به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، آیت الله شیخ محمد یعقوبی سخنرانی فاطمیه سالانهی خود را در حضور هزاران نفر از زائران امام امیرالمؤمنین (ع) در میدان "ثورة العشرین"، به مناسبت سالگرد شهادت سرور زنان عالم، حضرت زهرا (س)، ایراد کرد.
وی در سخنانی با عنوان «حضرت فاطمه (س) و وعدهی پیروزی»، با استناد به آیهی شریفه {إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعِیداً* وَنَرَاهُ قَرِیباً} [معارج: ۶-۷] گفت: این آیه در جهت تسلی و همدردی با پیامبر اعظم (ص) و آرامش قلب و کاهش دردهایی که از مشرکان قریش به ایشان وارد میشد، نازل شده است. همچنین، این آیه شامل تهدید و وعیدی برای دشمنان اسلام دربارهی سرنوشت خفتبار و بد آنها در دنیا و آخرت میشود. آیه شریفه به پیامبر (ص) میگوید که روز قیامت، از دشمنان خدا و پیامبرش (ص) و دشمنان بشریت انتقام گرفته میشود، آنها چنین روزی را دور میبینند، یعنی آنها فکر میکنند که این اتفاق دور از واقعیت و غیر ممکن است؛ زیرا میگویند: چگونه ممکن است انسان از قبرش برانگیخته شود پس از این که جسمش در قبر متلاشی شده است. آنها همچنین این روز را از نظر زمانی دور میبینند و به گونهای آن را غیر ممکن میپندارند، اما در اعماق وجودشان به آن اعتراف دارند و نمیتوانند آن را انکار کنند، واین موضوع از ادعای آنها مبنی بر شفاعت خدایانشان نمایان میشود؛ {وَیَقُولُونَ هَؤُلَاءِ شُفَعَاؤُنَا عِنْدَ اللَّهِ} [یونس: ۱۸].
آیت الله یعقوبی در ادامه گفت: خداوند متعال با این آیات به پیامبر گرامی (ص) اطمینان میدهد که ما روز قیامت را واقعیتی حتمی و بدون شک قرار دادهایم و وقوع آن به دلیل حکم عقل و فطرت سلیم نزدیک است، زیرا این امر مقتضای عدالت و ستاندن حق مظلوم از ظالم است.
وی در ادامه به سرعت تحقق وعدهی خداوند در حق کافران اشاره کرد، و اظهار داشت: خداوند طاغوتهای قریش را در جنگ بدر نابود کرد و آنها اکنون در عذاب آتش ناشی از ظلم و معاصی خود میسوزند؛ {وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِیطَةٌ بِالْکَافِرِینَ} [توبه: ۴۹]، یعنی اکنون آنان در آتش و عذاب هستند، نه این که فقط در روز قیامت دچار آن میشوند {بَلَی مَنْ کَسَبَ سَیِّئَةً وَأَحَاطَتْ بِهِ خَطِیئَتُهُ فَأُولَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ} [بقره: ۸۱]. پس به چه وعدهای اعتماد کردهاند و به آن چنگ میزنند و خود را فریب میدهند؟
وی با اشاره به آیه {سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ} [معارج: ۱] بیان داشت: این آیه در ادامه آیههای گذشته نازل شده است و احادیث نشان میدهند که این آیات دربارهی معترضان به خلافت امام علی (ع) پس از پیامبر (ص) در روز غدیر نازل شده است. بنابراین، آیات شریفه، کسانی را که ولایت امیرالمؤمنین (ع) را انکار کردند به عذابی نزدیک تهدید میکند.
آیت الله یعقوبی در ادامه با اشاره به گستره این آیه توضیح داد: این آیه ایمان ما را تقویت میکند و دلهایمان را آرام میکند و ما را در مواجهه با مشکلات زندگی یاری میدهد. و این یاری در هر مشکلی که برای ما پیش بیاید، چه در سطح شخصی یا بلایای عمومی که امت با آنها مواجه است، و چالشهای پیچیدهای که با آن روبرو هستیم، وجود دارد، پس اگر گاهی احساس کردیم که راه حلی برای مشکلات ما وجود ندارد، باید به یاد این آیه شریف بیفتیم و آن را در ذهن خود به یاد بیاوریم تا امید و آرامش به ما بازگردد. زیرا این آیه به ما وعده میدهد که مشکلات حتما حل خواهند شد، خطر دور خواهد شد، شکست به موفقیت تبدیل خواهد شد و فرج به سرعت محقق خواهد شد و از جایی که انتظارش را نداریم به ما یاری خواهد رسید. تنها کافی است به خداوند متعال اعتماد کنیم و به صبر جمیل عمل کنیم. بر اساس این درک، ضمیر «هم» در {إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ} به مؤمنین بر میگردد و بدین ترتیب آیهی شریفه یک قاعده عمومی را پایهگذاری میکند که مؤمن را راهنمایی میکند و دل او را مالامال از امید و شادی میکند و او را به سوی کارهای مثبت و پربار سوق میدهد. پس بیایید از این آیه در همه امور زندگیمان بهره ببریم.
وی در ادامه تأکید کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) این حقیقت قرآنی را درک کرده بود، بنابراین در برابر ظلم آنان ایستاد و به آنان از عواقب ظلم، تعدی و انحراف از آموزههای دین و وصیت رسول خدا (ص) هشدار داد. حضرت زهرا (س) به آنان گفت: نهایتی که شما آن را دور میبینید، نزدیک است، زیرا ایشان آن روز را با چشم خود میدید. از جمله سخنان او این بود: اکنون که چنین است این مرکب خلافت ارزانی شما، به آن محکم درآویزید و هرگز رهایش مسازید. ولی آگاه باشید که پشت این شتر، مجروح، پای آن تاول کرده و سوراخ است. داغ ننگ بر خود دارد و نشانی از خشم خدا و رسوایی ابدی با او همراه است. اما شما را آسوده نخواهد گذارد تا به آتش خشم خداوند افکنده شوید. «آتشی که هر دم فروزد و دل و جان را بسوزد». آنچه میکنید در نزد خدا حاضر است و «ستمکاران بزودی خواهند دریافت که به چه مکانی باز میگردند». من دختر پیامبری هستم که شما را از عذاب الهی بر حذر میداشت. آنچه در توان دارید انجام دهید. «ما نیز به وظیفه خود عمل میکنیم. شما انتظار بکشید، ما نیز منتظر میمانیم». و خیلی زود آن عذاب بر آنها نازل شد و آغاز آن از دست رفتن دین و آخرت و انحراف از شریعت خداوند متعال بود.
آیت الله یعقوبی در پایان سخنان خود به مومنان بشارت داد، و گفت: طبق آنچه در آیه مبارکه آمده است، باطل، ظلم و تعدی هر قدر هم که قدرتمند، متکبر و طغیانگر باشد و فکر کند که هیچ کس نمیتواند او را بازدارد، پایانش نزدیک و غیر منتظره است.
آیت الله یعقوبی همچنین به داستان حضرت موسی (ع) و اصحاب کهف اشاره کرد، و توضیح داد: آنها به شکلی که دشمنانشان انتظار نداشتند، نجات یافتند. همچنین ظهور حضرت مهدی (عج) هر قدر دیگران آن را دور از تصور و غیر ممکن ببینند، در واقع نزدیک است و مؤمنان از دیدن و پیروی از ایشان بهرهمند خواهند شد و نور ایشان بر تمام زمین تابیده خواهد شد. و این موضوع در دعای عهد نیز آمده است: «اللهُمَّ اکشِف هذِهِ الغُمَّةَ عَن هذِهِ الاُمَّةِ بِحُضُورِهِ وَعَجِّل لَنا ظُهُورَهُ إنَّهُم یَرَونَهُ بَعِیداً وَنَراهُ قَرِیباً».
نظر شما