دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
مسلمان ترکیه ماه روزه داری را چگونه می گذرانند؟

حوزه/ در کشور ترکیه، مردم به هنگام غروب و وقت افطار با شنیدن صدای شلیک توپ متوجه زمان افطار شده و روزه خود را باز می‌کنند. سنت های قدیمی مشابه هنوز در ترکیه وجود دارند.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، کشور ترکیه یکی از کشورهای شناخته شده در جهان اسلام محسوب می شود و سنت ها و مراسم مخصوص به خودش را در ایام ماه مبارک رمضان دارد.

وجود طبّال ها (طبل زن ها) در وقت سحر یکی از فرهنگ های جالب در ترکیه است. این افراد هنگام  سحری خوردن و عبادت با نواختن طبل، مردم را بیدار می کنند. به عبارتی می توان گفت که نقش زنگ ساعت را ایفاء کرده و برخی از آن ها حین طبل زدن آواز نیز می خوانند.

در هر منطقه از شهر، یک طبّال وجود دارد. در پایان ماه رمضان و آغاز عید فطر، طبال ها در این روز به منظور جشن گرفتن عید فطر نیز طبل می نوازند و با زدن زنگ خانه های مردم، عیدی و انعام از مردم می گیرند.

با آغاز رمضان، خیابان ها و مساجد را تزئین می کنند و آغاز ماه را به هم تبریک می گویند. شبکه های تلویزیونی ترکیه با تدارک برنامه های ویژه به استقبال ماه مبارک رمضان می روند و برنامه های ویژه این ماه  را پیش از افطار و هنگام سحر پخش می کنند.

در کشور ترکیه، مردم به هنگام غروب و وقت افطار با شنیدن صدای شلیک توپ متوجه زمان افطار شده و روزه خود را باز می کنند. سنت های قدیمی این گونه حتی با وجود توسعه شبکه های اجتماعی و رسانه های جمعی نیز در ترکیه برپا هستند.

مسلمانان ترکیه نیز همانند مسلمین سرتاسر جهان این ایام را به روزه داری مشغولند. هر چند همه روزه نیستند، اما افرادی که روزه نمی گیرند به همشهریان روزه دار احترام گذاشته و از خوردن و آشامیدن در مکان های عمومی ممانعت می شود. در این ماه مصرف مشروبات الکلی نیز در ترکیه به حداقل می رسد.

 حضور گسترده مسلمانان برای اقامه نماز در مساجد، به ویژه در زمان «سحر» به چشم می خورد.   

غذاهای سنتی ترکیه در ماه رمضان

ماه مبارک رمضان در ترکیه با صرف خوراکی های مخصوص همراه است . زیتون، خرما، دست کم دو نوع پنیر شامل پنیر معمولی و پنیر موسوم به کاشار از جمله مواد غذایی پرمصرف در این ماه است به طوری که این اقلام را تقریبا در تمام خانه های مردم می توان دید. «کنافه» و «باقلوا» دو شیرینی خاصی هستند که زنان در منازل تهیه می کنند و خرید خوراکی های خاص رمضان از بازارها نیز مرسوم است. «پیده رمضان» نان مخصوصی است که برای افطار پخت می شود و ساعاتی قبل از افطار صف های طولانی در مقابل نانوایی هایی که «پیده» را عرضه می کنند می توان مشاهده کرد. سر سفره افطاری مسلمانان ترکیه زیتون، پنیر، خرما، و انواع سوپ و آش همیشه حاضر است. و بیش از ۳۶ نوع شیرینی و پیراشکی در شیرینی فروشی ها به چشم می خورند که باقلوای ترکیه از همه بیشتر طرفدار دارد.

یکی از باورهای مردم ترکیه این است که هنگام افطار همه باید سر سفره افطاری حاضر باشند و به همین سبب نیز در بیشتر شهرها سنت «اطعام روزه داران» رایج می باشد. چادرهایی در اماکن عمومی به ویژه در استانبول و آنکارا برپا بوده و به شهروندان افطاری داده می شود. مسافران، رانندگان و سایر کسانی که به هر دلیلی نتوانسته اند به منازل شان بروند نیز می توانند بر سر این سفره ها بنشینند.

عید سید فطر

عید سعید فطر بعد از عید قربان دومین عید رسمی ترکیه محسوب می شود و سه روز تعطیل است. عید فطر را در ترکیه «عید رمضان» می گویند و البته این روز به دلیل مصرف زیاد شیرینی و شکلات به خصوص برای هدیه دادن به کودکان به شکر بایرامی (عید شکر) معروف شده است. رسم و رسوم مردم ترکیه در عید فطر شامل زیارت اهل قبور، پوشیدن لباس نو، دید و بازدید قوم و خویش ، دوستان و آشنایان و اقامه نماز عید فطر در مساجد سرتاسر این کشور است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha