سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸
«پروانه‌های عاشق» روایتی از غرفه «به وسعت جهان» در نمایشگاه «۴۰ سال بالندگی»

حوزه/ هیچ‌کس باور نمی‌کرد دختری که چند سال پیش به ایران هجرت کرده، حالا پس از بازگشت بخواهد این‌گونه وارد میدان شود. خشت به خشت با ذکر یا حسین علیه‌السلام، دیوارهای حسینیه را بالا برد و توانست با تلاش و پشتکار خود، نه تنها مکانی برای عبادت و ذکر خداوند ایجاد کند، بلکه مرکزی برای آموزش و تربیت نسل‌های آینده بسازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نمایشگاه «۴۰ سال بالندگی» به مناسبت چهلمین سال تأسیس جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها راه اندازی شده است و هر روز میزبان گروه‌های مختلف طلاب ایرانی و بین الملل، دانشجویان، دانش آموزان و مسئولان نهادهای مختلف است.

در این نمایشگاه، غرفه‌های مختلف از پیش از تأسیس جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها تا دوران تحول، مسیر پیشرفت و عرصه خدمت این مؤسسه علمی حوزوی را به نمایش گذاشته است.

نجمه صالحیY استاد و پژوهشگر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در حاشیه بازدید از نمایشگاه «۴۰ سال بالندگی»، روایت «پروانه‌های عاشق» را از غرفه «به وسعت جهان» به نگارش درآورده است که در ادامه می‌خوانید:

هیچ‌کس باور نمی‌کرد دختری که چند سال پیش به ایران هجرت کرده، حالا پس از بازگشت بخواهد این‌گونه وارد میدان شود.

خشت به خشت با ذکر یا حسین علیه‌السلام، دیوارهای حسینیه را بالا برد. خودش معماری و ساخت بنا را انجام داد.

دختری که با عشق و اعتقاد به اهل بیت علیهم‌السلام، حسینیه‌ای را بنا نهاد. او توانست با تلاش و پشتکار خود، نه تنها مکانی برای عبادت و ذکر خداوند ایجاد کند، بلکه مرکزی برای آموزش و تربیت نسل‌های آینده بسازد.

دانش‌آموخته جامعه الزهرا سلام الله علیها بود که پس از بازگشت به کشورش، حوزه علمیه فاطمه الزهرا سلام‌الله‌علیها را تأسیس کرد. دختران از مهدکودک تا کارشناسی در آنجا پرورش می‌یافتند. در اثر تبلیغ و فعالیت‌های فرهنگی در جذب بیش از ۴۰۰ نفر از مردم منطقه به مذهب تشیع موفق شد.

او از اولین طلبه‌های بین‌الملل مقطع کارشناسی بود و اکنون مؤسس و مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در کشورش است که در سال ۱۳۸۲ افتتاح شده است.

این بانو و بانوانی نظیر او، به دلیل شرایط مناطق‌شان، حتی گاهی در گمنامی و وضعیت دشوار، در حال ترویج مذهب تشیع هستند. دخترانی که در منطقه زیسته خود با وجود علاقه به پوشش حجاب برتر نمی‌توانند چادر به سر کنند، زیرا نمی‌خواهند هم‌شکل فرقه‌های دیگر شوند.

آن‌ها در مراسم مذهبی به صورت پنهانی شرکت می‌کنند. حتی گاهی در خانه خود نمی‌توانند به‌راحتی نماز بخوانند. چیزهایی که برای یک بانوی مسلمان ایرانی در کشورش به راحتی در دسترس است، در آنجا حسرت و آرزو است.

این، تنها یکی از صدها دختر از مناطق مختلف جغرافیایی بود که پس از کسب علم به کشورش بازگشته و اقدامات مثبتی در جهت ترویج تشیع انجام داده است. افرادی که با سعی و ایمان، تغییرات بزرگی در جامعه خود ایجاد کرده و تأثیری ماندگار در جهان گذاشته‌اند.

در دیداری که مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی با طلاب بین‌الملل داشتند، فرمودند: «ما مقدم این پروانه‌های عاشق را که به شوق فراگیری معارف اسلام ناب به این دیار سفر کرده‌اند، گرامی می‌داریم» (۳ آبان ۱۳۸۹).

آموزش و تعلیم به بانوان بین‌الملل از سال ۱۳۶۴ در جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها آغاز شده و در دهه ۷۰ به معاونت بین‌الملل ارتقا یافته است. معاونتی که مسئولیت امور طلاب غیرایرانی را از پذیرش تا دانش‌آموختگی بر عهده دارد. اکنون دانش‌آموختگان بین‌الملل در کشورهای خود به تبلیغ معارف اسلامی مشغول هستند.

راوی بخش «به گستره جهان» در نمایشگاه «۴۰ سال بالندگی» با حوصله تمام این جزئیات را بیان می‌کرد. اشک شوق همکارم با تماشای این تصاویر و رشد چشمگیر این بخش، دیدنی بود.

در نمایشگاه، چنین روایت‌هایی از بانوان برجسته غیرایرانی به تصویر کشیده شده بود که البته تنها گوشه‌ای از تلاش‌ها و موقعیت آنان را نمایش می‌داد. راویِ غرفه از تلاش‌هایش برای جمع‌آوری عکس‌ها و اطلاعات می‌گفت. از سفر و دیدارهای مسئولان جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با دختران طلبه در کشورهایی نظیر لبنان، هندوستان، تایلند، اندونزی، پاکستان و غیره که باعث امید و انگیزه بیشتر در طلاب می‌شده است، گفت. از طلبه‌ای که سال‌ها به مسئولان اصرار داشت که به کشورش بروند، اما قبل از سفر مسئولان به آنجا مرحوم شده بود و یک حسرت بزرگ بر دل آنان باقی گذاشت.

دیدن تلاش‌های بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر بانوان طلبه در سراسر جهان و ارادت به اهل بیت علیهم‌السلام و عشق به امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف در غرفه «به گستره جهان» چیزی است که بازدیدکنندگان را به ذوق و گاهی حس شرم وا می‌داشت. شرمندگی از اینکه با وجود امکانات، تلاش‌های آنان کم بوده است. این مطالب باعث شد که به لزوم یادگیری زبان و فرهنگ محلی، ایجاد شبکه‌های ارتباطی با دیگر طلاب و نهادهای مذهبی، بهره‌گیری از پلتفرم‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی و رسانه، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، فراهم کردن حمایت‌های مالی و معنوی، تشویق به پژوهش و نوآوری، فراهم کردن فرصت‌های تبادل فرهنگی و مذهبی بیشتر بیندیشم.

به نظر می‌رسد جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با هدایت این بانوان فرهیخته، توانسته است نور و راه و رسم حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها را به دورترین نقاط جهان برساند. نمایشگاه «۴۰ سال بالندگی» تنها گوشه‌ای از این تلاش‌ها را روایت می‌کند و حکایت‌گر اهمیت و تاثیرگذاری این بانوان در ترویج مذهب تشیع است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha