جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
عکسهای مدرسه سردارین

حوزه/ مدیر مدرسه علمیه سردارین قزوین گفت: پیگیری های رسانه ای خبرگزاری «حوزه» خوشبختانه مسئولین میراث فرهنگی کشور و استان را مجاب کرد که کار احیا و بازسازی مسجد مدرسه سردارین را آغاز کنند، لذا با حضور کارشناسان میراث فرهنگی در این مدرسه تاریخی، کار بازسازی و احیای آن به زودی آغاز و در اختیار طلاب و اساتید قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام اسدالله مهر آرا در جمع مدیران و معاونین حوزه علمیه قزوین ضمن قدردانی از نقش فعال خبرگزاری حوزه در قزوین، از دست اندرکاران رسانه رسمی حوزه تقدیر کرد.

وی در ادامه در رابطه با احیا مسجد و گنبد مدرسه سردارین، گفت:  در دوران دفاع مقدس شهدای والا مقامی از این مکان معنوی به جبهه های حق علیه باطل اعزام و آسمانی شدند.

وی ادامه داد: پیگیری های رسانه ای خبرگزاری «حوزه» خوشبختانه مسئولین میراث فرهنگی کشور و استان را مجاب کرد که کار احیا و بازسازی مسجد مدرسه سردارین را آغاز کنند، لذا با حضور کارشناسان میراث فرهنگی در این مدرسه تاریخی، کار بازسازی و احیای آن به زودی آغاز و در اختیار طلاب و اساتید مدرسه قرار خواهد گرفت.

مدیر مدرسه علمیه سردارین، تجهیز کامل این مدرسه را برای طلاب ضروری دانست و بیان کرد: مدرسه در زمینه کتابخانه، سالن اجتماعات و همچنین رایانه مشکل دارد که امیدواریم بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم.

حجت الاسلام مهرآراء تصریح کرد: خوشبختانه طلاب مدرسه سردارین به خوبی ومنظم در کلاس های درس اساتید حاضر می شوند.

گفتنی است، پس از اطلاع خبرگزاری «حوزه» از وضع نامناسب مدرسه تاریخی سردارین، با انتشار اخبار و گزارش هایی درباره این مدرسه، با تیترهای «مدرسه ای فراموش شده در قزوین»، «مدرسه سردارین؛ شاهکار هنری و معماری دوره قاجاریه»، «مدرسه علمیه ای با بیش از دو قرن قدمت، در انتظار حیات دوباره»، «یک اثر تاریخی در حال تخریب است/ استمداد از مسئولین»، «انتقاد مدیر مدرسه سردارین از کم توجهی به میراث تاریخی» و «هشدار جدی مدیر مدرسه سردارین به میراث فرهنگی/ جان طلاب و مردم در خطر است» به پیگیری رسانه ای این مسئله پرداخت که سرانجام مسئولان میراث فرهنگی وارد میدان شده و براساس اظهارات حجت الاسلام مهرآراء، کار بازسازی و احیای مدرسه سردارین به زودی آغاز خواهد شد.

 

تاریخچه مدرسه سردارین

مدرسه علمیه سردارین یکی از زیباترین مدارس علمیه شهر قزوین و از شاهکارهای هنری و معماری دوره قاجاریه است که در انتهای خیابان تبریز محله دیمج واقع شده و بانیان آن ۲ برادر به نام‌های «حسین خان» و «حسن خان» از سرداران فتحعلی شاه قاجار که در سال ۱۲۳۱ هجری قمری این مجموعه تاریخی را در دو طبقه احداث کردند.

درِ ورودی این بنای تاریخی در سمت شمال واقع است که به هشتی وسیعی منتهی می‌شود وبه ۲ شبستان راه پیدا می‌کند و سردرِ زیبا و باشکوه مدرسه با کاشی‌کاری‌های مینایی است و نقوش گل و بوته، پرندگان و خطوط اسلیمی زینت یافته و دارای کتیبه‌ای از سنگ مرمر و به خط نستعلیق ممتاز به قلم شیخ محمدعلی بن شیخ عبدالرحیم که در آن تاریخ و بانی بنا مشخص شده است وصحن مدرسه با شکل مستطیل و ۱۴۴۰ مترمربع مساحت ساختمانی دو طبقه دارد که اِز آن با سنگ و بقیه با آجرتراش و کاشی‌های رنگارنگ تزئین شده است.

 

گرداگرد حیاط مدرسه در قسمت گلویی با خط زیبای نستعلیق به رنگ سفید روی کاشی بنفش، اشعار محتشم کاشانی درج شده است و در وسط حیاط مدرسه حوضی سرپوشیده و در جنوب مدرسه مهتابی بزرگی است که به اندازه یک متر از کف حیاط بلندتر است و از جانب شرق و غرب هم‌اندازه مدرسه است که برای استراحت یا انجام مراسم تعزیه احداث شده است و ۳۲ باب حجره در بخش شرقی و غربی ۲ گوشواره که متصل به ایوان‌های کوچکی است، بنا شده است.

انتهای پیام

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha