یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
نشست شورای عمومی

حوزه/ در نشست شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد به موضوعات مختلفی از جمله بودجه‌های ناچیز قرآنی اشاره شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از از یاسوج، نشست شورای فرهنگ عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد روز گذشته با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی و برخی از اعضا برگزار شد.

با دست خالی نمی‌توان فعالیت تبلیغی کرد

در ابتدا این نشست امین درخشان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع جنگ ترکیبی دشمن اشاره کرد و اظهار داشت: ماه مبارک رمضان را در پیش داریم و می‌بایست مبلغین و کسانی که تریبون در دست دارند به خوبی جنگ ترکیبی دشمن را برای جوانان و مردم و بخصوص جوانان و نوجوانان تبیین کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه این نشست شورای فرهنگ عمومی را مختص ماه مبارک رمضان برگزار کردیم، گفت: باید در این ماه مبارک، برنامه‌های فرهنگی و بصیرتی به‌خوبی در جای‌جای استان اجرا شود.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین صفدر پناهی مدیر حوزه های علمیه استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: همگی وظایفی را برعهده داریم، مبلغان ما هم در طرح هجرت و هم در طرح امین می‌توانند اقدامات خوبی انجام دهند، طرح امین بیشتر مختص آموزش و پرورش بوده و ماه مبارک رمضان هم در ایام تعطیلات است، لذا در طرح هجرت می‌توانیم اقداماتی انجام دهیم به شرط اینکه همکاری لازم انجام و هزینه در اختیار قرار دهند تا مبلغین را برای فعالیت در این ماه مبارک یاری کنیم و قطعاً می‌بایست هزینه و بودجه برای این کار کنار گذاشته شود، زیرا حوزه‌های علمیه هیچگونه بودجه‌ای ندارند.

در ادامه معاون هماهنگ کننده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: سپاه فتح در همه برنامه‌های فرهنگی پای کار خواهد بود و در ماه مبارک رمضان نیز وظیفه خود را انجام خواهد داد، اما سایر دستگاه‌ها هم باید پای کار باشند.

وی افزود: برنامه‌های قرآنی را اجرا خواهیم کرد و در حسینیه ثارالله(ع) از ابتدای ماه مبارک رمضان این برنامه‌ها را خواهیم داشت.

نستهن مقدم شهردار یاسوج خاطرنشان کرد: ما نیز از تمامی فضاهای شهری و بیلبوردها برای ماه مبارک رمضان و تبلیغ در این ایام استفاده خواهیم کرد، اما تنها نباید کارها به یک یا دو دستگاه سپرده شود.

فقط به قرائت خشک و خالی قرآن اکتفا می‌شود

در ادامه حجت الاسلام اندرزیان معاون فرهنگی دانشگاه یاسوج از اعضا خواست برنامه‌ها به صورت عملیاتی باشد و تصمیمات و خروجی‌ها نیز به خوبی دیده شود و گفت: در یکی از نشست‌های اخیر استانی دیدیم که نیاز به برنامه‌های اخلاقی بسیار است.

در نشست شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد چه گذشت؟ / اعتراف به بودجه ناچیز قرآنی و اعتراض به بی‌توجهی نماز جماعت اداری

وی همچنین به موضوع حجاب اشاره کرد و گفت: استان ما استانی گردشگرپذیر بوده که می‌بایست در خصوص حجاب و عفاف به خصوص در ایام تعطیلات نوروز همگی پای کار بیایند و لازم است امر به معروف و نهی از منکر فراموش نشود.

معاون فرهنگی دانشگاه یاسوج افزود: در استان ما قرآن بسیار مهجور بوده و متاسفانه فقط به یک قرائت خشک و خالی اکتفا می‌کنیم.

بچه‌ها را در تعطیلات به حال خود رها نکنیم

حجت الاسلام حمزه پیشقدم، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست با اشاره به اینکه در استان در زمینه‌های مختلف، امر به معروف و نهی از منکر صورت می‌گیرد، یادآور شد: باید در اماکن عمومی و پارک‌ها این کار انجام شود، همچنین باید بدانیم مسئول فضای مجازی استان کیست و برنامه‌ریزی لازم برای امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی داشته باشیم، نظام آموزشی در حدود ۲۷ روز تعطیل است که می‌باید برای دانش آموزان در فضای مجازی به خصوص در سامانه شاد برنامه‌های قرآنی داشته باشیم.

حجت الاسلام سید رضا افتخاری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه نیاز است امر به معروف و نهی از منکر را در این مدت به خوبی و با تذکر خیرخواهانه انجام دهیم، خاطرنشان کرد: در هر کجا که امر به معروف و نهی از منکر به صورت خیرخواهانه و با زبان خوش بوده، به نتیجه رسیده است.

وی همچنین به برنامه‌های این سازمان در تعطیلات و ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: برنامه تفسیر آیات در خانه‌های قرآنی، جز خوانی با همکاری سپاه، محفل انس با قرآن با حضور قاریان کشوری، تجلیل از مبلغان قرآنی و جلسات خانگی قرآن و جلسات موضوعی تفسیر قرآن، محافل قرآنی، تشویق به افطاری ساده و مواسات مومنانه، برگزاری مسابقات در فضای مجازی و برنامه‌ریزی‌ شب قدر و اجرای طرح سفره ماه مبارک رمضان از جمله برنامه‌های ما خواهد بود.

اعتبارات قرآنی استان چه قدر است؟

در ادامه نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم با بیان اینکه نیم درصد اعتبارات استان را می‌توان در حوزه قرآن هزینه کرد که کل این اعتبارات ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان می‌شود، گفت: دستگاه‌های اجرایی می‌توانند دو درصد از بودجه خود را در حوزه کارهای فرهنگی هزینه کنند.

معاون گردشگری و میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با بیان اینکه غرفه‌های صنایع دستی در نقاط مختلف استان برپا می‌شود، یادآور شد: سعی می‌کنیم که از این غرفه‌ها پخش اذان داشته باشیم و محیط در خور شأن برای نمازخانه ایجاد شود، همچنین انتظار داریم که روحانی مبلغ در کنار غرفه‌ها برای پاسخگویی به شبهات و سوالات داشته باشیم.

وی در این نشست یادآور شد که در کنار غرفه‌های برپا شده، پخت غذا را نخواهیم داشت چرا که ماه مبارک رمضان در پیش است، اما بعد از افطار می‌توانیم غذاهای محلی نیز در اختیار مراجعه کنندگان قرار دهیم.

عزت خواه مدیرکل آموزش و پرورش استان هم در این نشست اظهار کرد: جلسات این چنینی را برای مچ گیری و انگ زدن برگزار نکنیم، در جلسات باید ارائه راهکار باشد نباید تخم یأس را بکاریم.

مساجدی که قرآن ندارند

در ادامه کریم لایقی اصل مدیر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان، یادآور شد: تشکیل پایگاه‌های قرآنی در مساجد را داریم تا شناسایی نخبگان قرآنی را داشته باشیم، در مساجد متأسفانه کمبود قرآن وجود دارد امکان خرید قرآن هم برای ما مقدور نیست، بنابراین باید در این زمینه حمایت لازم از کانون فرهنگی هنری مساجد صورت گیرد.

در نشست شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد چه گذشت؟ / اعتراف به بودجه ناچیز قرآنی و اعتراض به بی‌توجهی نماز جماعت اداری

وی به تخصصی کردن کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد اشاره کرد و گفت: باید کانون‌های تخصصی را حمایت کنیم، تفاهم‌نامه‌ای هم با دارالقرآن استان بسته‌ایم که راه اندازی گروه‌های قرآنی و تواشیح را داشته باشند و در ماه مبارک رمضان این کار را انجام دهند.

لایقی افزود: شورای نظارت بر مساجد ۷ یا ۸ ماه است که تعطیل شده و لذا نیاز است این شورا را به ریاست نماینده ولی فقیه در استان برگزار کنیم.

هشدار نوروزی پلیس

نماینده نیروی انتظامی در این نشست اعلام کرد که در نوروز امسال مانند همه ساله پای کار هستیم و اولویت ما جلوگیری از سرقت و همچنین جلوگیری و پیشگیری از تصادفات است.

وی گفت: از ۱۵ اسفند قرارگاه‌های نوروزی خودمان را فعال کرده‌ایم، برنامه‌های خاصی نیز برای ماه مبارک رمضان داریم که از جمله آن‌ها برگزاری نشست‌های قرآنی است، همچنین ماموران خود را برای رفتار خوب با شهروندان و مسافران توجیه کرده‌ایم.

نماینده نیروی انتظامی افزود: توقع از مسئولان این است که در این ایام ساختمان‌های خود و اموال بیت المال را حفاظت کنند و اگر در جایی مشکلی وجود دارد، جابجایی اموال به ساختمان دیگری را داشته باشند.

او همچنین یادآور شد که در بحث حجاب و عفاف تابع ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌های ارسالی هستیم.

اینجا جای بیان اشکالات است نه عملکردها

هدایتخواه دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه خطاب به کسانی که می‌گویند نباید در این جلسه گلایه داشته باشیم، گفت: گلایه‌ها را باید در همین جلسات مطرح کرد، در این جلسه برای رفع مشکل گرد هم جمع شده‌ایم، لذا اینجا تنها برای ارائه مشکلات آمده‌ایم و جلسه راهکارها و بیان نواقص بوده و نباید به عملکردها بپردازیم اینجا باید مشکلات به صورت جدی گفته شود.

هدایتخواه یادآور شد: موضوع روزه و قرآن و حجاب در نوروز را داریم که باید برای آنها اقدام کنیم، چرا که جریان ضد انقلاب اعلام کرده که خط روزه خواری را به جد دنبال خواهد کرد و در باب حجاب هم موضوع مسافران نوروزی را داریم که باید مراقبت زیادی داشته باشیم، همچنین باید امر به معروف و نهی از منکر به صورت خیرخواهانه و با زبان و لحن درست صورت گیرد و در جاهایی کسانی که رعایت نمی‌کنند نیز نیروی انتظامی می‌تواند ورود کند.

دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد، مطرح کرد: باید در برنامه‌ها از مبلغین و سخنرانان و مداحان کشوری استفاده کنیم، جشن بزرگ ویژه روز اولی‌ها را باید جدی بگیریم، همچنین ائمه جمعه در نماز جمعه نیز موضوع حجاب و عفاف را بیشتر مورد توجه قرار دهند.

وی در ادامه به سه شب قدر اشاره کرد و خاطرنشان کرد: شب‌های قدر شب‌های بسیار مهمی است که مردم با همه وجود شرکت می‌کنند و در آن سخنرانان باید بیشتر از هر چیز به موضوع حجاب و عفاف بپردازند.

در ادامه رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان گفت: متأسفانه در برنامه‌های صدا و سیما عملاً موسیقی ارگ به کار می‌رود، چرا باید چنین کاری شود.

برای نهج‌البلاغه چه کرده‌ایم؟ برای همه چیز پول هست به جز برنامه‌های قرآنی؟

حجت الاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد هم در انتهای این نشست با بیان اینکه برای برنامه‌های قرآنی باید یک مبلغی در استان مصوب شود، اظهار کرد: باید مصوبه داشته باشیم و مبلغی در حد ۵ میلیارد تومان برای برنامه‌های قرآنی کنار بگذاریم، فکر نکنم که استاندار و برنامه و بودجه هم با این مبلغ مخالف باشند، وقتی به راحتی برای هر چیز ۱۰۰ و یا ۲۰۰ میلیارد تومان مصوب می‌شود، چرا باید چنین مبالغ بسیار کمی برای قران بگذاریم، بچه‌های ما اگر تربیت قرآنی پیدا کردند خیلی از مشکلات حل می‌شود.

وی افزود: اعتبارات فرهنگی دیده نمی‌شود، در نهج البلاغه هیچ کاری انجام نداده‌ایم، در ادعیه و محتواهای فرهنگی کاری انجام نشده و لذا کانون‌های مساجد، موسسات قرآنی و حوزه علمیه برای برنامه‌های قرآنی طرح بیاورند تا اعتبار و بودجه به آنها داده شود، ماه مبارک رمضان فرصت خوبی است که برنامه‌های قرآنی ما بیشتر و با کیفیت بهتری برگزار شود و روانخوانی در ادارات را داشته باشیم.

در پایان شعار پویش نوروزی برای امسال به پیشنهاد مدیرکل ارشاد؛ «شهر ما همه روزه‌دار هستند» بود که تصویب شد.

پایان پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • عصمت زارع IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
    0 0
    کلاس های اموزشی به صورت انلاین یا حضوری برگزار کنید