دکتر مریم جلالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که یکی از مسائل مهم و کلیدی در هر جامعه ای، بحث هویت ملی است، اظهار داشت: در بحث از هویت ملی سخن از نسل جدید و دوره نوجوانی از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که این طیف سنی آینده ساز یک جامعه به شمار می روند.
وی افزود: وقتی صحبت از هویتسازی، هویتپذیری یا هر مقوله هویتی دیگری به میان می آید قبل از هر چیز دیگری لازم است که ما شناخت درستی از گروه های سنی جامعه به خصوص کودکان و نوجوانان داشته باشیم.
جلالی همچنین گفت: یک مسأله مهم دیگر در بحث های هویتی شدت و میزان تغییر است به این معنا که ما تغییر نسل و تفاوت نسل داریم که سه سال به سه سال رخ میدهد. قبلاً این ماجرا 15 سال به 15 سال بود اما الان خیلی نزدیک شده و این ها پیام برای جامعه دارد مبنی بر این که هویت ها متناسب با طیف سنی در حال تحول و تغییر است.
وی خاطرنشان کرد: در چنین اوضاع و احوالی این سؤال پیش می آید که ما چگونه بفهمیم کتابی که الان در مقابل ما قرار گرفته کتاب نوجوان محسوب میشود یا کتاب بزرگسال و چه کتابی مربوط به گروه سنی کودک است و چه معیار ها و سنجه هایی برای این موضوع وجود دارد.
این نویسنده حوزه کودک و نوجوان همچنین گفت: مهم است که چه محتوا و کتابی در اختیار نسل جدید قرار می گیرد چرا که این محتواها در شکل گیری هویت و نوع نگاه فرد بسیار مهم و اثربخش است و لذا ما باید از طریق ادبیات و شعر و داستان به دنبال تقویت هویت ملی افراد جامعه به ویژه نسل جوان و نوجوان باشیم.
وی افزود: ما در بحث آموزش نویسندگان و جهت دهی به آن ها نیز نباید از اهمیت توجه به مقوله هویت ملی غافل شویم و به همین خاطر معتقدم که در تربیت نویسندگان و اهالی فرهنگ نیز باید یکی از اهداف مهم و کلیدی همانا تقویت هویت ملی از طریق ابزار هنر و فرهنگ و رسانه و به خصوص ادبیات باشد.
نظر شما