به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، احمد الطیب شیخ الازهر در سخنان خود در برنامه حدیث شیخ الازهر در تلویزیون مصر گفت: ایمان فعل قلب است و گفتن شهادتین نشانه این است که شخص ایمان آورده است و بر همین اساس است که احکام ازدواج، ارث، نماز میت و دفن در قبرستان مسلمانان مترتب می شود.
وی افزود: البته ایمان زبانی با ایمان قلبی تفاوت دارد به این معنا که ایمان یک عمل قلبی است که نمی توان آن را احراز کرد و پیامبر(ص) نیز در این زمینه می فرماید: ایمان این است که به خداوند و فرشتگان و کتاب های آسمانی و پیامبران و روز آخرت و قدر و خیر و شر ایمان داشته باشی.
الطیب ادامه داد: اقرار به زبان تا اندازه ای خبر از درون انسان می دهد و از این رو ما معتقدیم اسلام و ایمان با هم فرق دارند؛ چراکه آنچه انسان را نزد خداوند نجات می دهد ایمان و عمل قلبی است و گفتن شهادتین به این معنا است که آن شخص مسلمان است و احکام مسلمانان در مورد او اجرا می شود، اما اگر شهادتین را بر زبان نیاورد حتی اگر در قلب خود مؤمن باشد باز هم مسلمان نیست و احکام مسلمانان در مورد او اجرا نخواهد شد.
شیخ الازهر در بخش دیگر از سخنان خود در مورد تکفیر خوارج و تکفیری ها گفت: خوارج با سیدنا علی جنگ می کردند و ایشان را تکفیر می کردند و انسان ها را می کشتند، اما سیدنا علی آنهار ا تکفیر نکرد و فرمود: آنها تا زمانی که شهادتین بر زبان دارند، از کفر فرار کرده اند.
الطیب ادامه داد: خوارج بر این باورند که عمل صالح بخشی از ایمان است و ایمان نزد آنها سه رکن دارد که دو بخش آن شهادتین و یک بخش آن عمل است و بر این اساس مسلمانان را به خاطر ارتکاب گناهان تکفیر می کنند حتی اگر گناه صغیره مرتکب شوند.
نظر شما