جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
نهج البلاغه

حوزه/ ، باید حوزه‌های علمیه و مراکز علمی با برگزاری نشست های تخصصی و عمومی، مفاهیم و مطالب نهج البلاغه را تبیین، بررسی و تعریف نمایند، تا گام های اولیّه در شناساندن معارف علوی برداشته شود.

حجت الاسلام والمسلمین سیدکاظم حقگو، محقق و پژوهشگر حوزوی با بیان اینکه نهج البلاغه اثری اعجاز آمیز از سخنان گهربار حضرت علی(ع) است، گفت: این اثر گرانسنگ مجموعه ای از بیانات، احادیث، نامه ها و حکمت های حضرت امیر(ع) است که توسط سیدرضی جمع آوری شده و آنچه که این اثر شگرف را بی همتا کرده، اعجاز علمی و معنوی آن است.

وی با اشاره به این که بلاغت معیار اصلی در تدوین نهج البلاغه بود، بیان داشت: مطابق نسخه های مشهور این کتاب از ۲۴۱ خطبه، ۷۹ نامه و ۴۸۹ حکمت از بیانات حضرت علی(ع) تشکیل شده است.

این محقق حوزوی با تاکید بر اینکه بعد از قرآن کریم، هیچ اثری به اندازه نهج البلاغه راهگشای زندگی بشری نیست، ابراز داشت: عظمت این کتاب شریف را باید در تعابیر بزرگان دین جستجو و درک کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حقگو ادامه داد: با مطالعه برخی بیانات مقام معظم رهبری درباره جایگاه نهج البلاغه می توان تا حدودی به عظمت این کتاب پی برد، معظم له در این خصوص می فرمایند «امیرالمؤمنین علی(ع)، این نمونه کامل مسلمانی که اسلام می‌خواهد انسان ها همه آنچنان ساخته بشوند، در لابلای اوراق و سطور نهج‌البلاغه کاملاً شناسایی و تعریف می‌شود. نهج ‌البلاغه در حقیقت کتاب معرفی علی‌بن‌ابیطالب(ع) است. من در باره توجهی که ما باید به نهج البلاغه پیدا کنیم می‌خواهم هشدار بدهم. ما این توجه را امروزه کم داریم، مثل این که نمی‌دانیم چه گنجینه معرفت بی‌پایانی در این کتاب هست، یا هنوز برای مردم ما، حتی برای محققین ما، اهمیت دستیابی به منبع عظیم این کتاب بی‌نظیر به طور کامل کشف نشده است».

وی اضافه کرد: نهج البلاغه در موضوعات خداشناسی، معاد، نبوت، امام شناسی، جامعه شناسی، اخلاق، سیاست، حکومت و مدیریت یک اثر بی نظیر و گرانمایه است و زمانی که انسان در بسیاری از موضوعات معرفتی به این کتاب مراجعه می‌کند، آموزه هایی را مشاهده می‌کند که اگر به واقع مورد استفاده قرار بگیرد، زندگی انسان را در عرصه های فردی، اجتماعی، و مدیریتی، متحول نموده و راه سعادت و عاقبت بخیری را به او نشان می دهد.

این پژوهشگر حوزوی با اشاره به راهکارهایی برای گسترش و اشاعه نهج‌البلاغه در میان مردم به ویژه جوانان، افزود: به نظر می رسد برای تحقق این هدف، باید حوزه‌های علمیه و مراکز علمی با برگزاری نشست های تخصصی و عمومی، مفاهیم و مطالب نهج البلاغه را تبیین، بررسی و تعریف نمایند، تا گام های اولیّه در شناساندن معارف علوی برداشته شود و در این میان رسانه‌ ها به ویژه صدا و سیما می توانند در فرهنگ سازی معارف نهج‌البلاغه نقش موثری ایفا کنند.

حجت الاسلام حقگو با بیان اینکه باید سبک زندگی خود را از امیرالمؤمنین(ع) دریافت کنیم، گفت: علی(ع) معیار حق است و پیامبر(ص) در این باره فرمود «عَلِیٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ» یعنی هر جا علی باشد شما حق را با او بجویید». یعنی اگر می خواهید مساله ای را بسنجید با علی بسنجید، تا از صراط حق منحرف نشوید. 42/313

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha