دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
1

حوزه/ کتاب «خواب دریچه ای به عالم غیب» اثر حجت الاسلام علی رضایی بیرجندی در ۳۶۸ صفحه منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «اخلاق معاشرت» اثر حجت الاسلام والمسلمین علی رضایی بیرجندی در ۳۶۸ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

از نظر قرآن، رؤیا بیانگر بخشی از واقعیت انسانی و راهنما و انرژی بخش حیات معنوی است. رؤیا آن روی سکه زندگی و روح معنوی است که هر شخص آن را بر حسب درجات دانش و شناخت دریافت می کند.

این اثر در حوزه مطالعات اسلامی، افقی تازه می گشاید و نشان می دهد که برخی رؤیاها القائات عرشی اند و دریچه ای برای انان می گشایند تا فرصت ارتقا یابد.

نویسنده برای فهم و اثبات این فرضیه، نظریات درباره خواب و رؤیا را مطرح کرده است تا نشان دهد برخی خواب دیدن ها علل و منشأ بیرونی و قدسی و آسمانی دارند و نوعی الهام و کشف و فیوضات الهی اند که در رؤیا نمودار می شوند.

ساختار اثر

این اثر در سه بخش و ۱۰ فصل تألیف شده است؛ در بخش اول که به کلیات و مفاهیم اختصاص یافته، در دو فصل به بیان مسئله رؤیا و دسترسی به حقیقت و مفاهیم کلیدی می پردازد و اقسام کشف را بررسی کرده و در پایان مبحث وحی بیان می شود.

نویسنده در بخش دوم که با عنوان «خواب(خوابیدن) در متون و فرهنگ اسلامی» در سه فصل به رشته نگارش در آمده، در فصل اول، به «تبیین و تحلیل خواب(خوابیدن)» پرداخته و انواع خواب(خوابیدن) (صوری و محتوایی) تشریح کرده و در ادامه نیز به خواب و نشانه ها اشاره کرده است. در فصل دوم با عنوان «خواب و زندگی، مرگ و معاد» مباحثی از جمله خواب و زندگی، خواب و مرگ، آثار رابطه خواب و مرگ، و خواب و معاد مطرح می کند و در سومین فصل نیز «آداب خواب و فواید آن» مورد بحث و بررسی قرار داده و به تعبیر خواب ابن سیرین پرداخته است.

«خواب دیدن و رؤیا در متون و فرهنگ اسلامی» عنوان سومین فصل از کتاب حاضر است که در پنج فصل با عناوین «ماهیت، حقیقت و انواع رؤیا»، «رؤیا و ارتباط با عالم غیب»، «رؤیاهای صادق در قرآن» و «نمونه های از رؤیاهای صادق» و «تعبیر و تأویل رؤیا» تألیف شده است؛ در این بخش، به مباحثی از جمله نظریه ها در مورد رؤیا و خواب دیدن، حقیقت رؤیا در اندیشه اسلامی، خواب های راست و عوالم سه گانه رؤیا، انواع رؤیا، علل تحقق برخی رؤیاها، امکان خودآگاهی در رؤیا، بخل نداشتن خداوند در مورد علم غیب، نسبت بین رؤیا و صاحب رؤیا، زمینه های ارتباط انسان با عالم غیب، استعداد اتصال نفس ناطقه به عالم غیب، نمودهای ارتباط با غیب، تجلیات روح لطیف در خواب، انواع پیام های خداوند به دوستانش در خواب، تأویل با خبردادن و انباء، تأویل احادیث به تعلیم الهی، تعبیر رؤیا، تصدیق رؤیا، رؤیا و احکام فقهی، و حجیت رؤیا و احکام شرعی اشاره شده است.

برشی از اثر

* انواع پیام های خداوند به دوستانش در خواب

خواب و رؤیا فضایی است که در آن نوعی ارتباط با اشخاص مثالی و دریافت پیام خداوند صورت می پذیرد و پیام های گوناگونی به شرح ذیل منتقل می شود:

۱. از بیننده رؤیا تقاضای انجام دادن کاری را می کند؛ کاری که با خود خواب بیننده یا با شخص دیگری در ارتباط است.

۲. پیامی که در آن از حادثه ای در آینده خبر می دهد.

۳. پیامی که درجه و مرتبه اولیا را تعیین می کند.

۴. هم چنین ارتباط برقرارکردن با مردگان از طریق خواب محقق می شود.

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha