یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ |۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 3, 2024
مسلمانان نیجریه چگونه ماه روزه داری را برگزار می کنند

حوزه/ مردمی با اعتقادات مختلف در کشور نیجریه زندگی می کنند. نیمی از جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند و با وجود ماهیت چند فرهنگی نیجریه، ماه رمضان تقریبا به یک شکل در سرتاسر این کشور برگزار می شود.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» ، کشور نیجریه با نام رسمی جمهوری فدرال نیجریه، پرجمعیت ترین کشور در قاره آفریقا می باشد که پایخت آن آبوجا و شهرهای مهم آن لاگوس، کانو، ایبادان، کادونا و بندر هاکوت می‌باشند.

نیجریه یک کشور با قوانین رسمی سکولار است که مردمی با اعتقادات دینی مسلمان، مسیحی و باورهای مذهبی دیگر در اینجا زندگی می کنند. برخی ایالات نیجریه نیز قوانین شرعی را اجرا می کنند. با وجود ماهیت چندفرهنگی نیجریه، ماه رمضان تقریبا به یک شکل در سرتاسر این کشور برگزار می گردد.

کشور نیجریه تنوع قومی- مذهبی زیادی داشته به طوری که ۶۰۰ قوم و نژاد مختلف در این کشور سکونت دارند اما اکثر مسلمانان آن متعلق به یک قوم بوده، بنابراین آداب و رسوم رمضانی واحدی دارند.

استقبال از رمضان در نیجریه با طبل زنی و سروده های مذهبی در کوچه ها و خیابان ها همراه است و از این طریق شادمانی خود را از آمدن این ماه نشان می دهند.

یک روزه عادی رمضان در نیجریه شامل نمازهای مستحبی، اعمال خیریه و خودداری از مصرف هر گونه غذا و مایعات، افکار گناهکارانه یا کردار زشت است. و مردم در این ایام با توجه بیشتری به اعمال مذهبی می پردازند.

بسیاری از کارفرمایان برای کارکنان در  رمضان کمک هزینه تعیین می کنند و به آنها اجازه می دهند برای نمازهای بیشتر وقت گذاشته و افطار کنند. اما ساعات کاری عمومی در سازمان های دولتی و شرکت ها تحت تأثیر قرار نمی گیرد.

مصرف میوه جات در رمضان

میوه قسمت عمده ماه رمضان در نیجریه است. بسیاری از مسلمانان نیجریه، هنگام افطار روزه را با میوه باز می کنند و پس از آن یک وعده غذایی کامل عصرانه مصرف می کنند. در نتیجه، ماه رمضان با افزایش قیمت میوه همراه است.

سحری ها معمولا بین ساعات ۴ تا ۵:۳۰ صرف می شود  و پایان روزه داری در ساعات ۱۸:۴۵ تا ۱۹ است که حال و هوای متفاوت و پرشوری به روز داده می شود.

 سفره های افطاری با همسایگان

از جمله عادات و رسوم رایج مسلمانان نیجریه در ماه رمضان این است که همسایگان در کنار یکدیگر افطار می کنند؛ به گونه ای که ظرف های مورد نیاز از خانه ها جمع آوری می شود و پس از ادای نماز جماعت، سفره افطار پهن می شود و مردان درکنار یکدیگر و زنان نیز با هم افطار می کنند.

بسیاری از مسلمانان ترجیح می دهند روزه خود را با دوستان و خانواده باز کنند، اما ممکن است یک نفر نیز به تنهایی غذا بخورد. وعده غذایی افطاری از غذاهای سبک مانند آرد ذرت، تخم مرغ سرخ شده، نان، موز پخته شده، یام سرخ شده و ذرت بو داده تشکیل شده است. هیچ چیز جز گوشت خوک ممنوع نیست.

فرنی گوشت دار از بهترین غذاهای مسلمانان نیجریه است.

سوپ «ایگوسی» و نان محلی «ماسا» از غذاهای محبوب این سرزمین هستند. غذای محبوب «ایکومومو» مخلوطی از ذرت پخت شده و «دویا» مخلوط برنگ و گوشت، لوبیا و سالاد «اذنجی» از سبزی های متنوع تشکیل شده است. شربت «حوم» یا «کوکو» که از شکر و ذرت تشکیل شده از نوشیدنی های مورد علاقه مردم نیجریه هنگام افطار می باشد.

پس از افطار مردان و زنان برای ادای نماز عشاء به مسجد می روند و پس از گوش دادن به سخنرانی مذهبی نیمه های شب به خانه های خودشان بازمی گردند.

روز پایانی ماه رمضان در نیجریه به رؤیت ماه بستگی دارد. مذهبیون روز ۲۹ به دنبال ماه خواهند گشت. ظهور ماه در شب روز ۲۹ نشانگر پایان ماه رمضان است و غیبت آن به معنای ادامه روزه گرفتن تا روز ۳۰ است. اما طبق تقویم اسلامی، طول ماه رمضان بیش از ۳۰ روز تجاوز نمی کند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha