به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام مهدی عصمتی، معاون پژوهشی کارگروه سنتهای کارآمد حوزه، در اولین نشست از سلسله نشستهای علمی ترویجی « سنتهای کارآمد حوزه های علمیه » به تبیین سنتهای اصیل حوزوی و اهتمام آن پردخت و عنوان کرد: بررسی سنتهای حوزه های علمیه و چگونگی زیست علمی، عملی، فردی و اجتماعی حوزویان از مسائلی است که کمتر مورد توجه و تحلیل واقع شده است.
وی با اشاره به سنتهایی حوزه که طلبه ها با آن مأنوس شدهاند، افزود: با تغییر و تحول شرایط جامعه و سرعت تحولات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، برخی سنتهای حوزوی نیز دستخوش تغییرات شده است. که اگر این سنتها مورد پژوهش، بازآرایی و بومی سازی قرار نگیرد، هویت تاریخی حوزه به تدریج فراموش خواهد شد.
حجت الاسلام عصمتی افزود: در همین راستا کارگروه سنتهای کارآمد حوزه های علمیه با تاکید منویات مقام معظم رهبری (حفظه الله)، مراجع تقلید و بزرگان حوزه های علمیه، ابتدا جهت ترویج گفتمان سازی، همایش ها و نشست هایی را برگزار کرد و در مرحله بعد به شناسایی سنتهای اصیل حوزه پرداخت و در همین رابطه ۳۵۰ سنت را شناسایی شده است.
این معاون پژوهشی در خصوص تولید محتوا با توجه به تغییر شرایط نیازمندی ها و اقتضائات برخی سنتها که قابلیت اجرا به صورت گذشته را ندارد، گفت: اجرا و نهادینه سازی ایــن سنتها، مستلزم متناسب سازی و بومی سازی آن در حوزه علمیه امروزی است که نیازمند پژوهش است.
وی گفت: به دلیل پراکنده بودن و عدم امکان دسترسی پژوهشگران و مولفین به منابع مرتبط و نبودن کتابخانه تخصصی غنی در زمینه حوزه و روحانیت، با هم فکری بزرگان حوزوی کتابخانهای در این زمینه گردآوری شده که نتیجه تلاشهای دو ساله این مجموعه، کتابخانه تخصصی البساتین است که فاز اول این کتابخانه دارای ۵ هزار جلد کتاب و ۲۲۴۰ مجله و ۵۰۰ پایان نامه است که در فاز دوم، این تعداد بالغ بر ۱۰ هزار عنوان خواهد رسید.
حجت الاسلام عصمتی اظهار داشت: این کتابخانه در نوع خود در سطح کشور کم نظیر می باشد و علاقه مندان به این مباحث می توانند از این کتابخانه استفاده نمایند.
نظر شما