حجت الاسلام سیدحسن حسینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، در خصوص برگزاری نهمین دوره مسابقات قرآن، حدیث، معارف و تفسیر در استان قم اظهار داشت: مرحله استانی مسابقات ویژه رشته های قرائت، (ترتیل و تحقیق) و حفظ، (۵، ۱۰، ۲۰ و کل) میباشد.
مدیر قرآن و حدیث معاونت تهذیب حوزه های علمیه افزود: نهمین دوره مسابقات قرآن، حدیث، معارف و تفسیر در ۱۳ رشته و در سه مرحله استانی، نیمه نهایی و کشوری برگزار می شود.
وی تصریح کرد: مرحله اول، استانی و مقدماتی است و توسط استانها برگزار میشود. تا کنون بیش از ۳۲۰۰ نفر در سامانه ثبت نام کردهاند و نسبت به سال گذشته رشد دو برابری داشته است.
این مدیر تهذیبی گفت: ۱۶ مرکز برگزار کننده داریم در حالی که در سال گذشته در ۱۰ محل برگزار شد و در این مقوله نیز رشد و توسعه داشته ایم.
حجت الاسلام حسینی بیان کرد: البته در برخی از رشته ها هنوز امکان ثبت نام وجود دارد و احتمال میدهیم آمار به بیش از ۴ هزار نفر در رشته های قرآن و حدیث برسد.
وی خاطرنشان کرد: دور مقدماتی مسابقات تاکنون در ۱۱ استان برگزار شده و در سایر استانها تا ۲۹ آذرماه به اتمام میرسد. همچنین مرحله نیمه نهایی مسابقات در برخی رشته ها مانند خطابه و دعاخوانی به صورت ارسال فایل میباشد و برخی رشته ها نیز به صورت حضوری در قم انجام می شود.
مدیر قرآن و حدیث معاونت تهذیب حوزه های علمیه عنوان کرد: آزمون رشته های کتبی در ۱۳ دی ماه به صورت سراسری برگزار میشود.
حجت الاسلام حسینی افزود: رشته های مقدماتی در استان قم توسط مرکز امور واحدهای آموزشی و در مدرسه حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) با همکاری ستاد برگزار میشود و قرار است جمعه ۲۹ آذرماه از ساعت ۸ صبح تا ۲۲ شب، برگزار شود.
وی در مورد تغییر این دوره نسبت به دوره های قبل بیان کرد:در دوره نهم تعداد رشته ها افزایش یافت و رشته های تفسیر و حفظ موضوعی و دعاخوانی اضافه شده همچنین تعداد شرکت کنندگان به ویژه در حفظ موضوعی بیشتر شد.
مدیر قرآن و حدیث معاونت تهذیب حوزه های علمیه تصریح کرد: طلاب همه سطوح حتی درس خارج در رشته حفظ موضوعی می توانند شرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: ستاد مسابقات دارای کمیتههای فنی، اطلاع رسانی و تبلیغات، پشتیبانی، مالی و دبیرخانه است. کمیته علمی و فنی انتخاب و هماهنگی داوران را بر عهده دارد که از داوران برجسته ای دعوت به عمل آمده است.
حجت الاسلام حسینی بیان کرد: در استان قم حدود ۸۴۲ نفر رشته تاکنون ثبت نام کردند که پیش بینی می شود این آمار از ۹۰۰ نفر رشته نیز بگذرد.
مدیر قرآن و حدیث معاونت تهذیب حوزه های علمیه گفت: برخی از رشته ها نیاز به ارتقاء دارد.
این مسابقات فرصت مناسبی برای شرکت طلاب سطوح عالی در رشته هایی مانند خطابه قرآنی می باشد.
وی اظهار داشت: در پایان لازم است از همکاری همه مدیران و معاونین تهذیب مراکز استانی که در برگزاری مسابقات و تشویق طلاب به این امر تلاش کرده اند تقدیر کنیم و امید است که این فعالیت ها زمینه ترویج و انس بیشتر طلاب با قرآن کریم و معارف اهلبیت علیهم السلام را فراهم نماید.
گفت وگو از اکبر پوست چیان
نظر شما