان‌های خاص همانند شب‌های جمعه، ایام ماه مبارک رمضان، شبهای قدر و روز عرفه صورت گیرد.

حجت‌الاسلام  والمسلمین رزاقی،  بیان داشت: انسان باید زندگی خو د را مورد ارزیابی قرار دهد که چه میزان به پروردگار نزدیک است و خداوند چقدر او را دوست دارد و ما دائما باید به این امر توجه داشته باشیم که خداوند چقدر در زندگی ما حضور دارد که امام سجاد (ع) در این زمینه الگو است، چرا که آن حضرت در عبادات و بندگی در اوج قرار داشت.

وی با بیان این که یکی دیگر از اقدامات امام سجاد (ع) در طول عمرشان برپایی محافل سیاسی بود افزود: امام سجاد (ع) در واقع بنیانگذار برپایی مجالس هفتگی بود که در این جلسات با مردم در زمینه مباحث دینی و سیاسی سخن می گفتند.

حجت‌الاسلام  والمسلمین رزاقی ادامه داد: برپایی این مجالس ، در بین مردم کوفه و مدینه اثر داشت که قیام توابین در کوفه ناشی از همین روشنگری‌های امام سجاد (ع) در این مجالس  بود.

اولین کمیته امداد توسط امام سجاد (ع) راه اندازی شد

وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات امام سجاد (ع) کمک به نیازمندان و مستمندان بود و به تعبیری اولین کمیته امداد توسط امام سجاد (ع) راه اندازی شد و حضرت به بیش از ۴۰۰  خانوار کمک و رسیدگی می‌کردند و خود شبانه غذا به درب منازل نیازمندان می‌بردند و به شیعیان تاکید داشتند که باید همواره از احوال یکدیگر باخبر باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین  رزاقی،  احیای فرهنگ عاشورا را یکی دیگر از اقدامات امام سجاد (ع) برشمرد و ابراز داشت: امام زین العابدین (ع) فرهنگ عاشورا را با کتابهایی هماند صحیفه سجادیه در قالب دعا به مردم تعلیم می‌دادند و از این طریق  فرهنگ عاشورا را احیا کردند.

وی اضافه کرد: امام سجاد (ع) با بیان خطبه‌ها و سخنرانی‌های خود به تبیین جریان عاشورا می‌پرداختند و رشادت‌ها و دلیمردی‌های یاران و اصحاب امام حسین (ع) را برای مردم بازگو می‌کردند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha