جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
عید فطر

حوزه/ کارشناس فرهنگی و پژوهشگر حوزوی، عید سعید فطر را موعد مغفرت بزرگ الهی و نیز موسم عیدی گرفتن از پروردگار متعال توصیف کرد.

حجت الاسلام حبیب بابایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با تاکید بر این که عید فطر از جمله مهم ترین و عظیم ترین اعیاد و مناسبت های اسلامی است، ابراز داشت: حضرت باریتعالی این روز را به عنوان عید بزرگ امت اسلامی قرار داده و لذا افرادی که در ماه مبارک رمضان توانسته اند با بهره گیری حداکثری از فیوضات معنوی و ویژه این ماه برای دنیا و آخرت خود توشه ای برگیرند، می توانند حقیقتاً به شادکامی در روز عید فطر بپردازند.

جشن رهایی از ظلمت و بازگشت به فطرت

وی افزود: عید فطر جشن بزرگ رهایی از ظلمت حاصل شده از طریق گناهان و معاصی و موسم شادی به جهت بازگشت به فطرت حقیقت جوی الهی است.

وی همچنین گفت: واقعاً باید سجده شکر بر زمین بگذاریم که با صبر و استقامت و توکل بر خدای متعال توانستیم از آزمون رمضان سربلند بیرون آمده و در پرتوی مناجات و دعای سحر و انس با قرآن کریم و به خصوص درک شب قدر، عید فطر را جشن بگیریم.

لزوم تداوم معنویت رمضانی در دیگر ایام سال

این کارشناس فرهنگی ادامه داد: البته مهم آن است که همین حالات معنوی که در ماه رمضان در ما ایجاد شده را در دیگر ماه های سال تداوم ببخشیم و با اصلاح مداوم خود به یاری حق تعالی، زمینه ای فراهم کنیم که جامعه مان نیز اصلاح شده و به سمت نور و معنویت هر چه بهتر حرکت کند.

وی همچنین با اشاره به این که اساساً از نگاه همه مسلمانان، دو عید بزرگ قربان و فطر مورد تاکید و محور وحدت امت اسلامی است، افزود: چنانچه شاخصه این دو عید بزرگ اسلامی را مورد بررسی قرار دهیم، به خوبی متوجه این نکته می‌شویم که هر دو مسبوق به یک دوره بندگی خداوند متعال است و لذا از این روست که انسان در این دو روز بزرگ، جشن بازگشت به فطرت الهی خویش را برپا می کند.

شادباش به خاطر نزدیکی بیشتر به خالق مهربان

وی اضافه کرد: این بازگشت به خویشتن، به معنای بازگشت به حقیقت ربانی است؛ به عبارت دیگر این بازگشت به‌خود که با سیر و سلوک ویژه‌ای انجام می‌شود، پیوند نزدیکی با بازگشت به خدا پیدا می‌کند، لذا ما پس از سپری شدن ماه رمضان در روز عید فطر، این بازگشت نورانی و مقدس را جشن می گیریم.

حجت الاسلام بابایی بیان داشت: به تعبیر قرآن مجید، کسانی که به سوی خدا بازگشت داشته باشند، به نعمت عظیم حیات طیبه دست یافته و سبک زندگی آن ها بیش از پیش، نورانی و الهی می شود.

تاکید بر صله رحم و رفع کدورت ها در عید فطر

وی در ادامه با اشاره به این که اعیاد بهترین زمان برای صله رحم و رفع کدورت های خویشاوندی است، اظهار داشت: برخی از اعیاد مربوط به آداب و رسوم ملت هاست همچون عید نوروز که در ایران جایگاه خاص خودش را دارد و به واسطه این عید مردم به صله رحم می پردازند و با رفت آمد و دید و بازدید هایی که انجام می دهند بسیاری ازکدورت ها برطرف می شود، اما برخی عیدها ریشه آسمانی و الهی دارد همچون عید غدیر که سبب تکمیل رسالت پیغمبر اسلام و معرفی امامت و ولایت دین به مردم شد و به تعبیری استمرار رسالت دین است؛ در چنین روزی وقتی که انسان در سایه امامت و ولایت ساخته می شود و با آموزه های اسلام پرورش می یابد، به طور یقین این امر خوشی و شادی فراوانی به همراه دارد.

موعد دریافت مزد عبادت و بندگی

این پژوهشگر حوزوی همچنین با تاکید بر این که عید فطر نیز از جمله اعیاد بسیار مهم آسمانی است، گفت: با اشاره به کلام گهربار حضرات معصومین(ع) به خوبی درمی یابیم که روز عید فطر، زمان گرفتن مزد است و در این روز مستحب است که انسان بسیار دعا کند و به یاد خدا باشد و خیر دنیا و آخرت را بطلبد، چنان که ما در قنوت نماز عید می‌خوانیم: «بارالها! به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید و برای محمد(ص) ذخیره و شرافت و کرامت و فضیلت قرار دادی از تو می‌خواهم که بر محمد و آل محمد درود بفرستی و مرا در هر خیری وارد کنی که محمد و آل محمد را در آن وارد کردی و از هر سوء و بدی خارج سازی که محمد و آل محمد را خارج ساختی، درود و صلوات تو بر او و آنها، خداوندا، از تو می‌طلبم آنچه بندگان شایسته‌ات از تو خواستند و به تو پناه می‌برم از آنچه بندگان خالصت‌به تو پناه بردند.»

دعای امام سجاد(ع) در عید فطر

وی افزود: در صحیفه سجادیه نیز دعایی از حضرت زین العابدین(ع) به مناسبت وداع ماه مبارک رمضان و استقبال عید سعید فطر وارد شده که در بخشی از آن می خوانیم: «خداوندا! در این روز عید فطرمان که برای مؤمنان روز عید و خوشحالی و برای مسلمانان روز اجتماع و گردهمائی قرار دادی از هر گناهی که مرتکب شده‌ایم و هر کار بدی که کرده‌ایم و هر نیت ناشایسته‌ای که در ضمیرمان نقش بسته است‌به سوی تو باز می‌گردیم و توبه می‌کنیم، توبه‌ای که در آن بازگشت‌به گناه هرگز نباشد و بازگشتی که در آن هرگز روی آوردن به معصیت نباشد.»

وی گفت: در واقع پرودرگار متعال در این روز عید به جهت احترام روزه داران به ماه مبارک رمضان به آنها خلعت و پاداش می دهد و این خلعت طبعاً نشاط آور است و ارزش جشن و شادمانی دارد.

حجت الاسلام بابایی همچنین به برخی از برکات و دستاوردهای ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: هنگام فرارسیدن عید فطر، مومنین و مومنات، پس از یک‌ماه از سرگذراندن آزمون‌های سخت، به‌ آثار و دستاوردهای عظیمی می‌رسند که به لحاظ روانی منشأ آرامش درونی در فرد می‌شود و این آرامش او را در رسیدن به مقام قرب پروردگار بسیار یاری می کند.

غبار کینه از آیینه دل بشوییم

وی در خاتمه سخنان خود با تاکید مجدد مبنی بر این که عید سعید فطر بهترین فرصت برای تقویت صله رحم و رفع کدورت ها و کینه هاست، ابراز امیدواری کرد: بکوشیم بعد از پایان ماه مبارک رمضان، دستاوردهای معنوی ارزشمندی که به دست آورده ایم را کماکان در وجود خود نگه داریم تا این برکات و الطاف خداوندی همواره در زندگی‌مان و در طول سال تداوم داشته باشد و از آن ها به نحو احسن بهره مند شویم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha